Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
***Oρεκτικά***
Σελίδα 1 από 1
***Oρεκτικά***
Πικάντικοι ντάκοι
Υλικά250 γραμμ. κίτρινο τυρί
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά κάππαρη
½ ματσάκι μαϊντανό
λευκό ξηρό κρασί
χωριάτικο ψωμί
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΠροετοιμασίαΞεπλύντε την κάππαρη, στραγγίστε την καλά, στύψτε την ελαφρά με τα χέρια σας και σκουπίστε τη με χαρτί κουζίνας.
Πλύντε το μαϊντανό, σκουπίστε τον, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε τον. Καθαρίστε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό, πλύντε τα και ψιλοκόψτε τα μαζί.
Κόψτε το τυρί σε μικρά κυβάκια.
Βάλτε στη φωτιά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και μαράνετε τα δύο κρεμμύδια, αλατοπιπερώστε και ρίξτε 5 κουταλιές κρασί.
Όταν εξατμιστεί, προσθέστε την κάππαρη, το μαϊντανό, το τυρί και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Στο μεταξύ, κόψτε 4 χοντρές φέτες ψωμί, φρυγανίστε τες στο φούρνο, μοιράστε πάνω το μείγμα με την κάππαρη και σερβίρετε.
myself.gr
Γεμιστές πατάτες
Υλικά4 πατάτες
100 γραμμ.
τυρί φέτα
100 γραμμ. κρέμα τυρί
κρεμμυδόχορτο
50 γραμμ. προσούτο
πιπέρι
ΠροετοιμασίαΠροθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες, σκουπίστε τες, τυλίξτε την καθεμία σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Βάλτε το τυρί φέτα σ’ ένα μπολ, διαλύστε το μ’ ένα πιρούνι, προσθέστε το τυρί κρέμα, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμυδόχορτο (τσάιβς) και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόψτε από κάθε πατάτα ένα καπάκι και αφαιρέστε τα 2/3 απ’ τη σάρκα τους.
Προσθέστε στο μείγμα τυριού λίγη σάρκα απ’ τις πατάτες, ανακατέψτε και γεμίστε τες.
Κόψτε το προσούτο σε μικρά κομμάτια και μοιράστε τα πάνω στη γέμιση.
Ψήστε τις πατάτες στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά και σερβίρετέ τες ζεστές, πασπαλίζοντάς τες με λίγο πιπέρι.
myself.gr
Mελιτζάνες στο λάδι με αρωματικά
ΥλικάΓια 2 βάζα των 500 ml.
1 κιλό μικρές μελιτζάνες αργείτικες
1 λίτρο λευκό ξίδι
3 σκελίδες σκόρδου
βασιλικό ή δυόσμο
2-3 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
λάδι, χοντρό αλάτι
ΠροετοιμασίαΑποστειρώστε τα βάζα.
Πλύνετε, καθαρίστε και σκουπίστε τις μελιτζάνες.
Κόψτε τες σε δύο οριζόντια κομμάτια και έπειτα, σε κάθετες, λεπτές φέτες.
Βάλτε τες σε στρώσεις σ’ ένα στραγγιστήρι, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι, και αφήστε τες μία ώρα.
Σκουπίστε 8-10 φύλλα βασιλικού με μια υγρή πετσέτα, κόψτε τις πιπερίτσες σε λεπτές ροδέλες.
Στείψτε τις μελιτζάνες με τα χέρια και σκουπίστε τες ανάμεσα σε δύο πετσέτες.
Κόψτε το σκόρδο σε φέτες.
Βράστε το ξίδι με 300 ml. νερό σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα, βάλτε τις μελιτζάνες και βράστε τες 2 λεπτά.
Στραγγίστε τες, παίρνοντάς τες με τρυπητή κουτάλα, αραδιάστε τες σε διπλωμένες πετσέτες, σκεπάστε τες με άλλες πετσέτες και ταμπονάρετέ τες γυρίζοντάς τες μερικές φορές.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις μελιτζάνες μέσα στα βάζα, κάνοντας στρώσεις με φύλλα βασιλικού, πιπερίτσα, σκόρδο και λίγο λάδι.
Σκεπάστε με λάδι και αφήστε τα βάζα στην άκρη 3-4 ώρες.
Έπειτα, αν χρειάζεται, προσθέστε ακόμη λίγο λάδι, κλείστε τα
myself.gr
Ντοματοκεφτέδες
Υλικά5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο κρεμμύδι
φύλλα βασιλικού
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι, λάδι
ΠροετοιμασίαΠλύνετε, σκουπίστε, κόψτε τις ντομάτες στη μέση, στείψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας, έπειτα κόψτε τες σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τες σε ένα μπολ.
Πλύνετε, σκουπίστε το βασιλικό και ψιλοκόψτε μία κουταλιά.
Τρίψτε το κρεμμύδι και χτυπήστε τους κρόκους με 1-2 κουταλιές νερό.
Ρίξτε το κρεμμύδι στο μπολ με τις ντομάτες, προσθέστε το βασιλικό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα.
Έπειτα, ρίξτε τους κρόκους και την κεφαλογραβιέρα και, ανακατεύοντας, προσθέστε 4-5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι ή περισσότερο, μέχρι να «δέσει» καλά το μείγμα, για να μπορέσετε να το πλάσετε.
Πλάστε το μείγμα σε οβάλ κεφτεδάκια.
Ζεστάνετε αρκετό λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφού τα τηγανίσετε, στραγγίστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τα ζεστά.
.myself.gr
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
5 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 αυγά
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε απο τη χοντρή πλευρά του τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Ψιλοκόβουμε ή περνάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Στύβουμε καλά με το χέρι τα κολοκυθάκια να φύγουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε σε λεκανίτσα. Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Αν δεν είναι αρκετά σφιχτό βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Είναι το ίδιο υπέροχοι είτε χλιαροί είτε κρύοι...
Τους σέρβιρα με κεφτεδάκια, ψητά λαχανικά και ούζο με μπόλικα παγάκια!!!.
ΠΗΓΗ: bettyscuisine.blogspot.com
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 αυγά
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε απο τη χοντρή πλευρά του τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Ψιλοκόβουμε ή περνάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Στύβουμε καλά με το χέρι τα κολοκυθάκια να φύγουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε σε λεκανίτσα. Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Αν δεν είναι αρκετά σφιχτό βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Είναι το ίδιο υπέροχοι είτε χλιαροί είτε κρύοι...
Τους σέρβιρα με κεφτεδάκια, ψητά λαχανικά και ούζο με μπόλικα παγάκια!!!.
ΠΗΓΗ: bettyscuisine.blogspot.com
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
1 κιλό πατάτες
280 γρ ταραμά κόκκινο ή λευκό
χυμό λεμονιού από φρέσκα λεμόνια
350 γρ παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομματάκια και τις βράζουμε. Αφού βράσουν τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις αλέθουμε σε μίξερ η τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.
Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, τις πατάτες και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε, ενώ ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και έξτρα λάδι και λεμόνι.
Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σ' ένα μεγάλο πιάτο και διακοσμούμε γύρω γύρω το πιάτο με ντομάτα, αγγουράκι και ελιές.
280 γρ ταραμά κόκκινο ή λευκό
χυμό λεμονιού από φρέσκα λεμόνια
350 γρ παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομματάκια και τις βράζουμε. Αφού βράσουν τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις αλέθουμε σε μίξερ η τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.
Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, τις πατάτες και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε, ενώ ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και έξτρα λάδι και λεμόνι.
Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σ' ένα μεγάλο πιάτο και διακοσμούμε γύρω γύρω το πιάτο με ντομάτα, αγγουράκι και ελιές.
ΧΟΥΜΟΥΣ
400 γρ ρεβύθια
50 γρ ταχίνι ή σουσάμι
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρεβύθια πρέπει να τα έχουμε βάλει στο νερό να μουσκέψουν και να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε σκέτο νερό και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και από το λάδι 2 κουταλιές και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε μιά κουταλιά λάδι ακόμα.
Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή συνταγής: bettyscuisine.blogspot
50 γρ ταχίνι ή σουσάμι
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρεβύθια πρέπει να τα έχουμε βάλει στο νερό να μουσκέψουν και να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε σκέτο νερό και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και από το λάδι 2 κουταλιές και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε μιά κουταλιά λάδι ακόμα.
Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή συνταγής: bettyscuisine.blogspot
ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
900 γρ. παντζάρια
ελαιόλαδο
βαλσάμικο ξίδι
αλάτι
ψιλοκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα παντζάρια χωρίζουμε τους βολβούς από τα φύλλα και τα βλαστάρια και τα βράζουμε. Αφού βράσουν κόβουμε τους βολβούς σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα παντζάρια το γιαούρτι, όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά ωσότου να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και γίνουν σαν παχύρευστη αλοιφή.
(Λάδι , αλάτι, ξύδι και καρύδια βάζουμε τόσα όσο να προσαρμόσουμε την σαλάτα στη γεύση μας )
900 γρ. παντζάρια
ελαιόλαδο
βαλσάμικο ξίδι
αλάτι
ψιλοκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα παντζάρια χωρίζουμε τους βολβούς από τα φύλλα και τα βλαστάρια και τα βράζουμε. Αφού βράσουν κόβουμε τους βολβούς σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα παντζάρια το γιαούρτι, όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά ωσότου να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και γίνουν σαν παχύρευστη αλοιφή.
(Λάδι , αλάτι, ξύδι και καρύδια βάζουμε τόσα όσο να προσαρμόσουμε την σαλάτα στη γεύση μας )
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα