Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

***ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ***

Πήγαινε κάτω

***ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ***

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 18.01.10 12:23

Μικρά μυστικά για..ωραία σουβλάκια!
Ξέρατε ότι τα ξύλινα καλαμάκια που χρησιμοποιούμε στα σουβλάκια, δεν θα καούν και δεν θα ξεφλουδίσουν, αν τα βουτήξουμε για μισή ώρα σε νερό;

Μικρά μυστικά για..καμένο φαγητό!!
Αν το φαγητό άρπαξε λίγο στο μαγείρεμα ρίχνουμε εξωτερικά στην κατσαρόλα κρύο νερό, να χαμηλώσει η θερμοκρασία του πάτου της. Μετά αλλάζουμε κατσαρόλα, μεταφέροντας μόνο το μη καμένο φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα απαραίτητα υγρά. Με τον τρόπο αυτό δεν μυρίζει καμένο το φαγητό. Την κατσαρόλα που κάηκε την καθαρίζουμε εύκολα αν την αφήσουμε λίγες ώρες με νερό ζεστό όπου έχουμε ρίξει λίγο σαπούνι πλυντηρίου πιάτων.

Μικρά μυστικά για τη φύλαξη των τροφίμων
• Τα συσκευασμένα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης και στις συνθήκες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
• Τα τρόφιμα που δεν φυλάσσονται στο ψυγείο τοποθετούνται σε μέρος δροσερό, ξηρό και σκιερό.
• Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται μετά την απόψυξη τους να καταψυχθούν εκ νέου. Aν τα ξεπαγώσετε και δεν τα μαγειρέψετε, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και 48 ώρες.
• Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην απόψυξη. Aν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα, η απόψυξη μπορεί να γίνει με κρύο τρεχούμενο νερό, χωρίς το προϊόν να βγει από τη συσκευασία του, ή με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων. Διαφορετικά, το ξεπάγωμα πρέπει να γίνεται στο ψυγείο, στους 4 βαθμούς Kελσίου, για να παρεμποδίζεται η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων. (Tα κατεψυγμένα λαχανικά δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.)
• Σε περίπτωση που αναθερμάνετε κάποιο τρόφιμο, περιμένετε μέχρι να αχνίσει και μετά βγάλτε το από τη φωτιά. Έτσι θα είστε σίγουροι για την ασφαλή κατανάλωσή του.
• Το μαγείρεμα κάθε μορφής σκοτώνει τα βακτήρια, γι' αυτό ποτέ μην αφήνετε το φαγητό ημιτελές. Να ολοκληρώνετε πάντα το μαγείρεμα!

Μικρά μυστικά...για πράσινα λαχανικά
Ξέρατε ότι για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το έντονο πράσινο χρώμα τους αφού τα βράσετε πρέπει να τα βουτήξετε για ένα λεπτό σε παγωμένο νερό;

Μικρά μυστικά για το σοτάρισμα...
Όταν σοτάρουμε φροντίζουμε ώστε το λίπος να καίει πολύ για να θωρακίσουμε τα συστατικά χωρίς να απορροφήσουν τις λιπαρές ουσίες.Το σκεύος που χρησιμοποιούμε πρέπει να έχει χαμηλά τοιχώματα και να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρά τα συστατικά χωρίς να υπερκαλύπτεται η επιφάνεια του. Έτσι, διασφαλίζουμε ότι τα υλικά δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα εκχύσουν χυμούς ώστε να διακοπεί το σοτάρισμα και να μετατραπεί σε βρασμό.Τα υλικά που σοτάρουμε πρέπει να είναι εντελώς στεγνά ή στραγγισμένα για να μην αυξομειώνεται η θερμοκρασία του λίπους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στα μαριναρισμένα κρέατα ώστε να είναι καλά στραγγισμένα από τη μαρινάδα τους.

Σοκολάτα και υγεία...
Ξέρατε ότι η σοκολάτα λόγω της περιεκτικότητας της σε φώσφορο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, καφεΐνη, λιπαρές ουσίες, πρωτεΐνες, σίδηρο, φυτικές ουσίες και χαλκό θεωρείται πολύτιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο για τις διεγερτικές της όσο και για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες;

Ψωμί και..τα μυστικά του
Ξέρατε ότι όταν ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, δηλαδή το φρυγανίζουμε, εξατμίζεται το νερό που έχει στη σύστασή του και το αλεύρι γίνεται πιο εύπεπτο;

Καθαρίστε την καφετιέρα..τέλεια
Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλλικού καφέ, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού ή λευκό ξύδι και αφήστε το νερό να βράσει να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα.

Μικρά μυστικά για...τους χυμούς
Ξέρατε ότι για να πάρετε ακόμα περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια σας, τα γκρειπ φρουτ και τα λεμόνια, μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων στο πολύ ζεστό για 10 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία να τα ρολάρετε πιέζοντάς τα σε σκληρή επιφάνεια; Μ’ αυτό τον τρόπο θα πάρετε 20% περισσότερο χυμό.

Μικρά μυστικά για τα ...λαχανικά
Όταν πλένετε τα λαχανικά, προτιμήστε κρύο νερό και στο τελευταίο πλύσιμο προσθέστε σε μία λεκάνη νερό, ένα σφηνάκι ξύδι. Θα σκοτώσει όλα τα μικρόβια και ενδεχομένως τους μικρό-οργανισμούς που υπάρχουν μέσα στα λαχανικά. Όταν καθαρίζετε χόρτα, στο τελευταίο πλύσιμο αφήστε τα για 5 λεπτά σε μία λεκάνη με κρύο νερό που θα προσθέσετε μία χούφτα χοντρό αλάτι. Μπορείτε να είσαστε σίγουροι πως δε θα μείνει πάνω στα χόρτα σας, ούτε ένας κόκκος από χώμα.

Μικρά μυστικά για..το σκόρδο
Ξέρατε ότι, αν αμέσως μετά το κόψιμο του σκόρδου, τρίψετε το χέρι σας με το κυρτό ενός ανοξείδωτου κουταλιού κάτω από τη βρύση και στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι, το μέταλλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδου;

Μικρά μυστικά για..μπύρα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μπύρα στο μαγείρεμα με πολλούς τρόπους. Για μαρινάτα στο μοσχαρίσιο κρέας, η οποία προσθέτει άρωμα και το κάνει πιο τρυφερό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό σε σούπες και ζωμούς. Η μπύρα δίνει περισσότερη γεύση! Χρησιμοποιείτε στους χυλούς για ποιο τραγανά τηγανητά (ψάρια, λαχανικά, κ.τ.λ.) Την προσθέτουμε στις σάλτσες για πιο πικάντικη γεύση. Σαν υγρό για να μαγειρέψουμε στον ατμό (λουκάνικα, θαλασσινά, κ.τ.λ.) Θυμηθείτε όταν μαγειρεύετε με μπύρα, να έχετε στο μυαλό σας τη γεύση που έχει η μπύρα που χρησιμοποιείτε. Οι μπύρες από βύνη δίνουν μία γλυκιά, παιχνιδιάρικη γεύση, ενώ οι lagers προσθέτουν μία πικρή γεύση βοτάνων. Η μπύρα αυξάνει την πικράδα της όταν μαγειρεύετε για πολύ ώρα γιατί αποβάλετε η φυσική γλυκύτητα της βύνης.

Μικρά μυστικά για ..τα λεμόνια
Ξέρατε ότι τα λεμόνια που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι ψεκασμένα με φάρμακο και συνήθως κυρώνονται κιόλας με αποτέλεσμα το ξύσμα που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας να γίνεται πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας;
Γι' αυτό όπου ζητάει η συνταγή ξύσμα ή φλούδα λεμονιού προτιμάμε να χρησιμοποιούμε βιολογικά ή του κήπου.

Μικρά μυστικά..για σπάσιμο των αυγών
Ξέρατε ότι για να μην σας σπάνε τα αυγά κατά το βράσιμο πρέπει να τα βγάζετε καμιά ώρα πριν από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου; Το σπάσιμο συνήθως γίνεται επειδή βάζουμε παγωμένα αυγά σε καυτό νερό.

Μικρά μυστικά για..την ντομάτα
Αν επιθυμείτε να καλλιεργήσετε τις δικές σας ντομάτες τότε ακολουθείστε αυτά τα μικρά μυστικά. Οι ντομάτες που θα χρησιμοποιηθούν για σπόρο πρέπει να είναι ώριμες, αλλά να μην έχουν σαπίσει. Τις στραγγίζουμε με το χέρι έως ότου βγει όλο το ζουμί και το φυλάμε μέσα σ' ένα σκεύος.Κρατάμε το χυμό για δέκα περίπου ημέρες σε σκιερό μέρος και σε θερμο κρασία περιβάλλοντος, έως ότου σχηματιστεί στην επιφάνεια ένα στρώμα μούχλας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο χυμός θα υποστεί ζύμωση -το σκεύος δεν πρέπει να είναι πολύ γεμάτο γιατί η ζύμωση του χυμού θα αυξήσει τον όγκο του- οπότε εξοντώνονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και φεύγει η «ζελατίνη» που υπάρχει γύρω από τους σπόρους όταν βρίσκονται μέσα στη ντομάτα και τους εμποδίζει να φυτρώσουν.Όταν παρατηρήσετε ότι έχει αναπτυχθεί η μούχλα, τη χύνετε και κρατάτε το υπόλοιπο ζουμί, το οποίο σουρώνετε έτσι ώστε να μείνει μόνο ο σπόρος της ντομάτας, τον οποίο ξεπλένεται και αφήνεται να στεγνώσει. Aν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον σπόρο την επόμενη χρονιά, τον βάζετε μέσα σε ένα χάρτινο φακελάκι και τον τοποθετείτε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Aν θέλετε να κρατήσετε τον σπόρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να τον τοποθετήσετε μέσα στα φακελάκια, στη συνέχεια να τον κλείσετε αεροστεγώς μέσα σε σκεύος όπου θα βάλετε επίσης και κάποια κομματάκια σιλικόνης για να τραβούν την υγρασία. Τοποθετήστε τις «συσκευασίες» σε βαθιά κατάψυξη εφόσον πρόκειται να διατηρήσετε τον σπόρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο περισσότερα χρόνια περάσουν έως ότου φυτέψετε τον σπόρο, τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα έχετε, δηλαδή ο σπόρος δεν θα φυτρώσει.

Μικρά μυστικά για ..την κρέμα γάλακτος
Ξέρατε ότι αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες σε μια συνταγή που περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος μπορείτε να αντικαταστήσετε την μισή ποσότητα με πλήρες γάλα;

Μικρά μυστικά για...τις δυσάρεστες μυρωδιές
Ξέρατε ότι αν τηγανίσετε ψάρια ή άλλα φαγητά με δυνατή μυρωδιά, μπορείτε να κάψετε σ’ ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ; Με τη μυρωδιά από το χαρμάνι θα φύγουν ως δια μαγείας όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές.

Μικρά μυστικά για...το ψήσιμο
Ξέρατε ότι πριν γεμίσετε τα φορ μάκια ή τις φόρμες για κέικ ή άλλα γλυκά με το μείγμα για ψήσιμο, πρέπει πρώτα να τα αλείψετε με βούτυρο και να τα πασπαλίσετε με αλεύρι; Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα κολλήσουν στα τοιχώματα μετά το ψήσιμο.

Έχω ένα μυστικό
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τέλειες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

* Μερικά φρούτα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πηκτίνη από κάποια άλλα γι’ αυτό αυτά που έχουν την μικρότερη προσθέτουμε αν θέλουμε να κάνουμε μαρμελάδα και κάνα δυο μήλα που έχουν την περισσότερη.
* Τα φρούτα που θα διαλέξουμε για τα γλυκά του κουταλιού πρέπει να είναι καλής ποιότητας χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.
* Για ν’ αποφύγουμε το ζαχάρωμα πρέπει να αφήσουμε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει ξινό (κιτρικό οξύ).
* Το σιρόπι για να μη ζαχαρώσει πρέπει να βράσει με 1-2 κουταλιές γλυκόζη.
* Τα φρούτα που είναι πικρά ( πορτοκάλια, καρύδια, νερατζιά) χρειάζονται πρώτα ξεπίκρισμα, δηλαδή βράσιμο σε νερό που θα αλλάξουμε 2-3 φορές.
* Το ασβεστόνερο που συναντάμε συχνά σε παλιές συνταγές για γλυκά του κουταλιού χρησιμοποιείται για να σφίξουν τα ευαίσθητα φρούτα ( καρπούζι, βερύκκοκο). Για να το φτιάξετε χρείαζεσθε 2-3 κουταλιές σβησμένο ασβέστη που θα βρείτε σε υλικά για μάντρες οικοδομών, διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό. Το φιλτράρετε, ρίχνετε μέσα τα φρούτα και τα αφήνετε για 2-3 ώρες.
* Η αναλόγια φρούτων ζάχαρης είναι συνήθως και για το γλυκό του κουταλιού και για τις μαρμελάδες 1 προς 1. Η ζάχαρη βοηθάει τις μαρμελάδες να πήξουν.
* Ένα τουλπάνι με τα φλούδια και τα κουκούτσια των μήλων λόγω της πηκτίνης επίσης βοηθάει τις μαρμελάδες να πήξουν, γι’ αυτό και το βουτάμε στην κατσαρόλα μέσα στη μαρμελάδα.

Μικρά μυστικά για...το ξεπάγωμα
Ξέρατε ότι όταν ξεπαγώνουμε κρέας κοτόπουλο ή ψάρι από την κατάψυξη δεν πρέπει να το βουτάμε ποτέ σε ζεστό νερό για να ξεπαγώσει; Όταν η παγωμένη ύλη έρθει σε επαφή με το ζεστό αναπτύσονται αμέσως βακτηρίδια και μικροοργανισμοί που σίγουρα δεν θέλουμε να βάλουμε στον οργανισμό μας. Γι' αυτό προγραμματίζουμε τα γεύματα μας για να υπάρχει χρόνος τα εδέσματα μας να ξεπαγώσουν φυσικά.

Μικρά μυστικά για...το γάλα
Ξέρατε ότι αν σας καεί το γάλα που βράζετε στην κατσαρόλα και μυρίζει, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί αμέσως αν ρίξετε μέσα μια πρέζα αλάτι;

Μικρά μυστικά για... το τηγάνισμα των ψαριών
Ξέρατε ότι αν χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο στο τηγάνισμα των ψαριών κάνουν πολύ πιο τραγανή κρούστα από το σταρένιο αλεύρι;

Μικρά μυστικά για...τις πατάτες
Ξέρατε ότι αν καθαρίσουμε πατάτες και τις κόψουμε από πριν για να είναι έτοιμες πρέπει να τις βάλουμε σε λεκάνη με αλατόνερο για να μην μας μαυρίσουν;

Μικρά μυστικά για...το ψήσιμο του κρέατος!!
Ξέρατε ότι για να μη στεγνώσει το κρέας που ψήνουμε στο φούρνο πρέπει να το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο; Μόλις πλησιάσει η ώρα που θα έπρεπε να το βγάλουμε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να σχηματίσει την όμορφη τραγανή κρούστα που επιθυμούμε.






















http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 54
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης