Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
*****Ζυμαρικά*****
Σελίδα 1 από 1
*****Ζυμαρικά*****
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ!!!
1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
4 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ
ΣΑΛΤΣΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ Dijon
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ
150 ΓΡ.ΤΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.
ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΑΜΕΙΓΝΙΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ .ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΘΑ ΤΗ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
4 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ
ΣΑΛΤΣΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ Dijon
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ
150 ΓΡ.ΤΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.
ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΑΜΕΙΓΝΙΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ .ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΘΑ ΤΗ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πώς να κάνετε μακαρόνια καρμποναρα όπως στο La pasteria
Πώς να κάνετε μακαρόνια καρμποναρα όπως στο La pasteria
Θα χρειαστείτε
10 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Μπέϊκον
αλάτι
πιπέρι
160 γρ κρέμα γάλακτος
15 γρ.γκράνα (τυρί)
350 γρ σπαγκέτι ή 300 γρ πένες (βρασμένα αλ τέντε)
1 αυγό
Μαϊντανος
Η καρμπονάρα που τρώμε στο la Pasteria
Βάζουμε το βούτυρο το μπέϊκον αλατοπίπερο και τα σωτάρουμε καλά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την γκράνα να πάρουν βράση
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το αυγό και ανακατεύουμε μεχρι να δέσουν καλά
Σερβίρουμε με μαϊντανό
http://www.postokano.gr/pos-na-kanete-makaronia-karmponara-opos-sto-la-pasteria
Θα χρειαστείτε
10 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Μπέϊκον
αλάτι
πιπέρι
160 γρ κρέμα γάλακτος
15 γρ.γκράνα (τυρί)
350 γρ σπαγκέτι ή 300 γρ πένες (βρασμένα αλ τέντε)
1 αυγό
Μαϊντανος
Η καρμπονάρα που τρώμε στο la Pasteria
Βάζουμε το βούτυρο το μπέϊκον αλατοπίπερο και τα σωτάρουμε καλά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την γκράνα να πάρουν βράση
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το αυγό και ανακατεύουμε μεχρι να δέσουν καλά
Σερβίρουμε με μαϊντανό
http://www.postokano.gr/pos-na-kanete-makaronia-karmponara-opos-sto-la-pasteria
Μακαρονοσαλάτα!
Υλικά:
400 γρ βίδες (ζυμαρικά όχι real)
1 κονσέρβα τόνο
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κούπα αρακά βρασμένο
4-5 κ.σ. έτοιμη σως μαγιονέζας για σαλάτα
ή
2 κ.σ. γιαούρτι + 3 κ.σ. μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,δεν τα καίμε.
Ρίχνουμε στα ζυμαρικά τον τόνο θρυματισμένο,το καλαμπόκι , τον αρακά και την έτοιμη σως ή την σως που φτιάχνουμε με το γιαούρτι και την μαγιονέζα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Για πιο λάιτ βάζουμε μόνο γιαούρτι αν θέλουμε.Σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
Έτοιμη !!
Πηγή: oreksinaxeis.blogspot.com/
_________________
400 γρ βίδες (ζυμαρικά όχι real)
1 κονσέρβα τόνο
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κούπα αρακά βρασμένο
4-5 κ.σ. έτοιμη σως μαγιονέζας για σαλάτα
ή
2 κ.σ. γιαούρτι + 3 κ.σ. μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,δεν τα καίμε.
Ρίχνουμε στα ζυμαρικά τον τόνο θρυματισμένο,το καλαμπόκι , τον αρακά και την έτοιμη σως ή την σως που φτιάχνουμε με το γιαούρτι και την μαγιονέζα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Για πιο λάιτ βάζουμε μόνο γιαούρτι αν θέλουμε.Σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
Έτοιμη !!
Πηγή: oreksinaxeis.blogspot.com/
_________________
Τυρόπιτα σουφλέ
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
400 γρ. ανθότυρο λιωμένο
300 γρ. regatoArla τριμμένο
200 γρ. σκληρό τυρί Αrla τριμμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
7 αυγά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Ενώνουμε όλα τα τυριά σε μεγάλο μπολ . τα πιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε . Μοιράζουμε το φύλλο κανταΐφι στη μέση . στρώνουμε τη μισή ποσότητα σαν βάση στο ταψί ανοίγοντάς το όσο γίνεται με τα δάχτυλα. Και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του λιωμένου βουτύρου. Στρώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο το ανοίγουμε για να είναι αφράτο. Περιχύνουμε το κανταΐφι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα. Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια και τη περιχύνουμε με το μίγμα γάλα, αυγά. Αφήνουμε τη πίτα να μείνει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει και να ρουφήξει τα υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
400 γρ. ανθότυρο λιωμένο
300 γρ. regatoArla τριμμένο
200 γρ. σκληρό τυρί Αrla τριμμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
7 αυγά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Ενώνουμε όλα τα τυριά σε μεγάλο μπολ . τα πιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε . Μοιράζουμε το φύλλο κανταΐφι στη μέση . στρώνουμε τη μισή ποσότητα σαν βάση στο ταψί ανοίγοντάς το όσο γίνεται με τα δάχτυλα. Και το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του λιωμένου βουτύρου. Στρώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο το ανοίγουμε για να είναι αφράτο. Περιχύνουμε το κανταΐφι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα. Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια και τη περιχύνουμε με το μίγμα γάλα, αυγά. Αφήνουμε τη πίτα να μείνει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει και να ρουφήξει τα υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Πατατοσαλάτα Κήπος
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπας ντρέσσινγκ
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπας μαγιονέζα
1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
3-4 αυγά βραστά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ
1 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
1/4 κούπας λευκό ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με τη φλούδα τους.
Μόλις τσιμπιούνται μέχρι μέσα με το πιρούνι τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις καθαρίζουμε.
Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε σαλατιέρα να κρυώσουν.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα αυγά κομμένα σε φέτες και λίγο αλατοπίπερο.
Στο μεταξύ σε ένα βάζο με καπάκι έχουμε βάλει όλα τα υλικά για το ντρέσσινγκ και αφού το χτυπήσουμε καλά το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
Όταν είναι έτοιμο γεμίζουμε μισή κούπα και περιχύνουμε τις πατάτες.
Το υπόλοιπο το φυλάμε στο ψυγείο γιατί ταιριάζει καταπληκτικά σχεδόν με όλες τις σαλάτες.
Βάζουμε τις πατάτες στο ψυγείο σκεπασμένες να αρωματισθούν από το ντρέσσινγκ.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και αν θέλουμε να κάνουμε τη βάση πράσινη ρίχνουμε μέσα λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε με κουπ πατ λουλουδάκια από ζαμπόν και τυρί του τόστ και στα μεν τυρένια μπήγουμε στο κέντρο κομματάκια από καρότο, σε αυτά με το ζαμπόν μπήγουμε κουκουνάρια.
Βγάζουμε την πατατοσαλάτα από το ψυγείο και την περιχύνουμε με την σως γιαουρτιού.
Την στολίζουμε με τις μαργαρίτες και στο τέλος μπήγουμε ανάμεσα στα λουλουδάκια φυλλαράκια μαϊντανού!
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.com
Εξωτική μακαρονάδα!!
Υλικά
– 1 πακέτο σπαγγέτι
– 8 γαρίδες φρέσκιες (γάμπαρη)
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 2 κουτιά ντοματάκια ψιλοκομμένα
– 1 ποτήρι γάλα καρύδας
– ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
– 5-6 καυτερές πιπερίτσες (αποξηραμένες), ή όσες αντέχετε
– 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Ρoδίζουμε τα σκόρδα στο ελαιόλαδο, τα οποία έχουμε κόψει
σε μικρές φέτες, μαζί με τις καυτερές πιπεριές.
– Προσθέτουμε και τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
– Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα ντοματάκια.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά και μετά προσθέτουμε
το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος.
– Το αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά και σβήνουμε. Ανακατεύουμε κσλά με το σπαγγέτι
και τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
– 1 πακέτο σπαγγέτι
– 8 γαρίδες φρέσκιες (γάμπαρη)
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 2 κουτιά ντοματάκια ψιλοκομμένα
– 1 ποτήρι γάλα καρύδας
– ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
– 5-6 καυτερές πιπερίτσες (αποξηραμένες), ή όσες αντέχετε
– 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Ρoδίζουμε τα σκόρδα στο ελαιόλαδο, τα οποία έχουμε κόψει
σε μικρές φέτες, μαζί με τις καυτερές πιπεριές.
– Προσθέτουμε και τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
– Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα ντοματάκια.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά και μετά προσθέτουμε
το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος.
– Το αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά και σβήνουμε. Ανακατεύουμε κσλά με το σπαγγέτι
και τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
Πένες με φρέσκια τομάτα, μπαλσάμικο & βασιλικό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γραμμ. τομάτα στον τρίφτη
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
300 γραμμ. πένες
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
μερικά φυλλαράκια βασιλικό για διακόσμηση
(390 θερμίδες/μερίδα)
Σοτάρουμε 5 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τη τομάτα, το ξίδι, το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε 1 κουταλιά βασιλικό.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσανε στην σάλτσα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολ ανακατεύοντας τα μακαρόνια με τον υπόλοιπο βασιλικό και την παρμεζάνα.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γραμμ. τομάτα στον τρίφτη
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
300 γραμμ. πένες
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
μερικά φυλλαράκια βασιλικό για διακόσμηση
(390 θερμίδες/μερίδα)
Σοτάρουμε 5 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τη τομάτα, το ξίδι, το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε 1 κουταλιά βασιλικό.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσανε στην σάλτσα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολ ανακατεύοντας τα μακαρόνια με τον υπόλοιπο βασιλικό και την παρμεζάνα.
Κανελόνια
1 πακέτο κανελόνια
. 1/2 κιλό κιμά
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
. 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
. 1/2 φλιτζάνι κρασί
. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
. 2 κονσέρβες ντοματάκι
. 2 κουταλιές πελτέ
. 1 ξυλαράκι κανέλλα
. 3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
. ρίγανη
. αλάτι και πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό Λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα ντοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Γεμίστε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
Κριθαράκι με Σάλτσα Ντομάτα
1/2 πακέτο κριθαράκι
. 3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα ντοματάκια
. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
. 1/2 φλιτζάνι λάδι
. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
. 2 σκελίδες σκόρδο
. 3 φλιτζάνια νερό
. αλάτι και πιπέρι
. 6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις
-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί
-Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι
Μακαρονάδα του Ψαρά
15-20 μύδια
. 1/2 κιλό γαρίδες
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
. 1 πιπερίτσα καυτερή
. 2 κονσέρβες ντοματάκια
. 1/2 ματσάκι μαϊντανός
. 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
. 4 κουταλιές βούτυρο
. αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"
-Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν
-Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη
-Πλένετε τις γαρίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
-Ρίχνετε τις γαρίδες
-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
-Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
-Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά
-Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε
-Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε
Παστίτσιο
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
. 4 κουταλιές βούτυρο
. 1/2 κιλό κιμά
. 1/2 φλιτζάνι λάδι
. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
. 1/2 φλιτζάνι κρασί
. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
. 1 κονσέρβα ντοματάκι
. 1 κουταλιά πελτέ
. 1 ξυλαράκι κανέλλα
. 3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
. 4 κουταλιές βούτυρο
. 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
. 1 κουτί γάλα εβαπορέ
. 2 φλιτζάνια νερό
. λίγο μοσχοκάρυδο
. 1 κρόκο αυγού
. αλάτι και πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί -Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά
-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου
Ψωμί με μπύρα
Χρειαζόμαστε όπως είπαμε
500 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουτάκι μπύρα
ελάχιστο αλατάκι
Το φτιάχνουμε
Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα και το αλατάκι και ανακατεύουμε το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αν θέλουμε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι.
Ζυμώνουμε ελάχιστα, ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά και τοποθετούμε σε καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το ψωμάκι μας να ροδίσει (περίπου μισή ώρα θέλει στον δικό μου)
Για το ψωμάκι της φωτογραφίας ……
…… άνοιξα την ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο με έναν πλάστη.
Άπλωσα στην επιφάνεια πατέ ελιάς. Από πάνω έριξα τριμμένο κρεμμύδι και λωριδίτσες πιπεριάς.
Τύλιξα σε ρολό από την μακριά πλευρά και έψησα την φρατζολίτσα μου όπως περιγράφω παραπάνω.
Δοκιμάστε το πιο εύκολο ψωμάκι!
Θα σας ενθουσιάσει!
Καλή επιτυχία!
500 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουτάκι μπύρα
ελάχιστο αλατάκι
Το φτιάχνουμε
Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα και το αλατάκι και ανακατεύουμε το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αν θέλουμε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι.
Ζυμώνουμε ελάχιστα, ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά και τοποθετούμε σε καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το ψωμάκι μας να ροδίσει (περίπου μισή ώρα θέλει στον δικό μου)
Για το ψωμάκι της φωτογραφίας ……
…… άνοιξα την ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο με έναν πλάστη.
Άπλωσα στην επιφάνεια πατέ ελιάς. Από πάνω έριξα τριμμένο κρεμμύδι και λωριδίτσες πιπεριάς.
Τύλιξα σε ρολό από την μακριά πλευρά και έψησα την φρατζολίτσα μου όπως περιγράφω παραπάνω.
Δοκιμάστε το πιο εύκολο ψωμάκι!
Θα σας ενθουσιάσει!
Καλή επιτυχία!
Αχινομακαρονάδα
Τα θαλασσινά στους πιο γευστικούς καλοκαιρινούς μεζέδες! Αν δεν έχεις πειραματιστεί κάνε την δοκιμή τώρα και ξέφυγε από τα τετριμμένα, όπως είναι τα καλαμαράκια και το χταπόδι. Τόλμησε για αχινούς και απόλαυσε μια πλούσια αχινομακαρονάδα...
Υλικά (για 2 άτομα):
200 γρ. Bavette
50 γρ. ελαιόλαδο.br /> Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Αλάτι ημίχονδρο
2 σφηνάκια αχινοσαλάτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το μαϊντανό, το λεμόνι και λίγη αχινοσαλάτα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε την υπόλοιπη αχινοσαλάτα και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: Βιβλίο «Γεύση από παράδοση – Προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα»
Υλικά (για 2 άτομα):
200 γρ. Bavette
50 γρ. ελαιόλαδο.br /> Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Αλάτι ημίχονδρο
2 σφηνάκια αχινοσαλάτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το μαϊντανό, το λεμόνι και λίγη αχινοσαλάτα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε την υπόλοιπη αχινοσαλάτα και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: Βιβλίο «Γεύση από παράδοση – Προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα»
Λαζάνια Λαχανικών
Είναι μία πεντανόστιμη συνταγή και δεν θα πιστεύετε πως έχει μόνο 350 θερμίδες ανά μερίδα! Αποτελεί μία φανταστική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή θέλουν να χάσουν βάρος.
Υλικά (για 4 άτομα)
● 1 μελιτζάνα.br /> ● 2 κολοκύθια.br /> ● 400 γραμμάρια τομάτες
● 1 κίτρινη πιπεριά
● 1 κρεμμύδι
● 2 σκελίδες σκόρδο
● 25 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● ½ λίτρο άπαχο γάλα
● 30 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
● 60 γραμμάρια μοτσαρέλα
● 9 φύλλα λαζάνια
● 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● Αλάτι, πιπέρι.br />
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις τομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Στη συνέχεια κόβετε σε κυβάκια και τη μελιτζάνα, τα κολοκύθια, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λάδι από πάνω. Ψήνετε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε το αλεύρι και το γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατέβοντας συνεχώς έως ότου πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.
Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τοποθετείτε σε ένα ταψί σε στρώσεις: 3 φύλλα λαζάνια, την σάλτσα, τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και το μείγμα λαχανικών. Κάνετε αυτή τη διαδικασία 3 φορές και στο τέλος περιχύνετε τα πάνω πάνω λαζάνια με την σάλτσα που έχει απομείνει.
Ψήνετε τα λαζάνια στους 190 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.
Υλικά (για 4 άτομα)
● 1 μελιτζάνα.br /> ● 2 κολοκύθια.br /> ● 400 γραμμάρια τομάτες
● 1 κίτρινη πιπεριά
● 1 κρεμμύδι
● 2 σκελίδες σκόρδο
● 25 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● ½ λίτρο άπαχο γάλα
● 30 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
● 60 γραμμάρια μοτσαρέλα
● 9 φύλλα λαζάνια
● 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● Αλάτι, πιπέρι.br />
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις τομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Στη συνέχεια κόβετε σε κυβάκια και τη μελιτζάνα, τα κολοκύθια, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λάδι από πάνω. Ψήνετε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε το αλεύρι και το γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατέβοντας συνεχώς έως ότου πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.
Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τοποθετείτε σε ένα ταψί σε στρώσεις: 3 φύλλα λαζάνια, την σάλτσα, τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και το μείγμα λαχανικών. Κάνετε αυτή τη διαδικασία 3 φορές και στο τέλος περιχύνετε τα πάνω πάνω λαζάνια με την σάλτσα που έχει απομείνει.
Ψήνετε τα λαζάνια στους 190 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.
Σπαγγέτι aglio e olio (σκόρδο και λάδι)
Ποσότητα: 4 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: 20’
Υλικά
• 500γρ. σπαγγέτι
• 4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
• ½ παρθένο ελαιόλαδο.br /> • Πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.br /> • ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
• ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.br /> • 200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.br />
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία, σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό τους, και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να γίνει χρυσαφί, και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα στραγγισμένα σπαγγέτι πάλι στη φωτιά, ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει, και το περιεχόμενο από το τηγάνι, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα σπαγγέτι και μετά από 1’ αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος παρασκευής: 20’
Υλικά
• 500γρ. σπαγγέτι
• 4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
• ½ παρθένο ελαιόλαδο.br /> • Πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.br /> • ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
• ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.br /> • 200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.br />
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία, σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό τους, και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να γίνει χρυσαφί, και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα στραγγισμένα σπαγγέτι πάλι στη φωτιά, ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει, και το περιεχόμενο από το τηγάνι, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα σπαγγέτι και μετά από 1’ αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα