Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών Empty Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών

Δημοσίευση  Ντανιέλ 24.01.10 16:13

Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών

Mixing glass ή shaker
Ποτά που ταλαιπωρούνται εύκολα, με ευπαθή χαρακτήρα, όπως βερμούτ, μπράντυ, σαμπανια, πόρτο, σέρυ, αναμιγνύονται μόνο στο ποτήρι ή το πολύ πολύ στο mixing glass. O James Bond μπορεί να παραγγέλνει το Martini του "shaken, not stired!" αλλά για κάποιον που καταναλώνει μερικούς μεγατόνους εκρηκτικά σε κάθε ταινία το ολοκαύτωμα τού βερμούτ στο shaker είναι πλημμέλημα. Για μάς όχι.
Χυμοί φρούτων, αυγά ολόκληρα ή ασπράδια ή κρόκοι, κρέμες, σιρόπια, λικέρς χρειάζονται δυνατή ανάμειξη γι αυτό χρησιμοποιούμε shaker.
Οταν το cocktail μας περιέχει ευγενή, μή μου άπτου, ποτά και ποτά που χρειάζονται σέικερ τότε κάποια από τα συστατικά τα χτυπάμε στο σέικερ και τα αναμιγνύουμε με τα ευαίσθητα είτε στο mixing glass είτε στο ποτήρι.

Περί πάγου

Είτε χρησιμοποιούμε mixing glass είτε shaker πάντα στραγγίζουμε το περιεχόμενο όταν σερβίρουμε στα ποτήρια. Δηλαδή ο πάγος που χρησιμοποιείται κατά την ανάμειξη δεν μπαίνει στο ποτήρι, εκτός κι αν η συνταγή λέει ρητά οτι μπαίνει. Αν το κόκτέιλ σερβίρεται με πάγο τότε βάζουμε άλλον πάγο στο ποτήρι και σερβίρουμε. Εξαίρεση αποτελούν τα κόκτέιλς που απαιτούν μαγματοποίηση στο μπλέντερ και η συνταγή λέει ρητά οτι θα τα ομογενοποιήσουμε με θρυμματισμένο πάγο.

Αν τα συστατικά περιέχουν λικέρς ή σιρόπι τότε αυτά μπαίνουν τελευταία. Οι λόγοι είναι δύο:
Η άμεση επαφή με τον πάγο τα νερώνει και χάνουν το χαρακτήρα τους
Σχηματίζουν κρούστα γύρω από τον πάγο με αποτέλεσμα τα άλλα συστατικά να μήν έρχονται σε ικανοποιητική επαφή μαζί του και να μην ψύχονται αρκετά.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τα bitters (Μπίτερ ονομάζουμε μια κατηγορία ποτών που παράγονται με την προσθήκη σε αλκοόλ διάφορων φυσικών συστατικών - κυρίως πικρών πχ Angostura ). Εδώ η προαναφερθείσα παρενέργεια 1 είναι επιθυμητή, τα bitters πρέπει να διαλυθούν και να διαποτίσουν τα υπόλοιπα συστατικά.


Χρήση shaker

Βάζουμε 5-6 παγάκια στο σέικερ και προσθέτουμε τα συστατικά τηρώντας τους κανόνες που είπαμε πιο πάνω. Χτυπάμε δυνατά και νευρικά αλλά με μικρό εύρος κινήσεων (να μη βγαίνει η τροχιά έξω από το στήθος). Συνήθως 5-6 δευτερόλεπτα αρκούν. Αν το μείγμα περιέχει κρέμα ή αυγό χτυπάμε για 9,10 καμμιά φορά και 15 δευτερόλεπτα. Πολύ σπάνια περισσότερο, αν το απαιτεί η συνταγή. Σερβίροντας σουρώνουμε ταυτόχρονα, ο πάγος δηλαδή μένει στο σέικερ.


Χρήση mixing glass

Βάζουμε 5-6 παγάκια και ακολούθως τα ποτά ακολουθώντας τους προαναφερθέντες κανόνες περί πάγου. Ανακατεύουμε με το ειδικό κουταλάκι μαλακά και για 6-7 δευτερόλεπτα. Για να σερβίρουμε φοράμε πρώτα το σουρωτήρι του και στραγγίζουμε, δεν σερβίρουμε δηλαδή τον πάγο (εκτός κι αν το απαιτεί ρητά η συνταγή).


By www.parea4ever.tk
Ντανιέλ
Ντανιέλ

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2010
Ηλικία : 32
Τόπος : Στην γκόμενα

http://www.parea4ever.tk

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών Empty Απ: Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών

Δημοσίευση  nikosma 03.10.11 17:16

λοιπον το κανω μερικες εκτυπωση φυλλαδιων
να τα δωσω σε μερικους που νομιζουν οτι ειναι Super(Bar)Man...

ευχαριστω!
Νικος

nikosma

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 22/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών Empty Απ: Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών

Δημοσίευση  Aννα 30.10.11 20:44

nikosma έγραψε:λοιπον το κανω μερικες εκτυπωση φυλλαδιων
να τα δωσω σε μερικους που νομιζουν οτι ειναι Super(Bar)Man...

ευχαριστω!
Νικος



Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών 611123 Βασικοί κανόνες τής ανάμειξης ποτών 611123
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 59
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης