Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Cappuccino! Ξυπνάει τις αισθήσεις, με το άρωμα και τη γεύση του!
Σελίδα 1 από 1
Cappuccino! Ξυπνάει τις αισθήσεις, με το άρωμα και τη γεύση του!
Το Ιταλικό όνομα cappuccino, προέρχεται από τη λέξη ''cappuccio'' την κουκούλα που συνήθιζαν να φορούν στο Τάγμα των Καπουτσίνων μοναχών, το οποίο δημιουργήθηκε το 1525 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επαναφορά του Καθολικισμού στην Ευρώπη. Ακόμα ονομάστηκε έτσι, γιατί το χρώμα του καφέ έμοιαζε με το χρώμα του ράσου των Καπουτσίνων.
Ένας καλός cappuccino, χρειάζεται την ίδια προσοχή που χρειάζεται να φτιαχτεί ένας καλός espresso. Ο cappuccino, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας espresso με γάλα.
Το γάλα όμως παίζει σημαντικό ρόλο στη παρασκευή του και πρέπει να ζεσταθεί στη σωστή θερμοκρασία και ο αφρός του να έχει τη σωστή πυκνότητα. Επιπλέον να είναι λεπτός, καθαρός και να ''στέκεται'' πολύ χρόνο. Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνά τους 70 βαθμούς και ποτέ δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται.
Η επιτυχία του cappuccino, κατοχυρώνεται στην απόλαυση που προσφέρει και τον κάνει διαφορετικό από άλλους καφέδες.
Όλες οι αισθήσεις μας, εκτός της ακοής, συμβάλλουν για να προσδιοριστεί η ποιότητα ενός καλού cappuccino. Η όραση εξετάζει το πορσελάνινο φλιτζάνι, τα χρώματα του καφέ και του γάλακτος. Το λεπτό άρωμα ξυπνάει την όσφρηση και η γεύση ενισχύεται με την αντίθεση αλλά και ισορροπία του έντονου καφέ και της ιδιαιτερότητας του γάλακτος.
Η χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη σε συνδυασμό με τη γεύση κάνει τον cappuccino, να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Cappuccino Viennese
Είναι, ο ιταλικός cappuccino, με σαντιγί στη θέση του γάλακτος και του αφρού και προσθήκη κανέλας στην κορυφή της κρέμας.Ο αυθεντικός Βιεννέζικος cappuccino, παρασκευάζεται από 1/3 ζεστή σοκολάτα, 1/3 σαντιγί και γάλα και 1/3 espresso.
Cappuccino Italian
Αναλογίες:
1/3 καφές espresso
1/3 γάλα
1/3 αφρόγαλα
Προτιμούμε πλήρες γάλα με λιπαρά 3-6% Θερμοκρασία γάλακτος έως 70 βαθμούς.
Παρασκευή:
Παρασκευάστε έναν espresso σε μεγάλο φλιτζάνι.
Φτιάξτε τον αφρό βυθίζοντας το ακροφύσιο ατμού στο γάλα.
Μόλις ο αφρός φτάσει στον απαιτούμενο όγκο και πυκνότητα τοποθετείστε τον στο φλιτζάνι.
Από το Περιοδικό Sorbet
Ένας καλός cappuccino, χρειάζεται την ίδια προσοχή που χρειάζεται να φτιαχτεί ένας καλός espresso. Ο cappuccino, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας espresso με γάλα.
Το γάλα όμως παίζει σημαντικό ρόλο στη παρασκευή του και πρέπει να ζεσταθεί στη σωστή θερμοκρασία και ο αφρός του να έχει τη σωστή πυκνότητα. Επιπλέον να είναι λεπτός, καθαρός και να ''στέκεται'' πολύ χρόνο. Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να ξεπερνά τους 70 βαθμούς και ποτέ δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται.
Η επιτυχία του cappuccino, κατοχυρώνεται στην απόλαυση που προσφέρει και τον κάνει διαφορετικό από άλλους καφέδες.
Όλες οι αισθήσεις μας, εκτός της ακοής, συμβάλλουν για να προσδιοριστεί η ποιότητα ενός καλού cappuccino. Η όραση εξετάζει το πορσελάνινο φλιτζάνι, τα χρώματα του καφέ και του γάλακτος. Το λεπτό άρωμα ξυπνάει την όσφρηση και η γεύση ενισχύεται με την αντίθεση αλλά και ισορροπία του έντονου καφέ και της ιδιαιτερότητας του γάλακτος.
Η χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη σε συνδυασμό με τη γεύση κάνει τον cappuccino, να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Cappuccino Viennese
Είναι, ο ιταλικός cappuccino, με σαντιγί στη θέση του γάλακτος και του αφρού και προσθήκη κανέλας στην κορυφή της κρέμας.Ο αυθεντικός Βιεννέζικος cappuccino, παρασκευάζεται από 1/3 ζεστή σοκολάτα, 1/3 σαντιγί και γάλα και 1/3 espresso.
Cappuccino Italian
Αναλογίες:
1/3 καφές espresso
1/3 γάλα
1/3 αφρόγαλα
Προτιμούμε πλήρες γάλα με λιπαρά 3-6% Θερμοκρασία γάλακτος έως 70 βαθμούς.
Παρασκευή:
Παρασκευάστε έναν espresso σε μεγάλο φλιτζάνι.
Φτιάξτε τον αφρό βυθίζοντας το ακροφύσιο ατμού στο γάλα.
Μόλις ο αφρός φτάσει στον απαιτούμενο όγκο και πυκνότητα τοποθετείστε τον στο φλιτζάνι.
Από το Περιοδικό Sorbet
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα