Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Μηλόπιτα νηστίσιμη
Σελίδα 1 από 1
Μηλόπιτα νηστίσιμη
1 κούπα φυτική μαργαρίνη ή σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. σόδα
4 κούπες μήλο τριμένο
1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.σ κονιάκ
1 κούπα καρύδι αλεσμένο (προεραιτικά)
Χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη ή το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα.
Σ' άλλο μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο μήλο, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Μέσα στο μίγμα με την ζάχαρη και την μαργαρίνη ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και το μίγμα με τα μήλα. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και το καρύδι.
Απλώνουμε σε βουτυρώμενο ταψί 30χ25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου
Καλή επιτυχία
2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. σόδα
4 κούπες μήλο τριμένο
1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.σ κονιάκ
1 κούπα καρύδι αλεσμένο (προεραιτικά)
Χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη ή το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα.
Σ' άλλο μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο μήλο, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Μέσα στο μίγμα με την ζάχαρη και την μαργαρίνη ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και το μίγμα με τα μήλα. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και το καρύδι.
Απλώνουμε σε βουτυρώμενο ταψί 30χ25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου
Καλή επιτυχία
Teresa2004- Νεο μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 60
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2010
Ηλικία : 49
Τόπος : Καλλιθεα(Αθηνα)
Κέικ με χαλβά
1 φαρίνα 500 γρ.
400 γρ. χαλβά βανίλια
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
1 φλυτζάνα φρουί γλασσέ
Χτυπάμε με το σύρμα τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το γαρύφαλο. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμένο και κατόπιν σιγά σιγά το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τα φρουί γλασσέ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου.
400 γρ. χαλβά βανίλια
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
1 φλυτζάνα φρουί γλασσέ
Χτυπάμε με το σύρμα τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το γαρύφαλο. Προσθέτουμε τον χαλβά τριμένο και κατόπιν σιγά σιγά το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τα φρουί γλασσέ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Teresa2004- Νεο μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 60
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2010
Ηλικία : 49
Τόπος : Καλλιθεα(Αθηνα)
Ταχινόπιτα με φράουλες
1 φλυτζάνα ταχίνι
1,5 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα ψιλοκομμένες φράουλες
4 φλυτζάνες αλεύρι
1 φλυτζάνα αμύγδαλο αλεσμένο
1/2 φλυτζάνα σταφίδα μαύρη
4 κ.γ μπέκιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο
1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 φλυτζάνα νερό ή χυμό φράουλας περίπου
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το γαρύφαλο, το μπέκιν, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μετά τις σταφίδες (μπορούμε να τις βάλουμε σε κονιάκ να ποτίσουν είναι πιο νόστιμες).Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε σε ταψάκι Νο 30 αφού έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη .
Ρίξτε πρώτα την μία φλυτζάνα νερό και αν δείτε ότι το μίγμα είναι σφιχτό βάλτε και το υπόλοιπο. Εγώ έβαλα 1 1/2 φλυτζάνες νερό.
1,5 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα ψιλοκομμένες φράουλες
4 φλυτζάνες αλεύρι
1 φλυτζάνα αμύγδαλο αλεσμένο
1/2 φλυτζάνα σταφίδα μαύρη
4 κ.γ μπέκιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο
1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 φλυτζάνα νερό ή χυμό φράουλας περίπου
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το γαρύφαλο, το μπέκιν, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μετά τις σταφίδες (μπορούμε να τις βάλουμε σε κονιάκ να ποτίσουν είναι πιο νόστιμες).Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε σε ταψάκι Νο 30 αφού έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη .
Ρίξτε πρώτα την μία φλυτζάνα νερό και αν δείτε ότι το μίγμα είναι σφιχτό βάλτε και το υπόλοιπο. Εγώ έβαλα 1 1/2 φλυτζάνες νερό.
Teresa2004- Νεο μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 60
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2010
Ηλικία : 49
Τόπος : Καλλιθεα(Αθηνα)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα