Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Παρόμοια θέματα
Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ***

Σελίδα 2 από 2 Επιστροφή  1, 2

Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Τσιπούρα φούρνου με πατάτες

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:11

Τέσσερες τσιπούρες των 300 γραμμ.

1.200 γραμ. πατάτες

Τέσσερες σκελίδες σκόρδο

1δώδεκα ντοματίνια

18- 20 ελιές

ρίγανη, θυμάρι , πιπέρι ,αλάτι κ΄ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Μ’ ένα μαχαιράκι αφαιρέστε τα λέπια απ’ τα ψάρια κ΄ανοίξτε κατά μήκος την κοιλιά τους, αφαιρέστε τα εντόσθια κ΄
πλύντε τα μέσα έξω σε τρεχούμενο νερό.

ετοιμάζετε τις πατάτες κ΄ βάλτε τες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό για να βράσουν τες για 20 λεπτά.
Ο χρόνος μετριέται απ’ τη στιγμή που θα βάλετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Στραγγίστε τες κ΄ μόλις χλιάνουν,
ξεφλουδίστε τες κ΄ κόψτε τες σε λεπτές φέτες.

Αλείψτε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος, αραδιάστε στον πάτο τις πατάτες, τα ντοματίνια, το σκόρδο με τη φλούδα,
τις ελιές χωρίς κουκούτσι, περιχύστε με 3-4 κουταλιές λάδι, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι κ΄ ρίγανη.

Βάλτε τα ψάρια πάνω στις πατάτες, περιχύστε τα με λίγοελαιόλαδο πασπαλίστε με θυμάρι και ψήστε τα ψάρια σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Μπακαλιάρος φούρνου

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:13

4 μπακαλιάροι (300 -320 γρ ο καθένα)
• 40 γρ φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα
• 200 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 20 σταφίδες μαύρες (σταφίδες Κορινθιακές) μουλιασμένες σε νερό
• Τα συκώτια από τους μπακαλιάρους ψιλοκομμένα αν υπάρχουν στο ψάρι
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 20 ελιές Καλαμών κομμένες

Υλικά για το ζωμό ψησίματος:

• 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 50 ml ζωμό ψαριού
• 10 ml χυμό λεμόνι
• 1 γρ ρίγανη
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλινο, τα συκωτάκια, τις σταφίδες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη. Ανοίγουμε το μπακαλιάρο όρθιο, από τη ράχη προς την ουρά, χωρίς να χωρίσουμε τα φιλέτα από το κεφάλι και την ουρά. Αφαιρούμε με προσοχή το κεντρικό κόκκαλο και ξεπλένουμε καλά το ψάρι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το ζωμό ψησίματος και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε τα ψάρια, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Τοποθετούμε τα ψάρια στο φούρνο στους 200º C για 8-9 λεπτά.
Σερβίρουμε το ψάρι και χτυπάμε το ζουμί από το ταψί, και το περιχύνουμε επάνω στο ψάρι.

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Χταπόδι Στιφάδο

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:13

1 με 1/2 κιλό (καλά χυπημένο ή ξεπαγωμένο) Χταπόδι(α)
ελάχιστο Λάδι
1 κιλό μικρά ξερά (ολόκληρα) Κρεμμύδι(α)
5 Φύλλα δάφνης
4 -5 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κιλό φρέσκες Ντομάτα(ες)
1 ποτηράκι Ξύδι
1 ποτηράκι Κρασί
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίστε το χταπόδι από τη φούσκα, τα μάτια και τα δόντια, πλύντε το καλά, κόψτε το σε κομμάτια και στραγγίξτε το.
Ρίξτε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το. Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα και το πιπέρι. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.
Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, για 35 λεπτά.

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Τσιπούρα στο χαρτί με Λαχανικά

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:17

6 τσιπούρες των 350 -500 γρ.
2 ντομάτες, μέτριες, ώριμες
2 μέτρια κολοκύθια
1 μέτριο καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
λίγο σέλινο
1 κουταλάκι του γλυκού τρίμμα από φλούδα λεμονιού
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
Πλένετε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μίγμα λαχανικών τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.
Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.
Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά, μέσα στο αλουμινόχαρτό τους και μαζί με τα λαχανικά.

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Φρέσκος Σολομός

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:18

2 φέτες φρέσκου σολομού
1 μεγάλο κρεμμύδι
άνηθος (μόνο τις άκρες, χωρίς κοτσανάκια)
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Έχουμε ετοιμάσει 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο πάνω στα οποία βάζουμε από μία φέτα σολομό. Τοποθετούμε πάνω μοιράζοντάς το το κομμένο κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με μπόλικο άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από ένα κουταλάκι ελαιόλαδο στην κάθε φέτα. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο (ή και περισσότερο) και τοποθετούμε τα 2 πακετάκια μέσα για 1/2 ώρα.

ΣΗΜ: Εάν ο σολομός είναι χονδροκομμένος γίνεται πιο αφράτος

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Πέρκα κοκκινιστή στο φούρνο

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:19

1 φιλέτο πέρκα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
λίγο μαϊντανό
1 τοματοπολτό ή φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα ταψάκι βάζουμε την πέρκα και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι τον τοματοπολτό ή τις ντομάτες και στην συνέχεια όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε και μισό ποτηράκι νερό.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί.

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Ντολμαδάκια με ψάρι

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:20

Ένα κιλό φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου
Κληματόφυλλα τρυφερά
4 έως 5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ένα μέτριο καρότο τριμμένο
Δυο αυγά
Ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζετε τα κληματόφυλλα και παράλληλα κόβετε το φιλέτο του ψαριού σε μικρά κομμάτια . Κατόπιν σοτάρετε
με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και όταν σοταρίσουν προσθέστε τα λαχανικά , το καρότο , ανάλογο
αλάτι και πιπέρι και ανακατέψετε. Παίρνετε τώρα ένα- ένα τα κληματόφυλλα και βάζετε στην άκρη μια κουταλιά
από το μείγμα ,ένα κομμάτι ψάρι και τυλίγετε. Αυτό γίνετε ώσπου να τελούσουν τα υλικά . Βάζετε τα ντολμαδάκια
με σειρά σε μια φαρδιά χύτρα , περιχύνετε με ένα ποτήρι νερού , ζεστό νερό και ανάλογο ελαιόλαδο.
Κατόπιν σιγοβράζετε το φαγητό περίπου για μισή ώρα . Αφού βράσει το φαγητό αποσύρετε από τη φωτιά
και περιχύνετεμε αυγολέμονο , με τα αυγά χτυπημένα μαρέγκα ή με σκέτο χυμό λεμονιού .
Αφήνετε λίγο το φαγητό να ¨δέσει .. και σερβίρετε

Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Ψαρόσουπα αυγολέμονο

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:22

Ένα μεγάλο ψάρι για βραστό
Δύο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
Καρότα κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
Κλωνάρια σέλινο ολόκληρα
Δυο μεγάλες πατάτες κομενες σε 4 κομμάτια
Ελαιόλαδο
Ρύζι
Τέσσερα αυγά
Χυμό από ένα έως δυο λεμόνια
Πιπέρι – αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε , αλατοπιπερώνετε το ψάρι και
βάζετε σε μία χύτρα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε λίγο το κρεμμύδι .
Κατόπιν ρίχνετε στη χύτρα τα λαχανικά , αλάτι , πιπέρι και το ψάρι .
Ρίχνετε μέσα νερό να σκεπάζει το ψάρι και αφήνετε να σιγοβράσει .
Αφού βράσει το ψάρι το βγάζετε από τη χύτρα σε μια πιατέλα μακρόστενη και στολίζετε
τη πιατέλα με τα λαχανικά. Το ψάρι το διατηρείτε ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. ,
στραγγίζετε τώρα το ζωμό, τον ρίχνετε στη χύτρα κι όταν πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το ρύζι.
Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά, απόσυρε από τη φωτιά ,
Χτυπάτε τα ασπράδια ξεχωριστά από τους κρόκους και αφού γίνουν μαρέγκα
ρίχνετε μέσα στη μαρέγκα τους κρόκους στη μαρέγκα λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού,
λίγο ζωμό από τη σούπα ανακατεύοντας το μίγμα συνεχώς. Μετά το προσθέτετε στο φαγητό,
αναδεύετε , αφήνετε πέντε λεπτά το φαγητό να ¨δέσε騨 και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Γαύρος στο φούρνο με λαδορίγανη

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:23

Ένα έως δυο κιλά ψάρι γαύρο
Ελαιόλαδο
Χυμό από δυο μέτρια λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη τριμμένη
Εκτέλεση
Αν τα ψάρια δεν τα πάρετε καθαρισμένα, αφαιρέστε τα κεφάλια τους και καθαρίστε την περιοχή
που είναι τα εντόσθια των ψαριών.κατόπιν πλένετε τα ψάρια , τα αφήνετε στραγγίξουν στο τρυπητό ,
και μετά τα βάζετε σε ένα ταψάκι ή σε μια μικρή λαμαρίνα. Προσθέστε το αλάτι τη ρίγανη το πιπέρι και
ανακατεύετε. Κατόπιν τοποθετήστε ομοιόμορφα τα ψάρια στο ταψί , προσθέτετε το χυμό των λεμονιών
το ελαιόλαδο και μισό ποτήρι του κρασιού νεράκι. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου
(έχοντας ανοικτή τη πόρτα του φούρνου ), για περίπου είκοσι λεπτά .
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Σαλονικιώτικα μύδια σαγανάκι

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:24

1-1 1/2 κιλό μύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσινες χοντρόκαρπες πιπεριές κομμένες και χωρίς τους σπόρους
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, κομμένη και χωρίς τους σπόρους
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
8-10 τοματίνια, αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα, με το χυμό τους
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ούζο
250 gr. φέτα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Οδηγίες:
Μουλιάζετε τα μύδια σε κρύο νερό. Πετάτε όσα δεν έχουν ανοίξει. Με ένα μαχαίρι τις ίνες (βύσσος) από τα μύδια και τρίβετε τα κελύφη τους. Τα μουλιάζετε ξανά σε κρύο νερό και έπειτα, τα ξεπλένετε. Βάζετε τα μύδια σε μια κατσαρόλα με 5 εκ. νερό. Κλείνετε τα το καπάκι και βράζετε τα μύδια στον ατμό μέχρι να ανοίξουν, για περίπου 5-7 λεπτά. Τα αφήνετε κάπως να κρυώσουν και μετά τα βγάζετε από τα κελύφη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίζετε τις πιπεριές. Ρίχνετε και το σκόρδο, τα τοματίνια και τη ρίγανη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα μύδια και το ούζο και σιγοβράζετε για άλλα 3-4 λεπτά. Βάζετε και τη φέτα. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να λειώνει η φέτα, χωρίς όμως να διαλυθεί τελείως. Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά, ανακατεύετε το φαγητό με βούτυρο
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Μπαρμπούνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Δημοσίευση  Aννα 04.05.10 18:26

Δέκα μεγάλα φρέσκα ή κατεψυγμένα ψάρια μπαρμπούνια
Ντομάτες ώριμες φρέσκιες
Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό φλιτ. του τσαγιού κρασί λευκό
4 έως 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Γαλέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αν τα ψάρια δεν τα πάρετε καθαρισμένα , τα καθαρίζετε και αφού τα πλύνετε τα αφήνετε να στραγγίξουν , τα αλατοπιπερόνετε και κατόπιν
τα βάζετε σε ένα ταψί που το έχετε περάσει με ελαιόλαδο. Κατόπιν αφού ειδή έχετε πλύνει τις ντομάτες ,που πρέπει να είναι μισό έως ένα
κιλό σε βάρος , τις κόβετε μια-μια στη μέση και τις τρίβετε στο τριφτή χωρίς να τρίψετε τη φλούδα τους. Μαζί με τις ντομάτες ανακατεύετε
το κρασί , το σκόρδο, τον μαϊντανό ,το ελαιόλαδο ( ένα φλιτζάνι του τσαγιού περίπου ) και περιχύνετε τα ψάρια με τη μισή σάλτσα.
Πασπαλίζετε με τη γαλέτα , προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα , σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς
περίπου για μίση ώρα και ανά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο , περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα τους , για να μην στεγνώσουν και
αν δείτε ότι χρειάζεται,προσθέτετε και λίγο νεράκι.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty ΡΩΣΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Δημοσίευση  Aννα 24.06.10 16:31

8 φλιτζάνια νερό
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 γρ. σολομό κομμένο σε κύβους
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
2 κουτιά Σούπα Βελουτέ με Σολομό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε 4 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Όταν πάρει βράση προσθέτετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Μετά από 10-15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτετε το περιεχόμενο των κουτιών της Σούπας Βελουτέ με Σολομό μαζί με 4 φλιτζάνια νερό και το σολομό κομμένο σε κύβους. Συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρεται ζεστή.


Πηγή συνταγής : miss.gr

Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Γαύρος Μαρινάτος

Δημοσίευση  Aννα 17.07.10 19:01

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 GaurosMarinatos
.1/2 κιλό γαύρο
.Ξύδι
.1-2 κεφάλια σκόρδο
.μαϊντανό
.ελαιόλαδο
Αφαιρείτε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τους γαύρους
-Τους πλένετε καλά και τους στραγγίζετε
-Βάζετε τα ψάρια σε ένα ταψάκι και τα καλύπτετε με ξύδι
-Μετά από 24-30 ώρες, τα βγαζετε και τα καθαρίζετε από το κόκκαλο
-Τα βάζετε σε ένα ταψάκι, ανοιγμένα φιλέτα σε στρωσεις
-Πασπαλίζετε κάθε στρώση με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό
-Ρίχνετε λάδι μέχρι να καλυφθεί
-Διατηρείται στο ψυγείο
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Γλώσσες Γεμιστές

Δημοσίευση  Aννα 17.07.10 19:05

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 GlwssaGemisti4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το ένα)
.85 γρ. καφέ ρύζι βρασμένο 1 καρότο σε λωρίδες
.1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
.1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
.1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
.1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
.αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
.2/3 φλιτζανιού ζωμό ψαριού
.4 κουταλιές σούπας
.λευκό ξηρό κρασί
.1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
.1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
.1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
.αλάτι, λευκό πιπέρι
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
-Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
-Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
-Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα της γλώσσας και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί.
-Βάζετε από το μίγμα του ρυζιού στο κέντρο κάθε φιλέτου και διπλώνετε την ουρά των ψαριών πάνω από τη γέμιση.
-Σταθεροποιείτε με οδοντογλυφίδες και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά περίπου.
-Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
-Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
-Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
-Τέλος, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.
-Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα το ζουμί από το ταψί που ψήσατε τα ψάρια.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Δημοσίευση  Aννα 17.07.10 19:10

.1 κιλό ξερό Μπακαλιάρο
.1 κούπα Μπύρα
.1 κούπα Νερό
.3 κούπες Αλεύρι
.3 Αυγό(ά)
.Αλάτι
.Πιπέρι
.Ηλιέλαιο
.1 κούπα Καρύδια
.2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο Ψωμί
.3 σκελίδες Σκόρδο
.1 κούπα Ελαιόλαδο
.Αλάτι Σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό βάζετε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει.
-Τον αφήνετε 24 ώρες, αλλάζοντας κατά διαστήματα το νερό.
-Στη συνέχεια, τον καθαρίζετε από τα κόκαλα και το δέρμα του και τον κόβετε σε μικρά κομμάτια.
-Σε μια λεκάνη βάζετε την μπύρα, το νερό και τους κρόκους των αυγών.
-Τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υγρά.
-Προσθέτετε λίγο αλάται, το πιπέρι και το αλεύρι.
-Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός, στον οποίο προσθέτετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
-Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για δύο ώρες.
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το χυλό.
-Σε μια φριτέζα βάζετε το λάδι να κάψει.
-Μ' ένα κουτάλι παίρνετε λίγο από το χυλό και τον ρίχνετε στο καυτό λάδι, αφήνοντας τις κροκέτες να ψυθούν μέχρι να ροδίσουν.
-Στη συνέχεια τις βγάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Θα σερβίρετε τον μπακαλιάρο, ζεστό ή χλιαρό, με σκορδαλιά.
-Για να κάνετε σκορδαλιά, γεμίζετε ένα μπολ με νερό και βάζετε τις φέτες του ψωμιού να μαλακώσουν.
-Βάζετε στο μπλέντερ τα καρύδια, τα σκόρδα, το αλάτι και το μισό λάδι.
-Γυρνάτε το διακόπτη για λίγο και τον κλείνετε αμέσως.
-Βγάζετε το ψωμί από το νερό, το πιέζετε με τα χέρια μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και το προσθέτετε στο μίγμα των καρυδιών.
-Γυρνάτε και πάλι το διακόπτη του μπλέντερ και ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι, ώσπου το μίγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα.
-Ισως δε χρειαστεί να βάλετε όλο το λάδι.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Anna στις 29.03.11 13:44, 1 φορά
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Θαλασσινή Παέγια (Paella marinera) !!!

Δημοσίευση  Aννα 29.03.11 13:03




    • 400 γρ. φρέσκιες γαρίδες

    • ½ κιλό καλαμαράκια

    • ½ κιλό μύδια

    • Μισό κιλό ρύζι μπονέτ

    • 1 κρεμμύδι

    • Ντοματοπελτέ

    • ½ πράσινη πιπεριά

    • 1 σκελ. σκόρδο

    • Ελαιόλαδο

    • Σαφράν

    • Αλάτι

    Διαδικασία

    To εθνικό φαγητό των Ισπανών με καταγωγή από τη Βαλένθια και στάνταρ συστατικά: το ρύζι, το σαφράν και το παρθένο ελαιόλαδο. Το όνομά του προέρχεται από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται, "paellera" που είναι ένα ρηχό, επίπεδο, πλατύ τηγάνι με χοντρά τοιχώματα και με δύο χερούλια στο πλάι, αντί για ένα. Σε αυτό λοιπόν, το τηγάνι (ή σε παρόμοιο) βάζουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του σκεύους και τσιγαρίζουμε τα ψιλoκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα. Όταν μαραθούν προσθέτουμε την πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες και μαζί, μία κ.σ. ντοματοπελτέ. Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, το ρύζι, λίγο σαφράν, που έχουμε αραιώσει σε ζεστό νερό, αλάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Για να μην κολλήσει το ρύζι μας, βάζουμε στο τηγάνι και λίγο ζεστό νερό. Μόλις το φαγητό «πιει» τα υγρά του, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, λίγο αλάτι ακόμη, περίπου μισό ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη.

    Έχουμε να σας δώσουμε διάφορες συμβουλές, όπως: μη βγάλετε τα κεφάλια από τις γαρίδες, γιατί θα χαθεί όλη η νοστιμιά! Αν το ρύζι είναι πολύ υγρό, βγάλτε το καπάκι. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε νερό. Και τέλος, αν θέλετε να σας ανοίξει για τα καλά, η όρεξη για παέγια, ανοίξτε το βιβλίο του βαρκελωνέζου Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν: «Οι συνταγές του Πέπε Καρβάλιο» και διαβάστε την α λά Βαλενθιάνα εκδοχή από τον πολυμήχανο ντεντέκτιβ-ήρωα. Πολύ special!

    ΥΓ. Η συνταγή είναι από το ''νηστικό αρκούδι''και θεωρώ ότι είναι μια από τις νοστιμότερες που έχω δοκιμάσει τελευταία ... Συνιστάται ανεπιφύλακτα ...




Έχει επεξεργασθεί από τον/την Anna στις 29.03.11 13:43, 1 φορά
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Empty Παστίτσιο με τονάκι

Δημοσίευση  Aννα 29.03.11 13:41

***ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ*** - Σελίδα 2 Pastitsio_me_tono

Υλικά :
• 700 γραμ. Τονάκι
• 250 γραμ. μακαρόνια (για παστίτσιο)
• 400 γραμ. φέτα
• 200 γραμ. κασέρι
• 200 γραμ. μυζήθρα
• 1 κιλό γάλα
• 3 αυγά
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 2 κρεμμύδια
• 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
• 5 μέτριες τομάτες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Μπαχάρι
• Μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση του παστίτσιου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Έπειτα, προσθέτουμε τον φρέσκο τόνο που έχουμε κάνει κιμά, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε. Μετά, βάζουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Η γέμιση είναι έτοιμη μόλις δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια, για 5 με 7 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια ποσότητα μυζήθρα και στρώνουμε πάνω της τα μισά μακαρόνια. Στη μέση στρώνουμε την γέμιση και πάλι πάνω της, μακαρόνια και μυζήθρα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς. Προσθέτουμε και το γάλα με αργούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το γάλα θα πρέπει να είναι χλιαρό, για να μην σβολιάσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τέλος βάζουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Δε σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά η μπεσαμέλ και να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα την στρώνουμε και αυτή στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τυράκι, για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου.

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τόνο σε κονσέρβα αλλά δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα . Προσοχή όμως δεν θέλει αλάτι.


Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 2 από 2 Επιστροφή  1, 2

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης