Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Κανταϊφι με φραουλες
Σελίδα 1 από 1
Κανταϊφι με φραουλες
Τα υλικά της συνταγής που σας δίνω είναι δόση για το μεγαλο ταψί που βλεπετε στη φωτο(το κανω σε αυτο του φούρνου)
Αν χρησιμοποιήσετε πυρέξ, ή ένα στρογγυλό Νο 26 θα βάλετε τη μισή ποσότητα.
500 γρ. φύλλο κανταϊφι
150 γρ. φρέσκο βούτυρο
Σιρόπι
3 κούπες ζαχαρη
1+1/2 κούπες νερό
1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
1/3 κούπας λικέρ φράουλας
Κρέμα
1300 γρ. κρέμα γάλακτος
1+1/4 κούπες ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
900 γρ. φραουλες
1+1/2 κούπας αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν και μετράμε 4-5 λεπτά περίπου,από το σημείο βρασμού.Τότε ρίχνουμε τμηματικά το λικέρ,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμο λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο ταψί στρώνουμε το φύλλο,αφου το έχουμε ξεχωρίσει καλά με τα χέρια να αφρατέψει.
Λιώνουμε το βούτυρο,περιχύνουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 200 β. να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να τραβηξει καλά το σιρόπι.
Αυτό καλό είναι να το έχουμε κάνει απο την προηγούμενη μέρα,αλλιώς θα πρεπει να περιμενουμε κάμποσες ώρες ώσπου να κρυώσει καλά το φύλλο(αλλιώς...πουφ!...η σαντιγύ)
Αφού λοιπόν το φύλλο είναι έτοιμο έρχεται η ώρα της κρέμας.
Καμια ωρίτσα πριν έχουμε πλύνει τις φραουλες ,με το κοτσάνι,χωρις να τις κόψουμε,και τις εχουμε αφήσει να στραγγίξουν απο το νερό τους.
Τότε,πετάμε το κοτσάνι,τις κόβουμε σε κομματακια,αλλά κρατάμε 8-10 ολοκληρες για το γαρνιρισμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες,σε σφιχτή σαντιγύ.
Κρατάμε ένα μέρος της στην άκρη(η ποσοτητα εξαρταται με τη διακόσμηση που έχετε κατά νου...).
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη με τις φράουλες και τα 2/3 απο τα καβουρντισμενα αμυγδαλακια.Σε αυτη τη φάση θα δειτε τη σαντιγύ να παίρνει ένα ωραιότατο ροζε χρωμα,το αγαπημενο μου...
Στρώνουμε την κρεμα πανω απο το φύλλο και διακοσμουμε με ροζέτες σαντιγύ και τις υπόλοιπες φράουλες.Τελευταίο σκορπίζουμε το αμυγδαλο που έχει μείνει.
Το βάζουμε-βεβαιως!- στο ψυγείο να κρυωσει καλά.
Το μονο πρόβλημα με αυτο το φραουλενιο κανταϊφι(αν φυσικά περισσέψει),ειναι οτι λόγω της φρέσκιας φραουλας,στη διασκόσμηση, δε διατηρείται για πολύ στη όψη,όπως στην αρχή(γιατι στη γευση δεν υπαρχει θεμα)...μετά απο κανα 2 μερες,οι φραουλες χανουν το ζωντανο κοκκινο τους,οποτε αν θελησετε τοτε να το σερβίρετε θα πρεπει να εχετε μερικες προχειρες φρέσκιες για να γαρνιρετε τα κομματια...
(αυτο έκανα κι εγω στη φωτο παρακατω,γιατι ξεχασα να το φωτογραφίσω όταν το πρωτοσερβίρισα!)
Γενικα είναι ένα γλυκο που πρέπει να φτιαχτεί μια μερα πριν,όχι νωρίτερα...
Αν φοβάστε πως είναι πολύ γλυκό,σας λεω πως όχι...οι φραουλες μετριάζουν τη γλύκα του σιροπιού και η σαντιγύ,κρύα από το ψυγείο,το κάνει δροσιστικό...είναι ένα θαυμασιο επιδόρπιο,ακομη και ανημερα το Πασχα,(τότε το τιμούμε!) ...που κάποιοι τρώνε εως τελικης πτωσεως!
Τούρτα για την αγάπη!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπας γάλα εβαπορέ αδιαλυτο
1/4 κούπας κονιακ
1+1/2 πακετα περίπου, μπισκότα πτι μπερ
650 ml φρέσκο γάλα πλήρες
1 φακελάκι κρεμα στιγμής σοκολάτα
2 κ.σούπας λικερ καλούα
2 φακελάκια κρεμα στιγμής βανίλια
4 cookies σοκολατενια με κομματακια σοκολάτας
1+1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
λίγο σιρόπι βύσσινο
Για το στόλισμα:
κερασακια
τρούφα πολύχρωμη
Παίρνουμε το στεφάνι απο μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και το βαζουμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό.
Ανακατεύουμε σε μπολακι το εβαπορε με το κονιακ και βουταμε τα πτι μπερ.Κανουμε μια στρώση στον πάτο της πιατέλας.
Χτυπάμε τα 300 ml γάλα με τη σκόνη σοκολάτας και το λικέρ ώσπου να σφίξει.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε πάνω απο την κρέμα άλλη μια στρώση μπισκότα.
Χτυπάμε το ένα φακελάκι βανίλια με 350ml γάλα και αφού πήξει ρίχνουμε μεσα τα cookies θρυμματισμένα.Στρώνουμε πάνω απο τα μπισκότα.
Επαναλαμβανουμε για τελευταία φορά άλλη μια στρώση μπισκότα.
Χτυπάμε την κρεμα γαλακτος με το άλλο φακελάκι βανίλια μαζί με λιγο σιρόπι βύσσινο(τόσο όσο η κρέμα να πάρει ένα κουφετί-ροζέ χρωματάκι).Όταν η κρέμα σφίξει τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα ομοιομορφα.
Στολιζουμε με κερασακια και τρούφα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για ένα 3ωρο να σφίξουν καλά οι κρεμες.
Τότε μονο αφαιρούμε το στεφάνι και σερβίρουμε στο πιατάκι
Μους σοκολατας με μελι
Κατα τον σύζυγο μου η καλύτερη γεύση σε γλυκό εως τώρα!
Καλά, εσεις μην το δενετε και κομπο γιατι γούστα είναι αυτά...Παντως κι εμενα μου άρεσε πολύ... είναι βελουδένια,γαλακτερη,μελενια και λίγο...μεθυσμενη
(αφήστε που ως γνωστον η σοκολατα περιεχει την ορμονη της ευτυχίας,ένα κι ενα για τον μαυρο κι άραχνο καιρο μας....)
Υλικα
(για 6 περίπου αρκετά μεγάλα κουπακια)
100 γρ.σοκολατα κουβερτούρα σε σταγονες
100 γρ σοκολατα γάλακτος σε σταγόνες
3-4 κ.σούπας κρεμα γάλακτος
2 κ.σούπας καλούα
300 ml κρεμα γαλακτος
200 γρ τυρι κρεμα
3 κ.σούπας μελι
2 κ.σούπας καλούα
3 μπαρες δημητριακων με λευκή σοκολάτα θρυμματισμενες
6 λεπτές φέτες τσουρέκι σε κυβάκια
1 φλυτζανακι καφέ καλούα
Γαι το πασπαλισμα:
σιρόπι σοκολατας ή
νιφάδες σοκολατας ή
άγλυκη σκόνη σοκολάτας
Βάζουμε τα 4 πρώτα υλικά σε αντικολλητικο τηγάνι και λιωνουμε σε πολύ χαμηλά φωτιά.
Ταυτόχρονα χτυπάμε τα υπόλοιπα 4 υλικά,στο μίξερ, να γίνουν μια αφράτη κρέμα.Ρίχνουμε τη λιωμενη σοκολάτα και συνεχίζουμε ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικα καλά και προσθετουμε τα δημητριακα ανακατευοντας απαλά.
Βρεχουμε τους κυβους απο το τσουρεκι με το φλυτζανακι λικερ και τους μοιράζουμε σε 6 κούπες τσαγιού(ή μπολάκια).Απο πάνω καλύπτουμε με τη μους.
Εναλλακτικα βαζουμε στρώσεις μους και ενδαμεσα το τσουρέκι,ή αν θέλουμε το παραλείπουμε εντελώς και σερβιρουμε σκετη τη μους.
Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει κρύα και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σιροπι,ν
ιφάδες ή σκονη.
Παίρνουμε το κουταλάκι μας και απολαμβάνουμε ..non stop....
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1+2/3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες
2 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
200 γρ βούτυρο Δωδώνη
5 βανίλιεςζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη
Πρώτα απ'όλα ξεχωρίζουμε τ'άσπραδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα με μια πρεζα αλάτι.Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ξαναχτυπάμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι τμηματικά σαν βροχή.Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ώσπου να πήξει η κρέμα.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε και το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας με τη σπάτουλα ώσπου να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα μεγαλο ταψί και στρώνουμε μέσα την κρέμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζαχαρη άχνη και κανέλα και ψήνουμε στους 200 β. για 1 ώρα περίπου ώσπου να φουσκώσει η κρέμα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αν χρειαστεί κατα τη διαρκεια του ψησιματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε με εξτρα άχνη και κανέλα.
τσιζ κέικ λεμόνι της Αχτίδας
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ λΕΜΟΝΙ
Υλικά:
Για τη βάση.
1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα Παπαδοπούλου
3/4 απο το χρυσό πακέτο βιτάμ
1 φιλτζ. καφέ λικέρ λεμοντσέλο ( αν δεν έχετε προτιμείστε κάτι λευκό )
( πολλές φορές προσθέτω ένα μιγμα απο αμύγδαλα και καραμέλα που φιάχνω τα κάνω σκόνη και το διατηρώ σε βάζο)
Για τη κρέμα:
1 Φιλαδέλφεια ( 300 γρμ.)
3/4 απο το κουτί Φυτικής Κρέμας Torre παγωμένο
3 κουτ. σ. ζαχαρούχο Βλάχας
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Για την επιφάνεια :
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω στα μικροκύμματα το βούτυρο και ρίχνω μέσα το λικέρ.Προσθέτω τα μπιισκότα τριμμένα σκόνη και ανακατεύω καλά να γίνει μια μάζα που την απλώνω σε φόρμα με στεφάνη.
Βάζω σε μια λεκάνη το τυρί και τοπ χτυπώ με μιξεράκι χειρός με το ζαχαρούχο.Προσθέτω το ξύσμα και τη κρέμα γάλακτος.Έχω εντομεταξύ διαλύσει σε ένα φλιτζ. ζεστό νερό το φακελάκι του ζελέ χωρίς να προσθέσω το 2ο φλιτζάνι με κρύο νερό.
Όσο χτυπώ τη κρέμα αυτό έχει σχετικά κρυώσει και το προσθέτω στο μίγμα, εν συνεχεία το ρίχνω επάνω στη βάση που έχω αφήσει να κρυώσει στο ψυγείο. Το βάζω τώρα στο ψυγείο να κρυώσει και αυτή και μετά με ένα ακόμα φακελάκι κάνω κανονικά ζελέ και το ρίχνω στην επιφάνεια προσεκτικά. Ψυγείο και ..έτοιμο το τσιζ κέικ μας.
Ελαφρύ , διακριτική η γλυκάδα του ότι πρέπει μετά απο ένα ...πλούσιο γεύμα!
http://aktidadimitris.blogspot.com/
Γλυκό μαρμελαδα φραουλας
Υλικά
1,5 κιλό φράουλες
1,5 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι μικρό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι τους και τις κόβουμε σε δύο ή σε τέσσερα κομμάτια ανάλογα το μέγεθος τους.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι μια στρώση φράουλες, μια στρώση ζάχαρη και τις αφήνουμε 10-12 ώρες.
(Εγώ τις έβαλα το βράδυ και το πρωί ήταν έτοιμες για βράσιμο.)
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις πάρει βράσει ξαφρίζουμε.
Όταν τελειώσουμε το ξάφρισμα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την ένταση έτσι ώστε να σιγοβράζει.
Σε 20 λεπτά με 1/2 ώρα είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει το σιρόπι κάνουμε το κόλπο με τα πιατάκια. Δηλαδή βάζουμε δύο πιατάκια στην κατάψυξη μία ώρα πριν και την στιγμή που θέλουμε να τσεκάρουμε το γλυκό μας, βγάζουμε το ένα πιατάκι και βάζουμε μια κουταλιά από το σιρόπι. Με το δάκτυλο μας χαράζουμε μια γραμμή στο σιρόπι.
Αν η γραμμή διατηρηθεί το σιρόπι έχει δέσει αν όχι το αφήνουμε να βράσει κι άλλο και ξαναδοκιμάζουμε με το δεύτερο πιατάκι.
Καλή επιτυχία!
1,5 κιλό φράουλες
1,5 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι μικρό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι τους και τις κόβουμε σε δύο ή σε τέσσερα κομμάτια ανάλογα το μέγεθος τους.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι μια στρώση φράουλες, μια στρώση ζάχαρη και τις αφήνουμε 10-12 ώρες.
(Εγώ τις έβαλα το βράδυ και το πρωί ήταν έτοιμες για βράσιμο.)
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις πάρει βράσει ξαφρίζουμε.
Όταν τελειώσουμε το ξάφρισμα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την ένταση έτσι ώστε να σιγοβράζει.
Σε 20 λεπτά με 1/2 ώρα είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει το σιρόπι κάνουμε το κόλπο με τα πιατάκια. Δηλαδή βάζουμε δύο πιατάκια στην κατάψυξη μία ώρα πριν και την στιγμή που θέλουμε να τσεκάρουμε το γλυκό μας, βγάζουμε το ένα πιατάκι και βάζουμε μια κουταλιά από το σιρόπι. Με το δάκτυλο μας χαράζουμε μια γραμμή στο σιρόπι.
Αν η γραμμή διατηρηθεί το σιρόπι έχει δέσει αν όχι το αφήνουμε να βράσει κι άλλο και ξαναδοκιμάζουμε με το δεύτερο πιατάκι.
Καλή επιτυχία!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα