Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Συνταγές Champagne Cocktail
Σελίδα 1 από 1
Συνταγές Champagne Cocktail
Σαμπάνια, κονιάκ, βερίκοκο, πορτοκάλι, μήλο και μπράντι… Αν υπάρχει λόγος για κοκτέιλ με βάση τη σαμπάνια υπάρχει και ο τρόπος. Το MEN 24 προτείνει πέντε συνταγές για εξωτικά Champagne Cocktails.
Η σαμπάνια είναι η ναυαρχίδα της γαλλικής οινοποιοίας. Αιώνες παράδοσης και εμπειρίας τίθενται στην διάθεση των οινοποιών από τα κορυφαία σατό της χώρας για να παρασκευαστεί ο λευκός αφρώδης οίνος. Και συνήθως πίνεται σκέτη σε χαμηλή θερμοκρασία που εξασφαλίζουν η σαμπανιέρα και ο πάγος.
Και αν το λευκό μαντήλι είναι αξεσουάρ για να προσδώσει μια αίσθηση πολυτέλειας το σερβίρισμα στο κρυστάλλινο ποτήρι είναι αναγκαία συνθήκη για να απολαύσουμε τα αρώματα που περικλείονται στο ευγενές αυτό ποτό.
Αυτά σε επίσημες περιστάσεις. Η σαμπάνια όμως έχει κατακτήσει και τις ανεπίσημες. Με μια άλλη μορφή, αυτή του κοκτέιλ, σερβίρεται σε κλαμπ και μπαρ δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στις νύχτες και τη διασκέδαση μας. Συνεπές στο πνεύμα των καιρών, ο οδηγός του MEN 24 προτείνει πέντε συνταγές για εξωτικά Champagne Cocktails.
Κοκτέιλ Champagne Cogniac
2/3 της μεζούρας κονιάκ
2 σταγόνες αγκοστούρα
1 κύβος ή 1 κουταλάκι ζάχαρη
Σαμπάνια
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και τη βρέχουμε με αγκοστούρα. Προσθέτουμε το κονιάκ και συμπληρώνουμε το ποτήρι με σαμπάνια. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι ή μια ελιά.
Κοκτέιλ Champagne Apricot
2/3 της μεζούρας πολτό βερίκοκο
2/3 της μεζούρας vodka
1 κουταλάκι λικέρ βερίκοκο
Σαμπάνια
Σε ένα σέικερ προσθέτουμε πάγο και τα τρία πρώτα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι σαμπάνια. Συμπληρώνουμε με σαμπάνια και σερβίρουμε με μια φέτα φρέσκο βερίκοκο.
Κοκτέιλ Champagne Apple Blow Fizz
2/3 της μεζούρας σναπς μήλο
1/3 της μεζούρας χυμό βατόμουρων
Σαμπάνια
Βάζουμε τα δύο πρώτα συστατικά σε ποτήρι σαμπάνιας μέχρι τα δύο τρίτα. Προσθέτουμε σαμπάνια και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα πράσινο μήλο και ένα κλαδάκι φρέσκια μέντα.
Κοκτέιλ Orange Champagne
1 φιάλη παγωμένη σαμπάνια
1 φιάλη μπύρα Αλε
1 μεζούρα χυμό πορτοκάλι
Παγωμένες φράουλες
Βάζουμε τη σαμπάνια, τη μπύρα και το χυμό σε ένα σέικερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις φράουλες στην επιφάνεια και σερβίρουμε.
Κοκτέιλ Brandy Champagne
1 φιάλη ξηρή Σαμπάνια
1 μεζούρα Courvoisier
1 κουταλάκι αγκοστούρα
1/2 μεζούρα φυσικό χυμό πορτοκάλι
Πάγος
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο μπολ και σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας.
ΠΗΓΗ:http://www.men24.gr
Η σαμπάνια είναι η ναυαρχίδα της γαλλικής οινοποιοίας. Αιώνες παράδοσης και εμπειρίας τίθενται στην διάθεση των οινοποιών από τα κορυφαία σατό της χώρας για να παρασκευαστεί ο λευκός αφρώδης οίνος. Και συνήθως πίνεται σκέτη σε χαμηλή θερμοκρασία που εξασφαλίζουν η σαμπανιέρα και ο πάγος.
Και αν το λευκό μαντήλι είναι αξεσουάρ για να προσδώσει μια αίσθηση πολυτέλειας το σερβίρισμα στο κρυστάλλινο ποτήρι είναι αναγκαία συνθήκη για να απολαύσουμε τα αρώματα που περικλείονται στο ευγενές αυτό ποτό.
Αυτά σε επίσημες περιστάσεις. Η σαμπάνια όμως έχει κατακτήσει και τις ανεπίσημες. Με μια άλλη μορφή, αυτή του κοκτέιλ, σερβίρεται σε κλαμπ και μπαρ δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στις νύχτες και τη διασκέδαση μας. Συνεπές στο πνεύμα των καιρών, ο οδηγός του MEN 24 προτείνει πέντε συνταγές για εξωτικά Champagne Cocktails.
Κοκτέιλ Champagne Cogniac
2/3 της μεζούρας κονιάκ
2 σταγόνες αγκοστούρα
1 κύβος ή 1 κουταλάκι ζάχαρη
Σαμπάνια
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και τη βρέχουμε με αγκοστούρα. Προσθέτουμε το κονιάκ και συμπληρώνουμε το ποτήρι με σαμπάνια. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι ή μια ελιά.
Κοκτέιλ Champagne Apricot
2/3 της μεζούρας πολτό βερίκοκο
2/3 της μεζούρας vodka
1 κουταλάκι λικέρ βερίκοκο
Σαμπάνια
Σε ένα σέικερ προσθέτουμε πάγο και τα τρία πρώτα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι σαμπάνια. Συμπληρώνουμε με σαμπάνια και σερβίρουμε με μια φέτα φρέσκο βερίκοκο.
Κοκτέιλ Champagne Apple Blow Fizz
2/3 της μεζούρας σναπς μήλο
1/3 της μεζούρας χυμό βατόμουρων
Σαμπάνια
Βάζουμε τα δύο πρώτα συστατικά σε ποτήρι σαμπάνιας μέχρι τα δύο τρίτα. Προσθέτουμε σαμπάνια και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα πράσινο μήλο και ένα κλαδάκι φρέσκια μέντα.
Κοκτέιλ Orange Champagne
1 φιάλη παγωμένη σαμπάνια
1 φιάλη μπύρα Αλε
1 μεζούρα χυμό πορτοκάλι
Παγωμένες φράουλες
Βάζουμε τη σαμπάνια, τη μπύρα και το χυμό σε ένα σέικερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις φράουλες στην επιφάνεια και σερβίρουμε.
Κοκτέιλ Brandy Champagne
1 φιάλη ξηρή Σαμπάνια
1 μεζούρα Courvoisier
1 κουταλάκι αγκοστούρα
1/2 μεζούρα φυσικό χυμό πορτοκάλι
Πάγος
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο μπολ και σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας.
ΠΗΓΗ:http://www.men24.gr
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα