Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Σελίδα 1 από 1
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
2 ½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
250γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη ή λάδι
50γρ κουκουνάρια
1 κούπα ζάχαρη
4 κούπες γάλα ή νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε τα κουκουνάρια με το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και, όταν λιώσει , ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί το σιμιγδάλι.
Σε μια κατσαρόλα έχουμε τη ζάχαρη λιωμένη σε καυτό γάλα ή νερό. Ρίχνουμε το μείγμα συτό μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Επειδή το μείγμα φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα για 1 λεπτό και ύστερα την ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατώνοντας μέχρι να απορροφήσει όλο το γάλα ή νερό, ενώ έχουμε κατεβάσει την θερμοκρασία στο πιο χαμηλό.
Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι, αρχίζουμε να θρυμματίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός αφράτος και ανάλαφρος.
Τον σερβίρουμε γαρνιρισμένο με κανέλα.
Πηγή: in.gr
250γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη ή λάδι
50γρ κουκουνάρια
1 κούπα ζάχαρη
4 κούπες γάλα ή νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε τα κουκουνάρια με το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και, όταν λιώσει , ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί το σιμιγδάλι.
Σε μια κατσαρόλα έχουμε τη ζάχαρη λιωμένη σε καυτό γάλα ή νερό. Ρίχνουμε το μείγμα συτό μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Επειδή το μείγμα φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα για 1 λεπτό και ύστερα την ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατώνοντας μέχρι να απορροφήσει όλο το γάλα ή νερό, ενώ έχουμε κατεβάσει την θερμοκρασία στο πιο χαμηλό.
Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι, αρχίζουμε να θρυμματίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός αφράτος και ανάλαφρος.
Τον σερβίρουμε γαρνιρισμένο με κανέλα.
Πηγή: in.gr
Παρόμοια θέματα
» ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ!!(VIDEO)
» Στα πράσα πολιτικός (Έλληνας) που έκανε σεξ με τη γραμματέα του σε…κοντέινερ!!!
» Στα πράσα πολιτικός (Έλληνας) που έκανε σεξ με τη γραμματέα του σε…κοντέινερ!!!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα