Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Μαρμελάδα φράουλα
Σελίδα 1 από 1
Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.
1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα