Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Πάβλοβα με σοκολάτα
Σελίδα 1 από 1
Πάβλοβα με σοκολάτα
- 1 μεγάλη βάση μαρέγκας
- 1 κουτί 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική ή φυτική χτυπημένη σε σαντιγί με 2 βανίλιες και 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
- 1 κουβερτούρα λιωμένη
- φράουλες
- αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
- σάλτσα φράουλας (προαιρ.)
Για να φτιάξετε τη μαρέγκα
- 4 ασπράδια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι ή ½ κ.γλ. κρεμόριο
- 1 βανίλια Για τις μαρέγκες
- Χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι ή κρεμόριο, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα πηχτή. Ρίχνω την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύω απαλά για λίγο.
- Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φούρνου.
- Στη συνέχεια, με τα 3/4 της ποσότητας της μαρέγκας φτιάχνουμε μια βάση διαμέτρου περίπου 22-24 εκ., πάνω στη λαδόκολα που έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε την υπόλοιπη μαρέγκα στις άκρες της βάσης, ώστε να υπερυψωθούν και να σχηματίσουν μια «φωλιά».
- Ψήνω τη «φωλιά» για 1 ώρα και 30 λεπτά, στους 120 °C. Στη συνέχεια σβήνω το φούρνο, αλλά αφήνω μέσα τη μαρέγκα, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει στο φούρνο όλη τη νύχτα και να τη χρησιμοποιήσουμε την επομένη.
- Βάζω τη μαρέγκα σε πιατέλα, πάνω στρώνω τη λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνω λίγο στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
- Μετά απλώνω τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας
- Πάνω στη σαντιγί τοποθετώ σε διάφορα σχέδια τις φράουλες ή και άλλα φρούτα ανάλογα με την εποχή.
- Τελειώνω με αμύγδαλο φιλέ.
- Μπορούμε ,όταν τη σερβίρουμε, να περιχύσουμε με σάλτσα φράουλας.
- Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε σάλτσα σοκολάτας και να περιχύνουμε το κάθε κομμάτι που θα σερβίρουμε.
- Καλή επιτυχία!
Συναρμολόγηση
Τη φτιάχνω και σε μορφή τάρτας και σε μορφή τούρτας(με 2 στρώσεις μαρέγκα και ανάμεσα σαντιγί με μικρά κομμάτια φράουλας μαριναρισμένα και στραγγισμένα)..
Μια άλλη παραλλαγή είναι να φτιάξουμε το γλυκό αυτό ατομικό σε ποτήρι. Αρκεί να σπάσουμε τις μαρέγκες και να τις μοιράσουμε σε ποτήρια. Πάνω να τοποθετήσουμε σαντιγί, μετά φράουλες και τέλος αμύγδαλο. Ραντίζω με σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα