Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
****ΚΡΕΑΤΙΚΑ****
2 απαντήσεις
Σελίδα 3 από 3
Σελίδα 3 από 3 • 1, 2, 3
Τα άλλα Μπιφτέκια...
Συστατικά
- 600γρ Μοσχαρίσιο κιμά
- 400γρ Χοιρινό κιμά
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. τριμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. τριμένο κεφαλοτύρι
- 1 1/2 ώριμη τομάτα τριμένη στον τρίφτη (χωρίς φλούδες)
- 2 τριμένα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να μήν κολάει το μίγμα στα τοιχώματα από την λεκάνη μας, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω λάδι ή φρυγανιά.
- Αφήνουμε εντός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Πλάθουμε μέγάλα μπιφτέκια και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά για 7 λεπτά την κάθε πλευρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι για να γίνουν ακόμη πιο αφράτα όταν τα πλάθουμα να βρέχουμε συνεχώς τα χέριά μας με νερό ή μπύρα. Προσοχή θέλουν μια φορά γύρισμα. Εγώ τα κάνω πάντα στην γκριλιέρα και ποτέ στον φούρνο.
Το Κεμπάπ του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Συστατικά
Για το κρέας:
- 1-1/2 kg αρνάκι γάλακτος (καλύτερα χωρίς πολλά λίπη)
- 3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα τομάτας:
- 4-5 τομάτες φρέσκιες
- καυτερές πιπεριές
- Αλάτι πιπέρι
Για το Σερβίρισμα:
- Αραβικές χοντρές πίτες για σουβλάκια
- μισό κιλό γιαούρτι σακούλας
- 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια πολύ καλά μέχρι να βγάλουν το χυμό τους. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρέας, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια με το ζουμί τους και μαζί με λίγο νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι. Μαρινάρουμε το κρέας όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί, ρίχνοντας πάνω του λίγη από τη μαρινάτα.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις καυτερές πιπέριτσες και λίγη ζάχαρη να κόψει την ξινίλα της τομάτας. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας. Η τομάτα δεν πρέπει να ψηθεί πολύ να γίνει όπως την σάλτσα που βάζουμε στα μακαρόνια, αλλά να κρατάνε τα κομματάκια τομάτας κάπως.
- Στη συνέχεια σερβίρουμε κι εδώ είναι όλα τα λεφτά!
- Ψήνουμε τις πιτούλες και τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, έτσι ώστε όταν σερβίρουμε να «πιάνουμε» και πιτούλα)
- Απλώνουμε τις πιτούλες σε μια πιατέλα και πάνω τους ρίχνουμε το γιαούρτι που το έχουμε αρωματίσει με λιωμένο σκόρδο αν θέλουμε (Εμείς δεν βάζουμε σκόρδο επειδή μας πειράζει!) και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αρνάκι και από πάνω την τομάτα. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο φρέσκο δυόσμο που λειτουργεί περισσότερο ως ντεκόρ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το Κεμπαπ το έφαγα πρώτη φορά στην Τουρκία σε ένα οθωμανικό μαγαζάκι και τρελάθηκα. Έκτοτε έψαχνα να βρω την συνταγή η οποία θα θύμιζε γευστικά αυτό που είχα δοκιμάσει τότε. Αυτή η συνταγή (που την είχα βρει βασικά σε ένα άλλο σάιτ μαγειρικής και την τροποποίησα λίγο) είναι ότι πλησιέστερο έχω δοκιμάσει. Γίνεται με κομμάτια κρέατος και όχι με μπιφτέκια, όπως την δοκίμασα αλλού κι αυτό γιατί η συνταγή που είχα δοκιμάσει εγώ τότε ήταν με κομματάκια αρνιού.
Κεμπάπ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ½ κιλό αρνίσιο κιμά 2 κρεμμύδια 2 ματσάκια μαϊντανό 5 μεγάλα κρεμμύδια Αλάτι, μαυροπίπερο Για το γαρνίρισμα 5 μεγάλα κρεμμύδια 2 ματσάκια μαϊντανό 1 σκελίδα σκόρδο Ντομάτες Πράσινες πιπεριές | |
Σε μια λεκανίτσα βάλτε τον μοσχαρίσιο κιμά , τον αρνίσιο κιμά και προσθέστε και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε καλά. | ||
Με τα χέρια σας πλάστε μικρά μπαλάκια από το μίγμα και περάστε τα σε ξύλινα σουβλάκια. Ψήστε τα απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. | ||
Κόψτε τα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα σε λεπτές ροδέλες και ανακατέψτε το με το λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. | ||
Γαρνίρετε κάθε κομμάτι του ψημένου κεμπάπ. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και ψημένες πράσινες πιπεριές. |
Κεφτέδες με ούζο και κύμινο από τη Μυτιλήνη
Υλικά για 6 άτομα 600 γραμ κιμά ½ φραντζόλα του ½ κιλού μπαγιάτικο ψωμί 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 2 αβγά 1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο 1 ½ κουτ γλυκού ρίγανη 1 ποτήρι του λικέρ ούζο αλεύρι για το αλεύρωμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι | |
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε . | ||
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε. | ||
Ρίχνουμε τα αβγά , το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. | ||
Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο. Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα. Συνοδεύτε τα με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές. | ||
Σημείωση. Αν κάνετε πολλά και σας περισσέψουν την άλλη μέρα φτιάξτε μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και βάλτε τα κεφτεδάκια μέσα να πάρουν μια βράση. Θα φρεσκαριστούν. Επίσης αν θέλετε μέσα στο μίγμα του κιμά μπορείτε να βάλετε και 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη. |
Κεμπάπ γεμιστό Μαζούκα(Χαλέπι,Συρίας)
Για 2 κεμπάπ 300 γραμμ αρνίσιο κιμά 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες 1 μπολάκι φιστίκια Αιγίνης(Ανάλατα,άψητα) 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια άσπρο πιπέρι κανέλα αλάτι Για το σερβίρισμα αραβική πίτα. | |
Σε μία επιφάνεια απλώνετε μία μεμβράνη.Πάνω στρώνετε δύο κουταλιές της σούπας αρνίσιο κιμά.Με το χέρι σας απλώνετε τον κιμά δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνετε απλώνοντας σε μία δεύτερη μεμβράνη άλλες δύο κουταλιές κιμά. | ||
Πάνω στον πρώτο "δίσκο" από κιμά βάζετε μία κουταλιά πιπεριά κόκκινη και τη απλώνετε,μία κουταλιά πιπεριά πράσινη ,μία κουταλιά μανιτάρια,μία κουταλιά φιστίκια. Αλατίζετε,ρίχνετε μία πρέζα κανέλα και το άσπρο πιπέρι. | ||
Παίρνετε τον δεύτερο δίσκο του κιμά ,με τη βοήθεια της μεμβράνης και τον εφαρμόζετε πάνω στον πρώτο που τον έχετε ήδη σκεπάσει με τη γέμιση. | ||
Με τα χέρια σας πιέζετε ελαφρά τους δύο δίσκους να ενωθούν στις άκρες γυρίζοντάς τους τριγύρω . | ||
Αποσύρετε τις μεμβράνες και τοποθετείτε το κεμπάπ πάνω σε σχάρα.Ψήνετε κατά προτίμηση στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές. | ||
σερβίρετε με ψημένες αραβικές πίτες κόβοντας τα κεμπάπ στα 4. | ||
Τη συνταγή της μαζούκα την έφτιαξε ο Μουσταφά στο Χαλέπι. |
Κεφτεδάκια αρωματισμένα με πορτοκάλι
Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό κιμά χοιρινό 1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο 1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουτ σούπας χυμό πορτοκαλιού 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο 1 αβγό αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα αλεύρι για το αλεύρωμα | |
Καθαρίζετε το πράσο από τα εξωτερικά του φύλλα, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και κατόπιν κάθε κομμάτι το ψιλοκόβετε. | ||
Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνετε καλά, ρίχνετε το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού. | ||
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ρίχνετε μέσα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες. | ||
Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα γαρνιρισμένα με πατατούλες τηγανητές. |
Μολοχία Mπεσάρα( Λούξορ )
3 φλιτζάνια του τσαγιού φούλια (κουκιά) μουλιασμένα, βρασμένα & ξεφλουδισμένα 6 κ.σ. αποξηραμένη μολοχία 1 κ.σ βούτυρο 4 κουταλιές λάδι 8 κ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο ρόκα κύμινο καυτερή πιπεριά φρέσκο κόλιανδρο 3 κ. σούπας φρέσκο άνηθο 3 κ. σούπας πράσο 8 κ. σούπας ζωμό από λαχανικά η κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι | |
Σε μια κατσαρόλα , ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο . Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν. | ||
Προσθέτουμε τα φούλια και τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά. | ||
Προσθέτουμε το ζωμό (τόσο όσο να σκεπαστούν τα φούλια & λίγο παραπάνω), ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. | ||
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον άνηθο, λίγο ζωμό ακόμα και αφήνουμε για ένα λεπτό να βράσουν. | ||
Με μίξερ, χτυπάμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο και τη καυτερή πιπεριά. | ||
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο τη μολοχία και γαρνίρουμε με ροδέλες τηγανισμένο κρεμμύδι, λίγα φυλλαράκια ρόκας και κομμάτια από φρέσκο κρεμμύδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη καυτερή πιπεριά τριμμένη. | ||
Μπιφτέκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας
Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά + 20 λεπτά αναμονή
Συνολικός χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γραμ. κιμά από κοτόπουλο
- 2/3 φλιτζανιού φρυγανιά
- 1 κουτάλι κάρι σκόνη
- 2 κουτάλια τσάτνι μάνγκο
- 2 κουτάλια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Κρέμα μουστάρδας
- ¼ φλιτζανιού ξινή κρέμα
- 1 κουτάλι μουστάρδας με σπόρους
- 1 κουτάλι τσάτνι μάνγκο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
- Βάλτε τον κιμά του κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το κάρι, τσάτνι, το μαϊντανό, το αβγό, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Με τα χέρια ανακατέψτε καλά το μείγμα. Σκεπάστε το με διαφανή μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Πλάστε με το μείγμα έξι μπιφτέκια. Βάλτε τα σε αλειμμένα με λάδι σχάρα ή σε πλάκα. Ψήστε τα σε μέτρια-δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα μια φορά μόνο. Σερβίρετέ τα ζεστά με κρέμα μουστάρδας.
Για να φτιάξετε την κρέμα μουστάρδας:
Βάλτε την κρέμα, τη μουστάρδα και το τσάτνι σε ένα μπολ. Με χτυπητήρι, χτυπήστε τα να ανακατευτούν. Προσθέστε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνεχώς ώσπου να το ρίξετε όλο.
Τσάτνι: ένα γλυκό-ξινό καρύκευμα από φρούτα και λαχανικά, μαγειρεμένο με ζάχαρη, μπαχαρικά και ξίδι, ώσπου να δέσει. Σερβίρεται σαν συνοδευτικό σε ζεστά και κρύα κρέατα, με τυριά, με ψάρια και με ινδικά κάρι
BBQ Συνταγές: Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά.br /> 1/2 καρβέλι ψωμί χθεσινό μουλιασμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
φέτα κομμένη σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί εκτός από την φέτα. Μαλάσσεις τον κιμά πολύ καλά με το ψωμί και τα άλλα υλικά για να γίνει αφράτος σαν ζύμη. Παίρνεις λίγο μείγμα και πλάθεις τον κιμά μπιφτέκια. Αφού τα πλάσεις τα πιέζεις από πάνω να γίνουν επίπεδα. Τοποθετείς την φέτα και την καλύπτεις με ένα πλασμένο επίπεδο μπιφτέκι, κλείνοντας τις άκρες. Ψήνεις στα κάρβουνα τα μπιφτέκια και σερβίρεις πάνω σε ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεμένο με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Σελίδα 3 από 3 • 1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα