Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Παρόμοια θέματα
    Η ωρα !!

    clock-desktop.com
    Ελάτε να κουβεντιάσουμε

    [ Copy this | Start New | Full Size ]
    Πρόσφατα Θέματα
    ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
    Ανέκδοτα
    Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
    Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
    πρόγνωση καιρού από το weather.gr
    Ροή είδήσεων
    Αναλυτικά ζώδια
    Τί παίζει τώραστήν ΤV.

     

    Τίτλοι εφημερίδων
    Φαρμακεία

    Γαλοπούλα

    Πήγαινε κάτω

    Γαλοπούλα Empty Γαλοπούλα

    Δημοσίευση  Aννα 31.12.10 7:01

    Κύριο πιάτο την ήμερα των Χριστουγέννων είναι η γαλοπούλα, ένα έθιμο που έφτασε στην Ευρώπη από το Μεξικό μόλις το 1824.
    Την Πρωτοχρονιά η συνήθεια ήταν να φτιάχνουν κότα ή "κούρκο" (γαλοπούλα) γεμιστό με κάστανα, καρύδια, σταφίδες, κιμά, κρεμμύδι πιπέρι και μαϊντανό, όλα καβουρδισμένα.

    Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές της χώρας μας διατηρείται το έθιμο της κοτόσουπας, ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και στην Κρήτη. Παλαιότερα η κοτόσουπα αποτελούσε το κυρίως πιάτο που έτρωγαν οι Έλληνες όταν επέστρεφαν από την εκκλησία.

    Ένα άλλο συνηθισμένο πιάτο είναι το ψητό χοιρινό κρέας (το ψήσιμο γινόταν στη χόβολη του τζακιού). Υπήρχε όμως και το έθιμο τη μέρα αυτή το παραδοσιακό πιάτο να είναι το χοιρινό με πρασοσέλινο ή όποιο άλλο κρέας με πιλάφι.

    Aννα
    Aννα
    Αdmin
    Αdmin

    Αριθμός μηνυμάτων : 4835
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
    Ηλικία : 60
    Τόπος : Αθήνα

    https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

    Επιστροφή στην κορυφή

    - Παρόμοια θέματα

     
    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
    Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης