Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ****

2 απαντήσεις

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty ****ΚΡΕΑΤΙΚΑ****

Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 11:59

Θέμα: Συκωταριά κρασάτη!! Παρ 15 Jan 2010 - 23:14

--------------------------------------------------------------------------------

1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ
----------------------------------------
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε τη συκωταριά για περίπου 7 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τα νεύρα από τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια σαν ζάρια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά. Τη σωτάρουμε καλά μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρά, την αλατίζουμε, την πιπερώνουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Τη μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να πήξει πάλι η σάλτσα.

Την περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Τη σερβίρουμε ζεστή στο τραπέζι.

Πηγή: www.eliasmamalakis.gr


Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Απ: ****ΚΡΕΑΤΙΚΑ****

Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:02

Θέμα: Αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι Παρ 15 Jan 2010 - 23:11

--------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
--------------------------------------------------
200 ml ελαιόλαδο
3 kg αρνάκι μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών
20 τεμάχια κάρδαμο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Ζωμό από 2 λάιμ
Αλάτι-Πιπέρι
Γιαούρτι στραγγιχτό περασμένο με λίγο ζωμό απ’ το μαγειρεμένο κρέας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τα κοκάλα του αρνιού σε κατσαρόλα μαζί με το νερό να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κάρδαμο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από 2 λάιμ και τη φρέσκια ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα κόκαλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Τοποθετούμε το κρέας σε μικρά πυρέξ και προσθέτουμε το γιαούρτι αφού το έχουμε ανακατέψει με λίγη σάλτσα από το κρέας. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Καί καλη σας ορεξη
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Κατσίκι κοκκινιστό στο φούρνο

Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:34

2 κιλά περίπου Κατσίκι σπασμένο σε κομμάτια για φούρνο
Λίγο Βούτυρο
1 ½ κιλό Πατάτες
2 Λεμόνια
1 κιλό Κρεμμυδάκια για στιφάδο
½ ποτήρι Κρασί άσπρο
1 πρέζα Ζάζαρη
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ Κ.σ. Πελτέ
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε.
Το νοστιμότερο κατσίκι, είναι το μεγάλο (2-3 χρονών) και μάλιστα η στέρφα.
Σας προτείνω να προμηθευτείτε μια σχάρα με ποδαράκια που θα μπαίνει στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Θα σας φανεί χρήσιμη γενικά.
Αφού πλύνετε και στεγνώσετε καλά το κρέας, το τοποθετείτε στην σχάρα που είναι στο μεγάλο ταψί, αλατίζετε παντού με μπόλικο αλάτι και το αφήνετε για κανά μισάωρο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 220°C. Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Το βγάζετε και μαζεύετε σε ένα άχρηστο δοχείο όλο το λίπος που έχει μαζευτεί στο ταψί. Το ξανασκεπάζετε και το βάζετε στο φούρνο για άλλα 45 λεπτά.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και σε μια απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια για λίγο και προσθέτουμε το κρασί. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό.
Πιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμυδάκια για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες (αν βρούμε πατατούλες φρέσκιες τις πλένουμε απλά) και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις περιχύνουμε με το χυμό από τα λεμόνια. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και νερό ίσα να τις σκεπάζει. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και ξαναχύνουμε ότι λίπος έχει μαζευτεί στο ταψί.
Αφαιρούμε την σχάρα και τοποθετούμε το κρέας στο ταψί. Βάζουμε τις πατάτες γύρω-γύρω να μην έχει κενά και ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια με την σάλτσα να πάει παντού.
Πιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου, να χρυσίσει το κρέας και οι πατάτες.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Σαλάτα μαρούλι με κρεμμυδάκι και άνηθο, ή πράσινα φασολάκια με σκορδάκι και λαδόξιδο ο π ω σ δ ή π ο τ ε

Φρέσκο ψωμάκι και ένα καλό ξηρό λευκό κρασί θα κάνουν αυτό το Κυριακάτικο τραπέζι αξέχαστο!
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty γίδα βραστή

Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:35

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
4 πατάτες
4 καρότα
1 ματσάκι δυόσμο
1 κουτ σούπας διάφορα μπαχαρικά (μπαχάρι, γαρίφαλα, μαύρο πιπέρι, καρδάμωμο)
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι για το σερβίρισμα


Πλένετε καλά το κρέας. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ξαφρίζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι. Συνεχίζετε να το ξαφρίζετε.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μπαχαρικά, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο. Αφήνετε το κρέας να βράσει περίπου για 2-2 ½ ώρες.
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, το ακουμπάτε σε μια πιατέλα, το ξεκοκαλίζετε και το αφήνετε να περιμένει.
Σουρώνετε το ζωμό, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και το βάζετε πάλι στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα άλλα δυο κρεμμύδια κομμένα και αυτά στα τέσσερα, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για περίπου 30-45 λεπτά.
Όταν τα υλικά μαλακώσουν ρίχνετε στη κατσαρόλα το κρέας το υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 15-20 λεπτά.
Προσέχετε στο τέλος να υπάρχει στη κατσαρόλα αρκετό ζουμί. Σερβίρετε στα πιάτα κρέας με λαχανικά πασπαλίζοντας με λίγο πιπεράκι και λίγο λεμόνι

Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Κεμπάπ

Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:37

Συστατικά
Για το κρέας:
1-1/2 kg αρνάκι γάλακτος (καλύτερα χωρίς πολλά λίπη)
3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα τομάτας:
4-5 τομάτες φρέσκιες
καυτερές πιπεριές
Αλάτι πιπέρι

Για το Σερβίρισμα:
Αραβικές χοντρές πίτες για σουβλάκια
μισό κιλό γιαούρτι σακούλας
3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια πολύ καλά μέχρι να βγάλουν το χυμό τους. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρέας, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια με το ζουμί τους και μαζί με λίγο νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι. Μαρινάρουμε το κρέας όλο το βράδυ.
2.Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί, ρίχνοντας πάνω του λίγη από τη μαρινάτα.
3.Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις καυτερές πιπέριτσες και λίγη ζάχαρη να κόψει την ξινίλα της τομάτας. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας. Η τομάτα δεν πρέπει να ψηθεί πολύ να γίνει όπως την σάλτσα που βάζουμε στα μακαρόνια, αλλά να κρατάνε τα κομματάκια τομάτας κάπως.
4.Στη συνέχεια σερβίρουμε κι εδώ είναι όλα τα λεφτά!
5.Ψήνουμε τις πιτούλες και τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, έτσι ώστε όταν σερβίρουμε να «πιάνουμε» και πιτούλα)
6.Απλώνουμε τις πιτούλες σε μια πιατέλα και πάνω τους ρίχνουμε το γιαούρτι που το έχουμε αρωματίσει με λιωμένο σκόρδο αν θέλουμε (Εμείς δεν βάζουμε σκόρδο επειδή μας πειράζει!) και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αρνάκι και από πάνω την τομάτα. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο φρέσκο δυόσμο που λειτουργεί περισσότερο ως ντεκόρ.

Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Μπεκρή μεζέ

Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:44

Υλικά

• 1 κιλό μοσχάρι
• 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομένα
• 8 φέτες μπέηκον ψιλοκομμένο
• 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομένο
• 250 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
• 2 ποτήρια κρασί ξηρό
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκκομένα ή 1 κουτί σάλτσα ντομάτας (όχι πελτέ)
• 2 καρότα ή 2 κίτρινες πιπεριές
• 2 πράσινες πιπεριές
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• ½ κουταλάκι κανέλλα, ½ μπαχάρι, ½ μοσχοκάρυδο
• 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
• 1 κουταλιά σούπας αλεύρι.

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο και το κρέας σε μια κατσαρόλα και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπέικον, και το ζαμπόν. Τα τηγανίζουμε για 20 περίπου λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, το κασέρι, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το αλεύρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο. Σταδιακά ανακατεύουμε μη μας κολλήσει. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα.

Μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν κυρίως πιάτο. Συνοδεύουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πολύ απλά σκετό που για μένα είναι το καλύτερο
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Κόκορας μεθυσμένος

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:14



1 κόκορα

2 κουταλιές Βιτάμ

5-6 κρεμμυδάκια πέρλες

2 κεσεδάκια μανιτάρια πλευρώτους

4 κουταλιές λάδι ελιάς

1 ποτήρι μπράντι

2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλάκια ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

αλάτι

πιπέρι


Για τη μαρινάρα:



400 γραμ. καρότα

200 γραμ. κρεμμύδια ξερά

1 μπουκάλι κρασί

2 σκελίδες σκόρδο


Τι κάνουμε:
Την προηγούμενη ημέρα, κόβουμε τον κόκορα σε κομμάτια και αφού τα πλύνουμε, τα απλώνουμε σε μία επιφάνεια εργασίας και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάρας: τα καρότα, τα κρεμμύδια, το κρασί και το σκόρδο. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, βγάζουμε από τη μαρινάρα τα κομμάτια του κόκορα και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα αφήνουμε να σοταριστούν, για 5 λεπτά περίπου, από κάθε πλευρά. Κατόπιν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το βιτάμ και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια-πέρλες, έως ότου χρυσίσουν και κατόπιν τα μανιτάρια.
Βάζουμε σε μια γάστρα τα κομμάτια του κόκορα, τα κρεμμυδάκια-πέρλες, τη ζάχαρη, το μπράντι, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε τον κόκορα να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC.
Συγχρόνως, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό του κοτόπουλου και τη μαρινάρα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Μόλις βράσουν, σουρώνουμε το ζωμό, τον ρίχνουμε στη γάστρα, κατόπιν σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μία ώρα περίπου.
Μισή ώρα πριν το τέλος του ψησίματος, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τον κόκορα από το φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Συμβουλή
Δεν πρέπει να προσθέσουμε άλλα μυρωδικά, για να μην αλλάξει η ωραία γεύση που δίνει ο συνδυασμός του μπράντι με το κρασί.
το κατάλληλο κρασί Μαντηλαριά με απαλό άρωμα και μέτριο σώμα.


http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13762&subid=2&pubid=3519485
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Μικρά αρνίσια κεμπάπ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:16

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 5΄ - 7΄
Υλικά (για 16 κομμάτια):
800 γρ. αρνίσιος κιμάς, από μπούτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον περάσει δύο φορές από την κιμαδομηχανή, για να γίνει αφράτο το μείγμα)
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
1 κουτ. σούπας πετιμέζι (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
16 μικρές αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, την κέτσαπ, το πετιμέζι, το ξίδι και αλατοπίπερο. Το μείγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε από μεταλλικές σούβλες (ή ξύλινα καλαμάκια, τα οποία έχουμε προηγουμένως μουσκέψει για 30 λεπτά σε κρύο νερό, για να μην καούν στο ψήσιμο).
Βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα κεμπάπ από το φούρνο χωρίς να σβήσουμε το γκριλ.
Κόβουμε τις αραβικές πίτες στα 4, τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε για 2 - 4 λεπτά, στο προτελευταίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα κεμπάπ σε μια πιατέλα. Σε άλλη πιατέλα βάζουμε τις πίτες και σερβίρουμε τα δύο ντιπ γιαουρτιού σε ξεχωριστά μπολάκια
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Γέμιση γαλοπούλας

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:18

Χρειαζόμαστε:
μισό κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
20 κάστανα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κούπα σταφίδες μαύρες
1 χούφτα καρύδια χοντροτριμμένα
100 γρ. κουκουνάρια
2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή νερό
αλάτι, πιπέρι
Στην εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα κάστανα , να μαλακώσουν.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα.
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
Προσθέτουμε τον κιμά, και τον σοτάρουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να μαγειρευτεί για μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Η γέμιση είναι έτοιμη όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά.
Στην γέμιση που φτιάχνω , δεν προσθέτω συκωτάκια ή ρύζι, κάποιοι τα προτιμούν, εμείς όχι.
Αν χρειαστεί να την ξαναζεστάνετε, βάλτε την σε ένα πυρέξ και ζεστάνετέ την στον φούρνο, σκεπασμένη με ένα αλουμινόχαρτο

Πηγή: syntageskardias.blogspot.com
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Κεμπάπ πικάντικα

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:19

Υλικά για 6 άτομα

800 γρ. κιμά ανάμικτο αρνί και μοσχάρι (2 φορές περασμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κ.σ πάπρικα σε νιφάδες
1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
1 κ.σ ούζο
½ κ.γλ πιπέρι καυτερό (καγιέν)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλ. νερό
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά. Το νερό θα το προσθέτουμε όπως και το ελαιόλαδο σιγά, σιγά ζυμώνοντας το μίγμα. Αφήνουμε το μίγμα για μια ώρα να σφίξει στο ψυγείο. Παίρνουμε σούβλες μεταλλικές και πάνω σε κάθε σούβλα βάζουμε το μίγμα του κιμά δίνοντας μακρόστενο και λίγο επίπεδο σχήμα. Θα τα ψήσουμε σε καυτή σχάρα για 6-7 από κάθε πλευρά. Μπορούμε όμως αν θέλουμε να πλάσουμε μακρόστενα κεμπάπ και να τα βάλουμε σε λαδωμένο ταψί .Μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκρίλ του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με πίτες για γύρο , ντοματούλες ψιλοκομμένες
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Γιούλμπασι

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:20

Υλικά για 4 -6 μερίδες

½ κιλό αρνάκι(μπούτι) σε μεριδούλες
½ κιλό χοιρινό (μπούτι) κομμένο σε μεριδούλες
½ κιλό μοσχάρι (σπάλα) κομμένο σε μεριδούλες
400 γρ κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι σε κύβους
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 σκ. Σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο
½ φλ. Ελαιόλαδο
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος ενώνουμε όλα τα κρέατα ,το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί, τις πιπεριές ,τα αρωματικά . αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με τον βιολογικό κύβο λαχανικών. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Στρώνουμε τη πρώτη λαδόκολλα και αδειάζουμε στο κέντρο τα κρέατα. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο. Απλώνουμε τη δεύτερη λαδόκολλα τοποθετούμε στο κέντρο το δέμα και ξαναδιπλώνουμε σε φάκελο. Τέλος δένουμε το πακέτο καλά με σπάγκο. Ψήνουμε στο φούρνο για 2,5 ώρες στους 180 βαθμούς.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Αρνάκι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:21

Υλικά:
Αρνάκι 4 φιλέτα αρνιού περ. από 125 γρμ.
2 κουταλιές σούπας λάδι
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια τσαγιού ψιλοκομμένο θυμάρι
1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού κανέλα
1/2 κουταλάκι τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκάνισο
αλάτι, πιπέρι
50 γρμ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας λάδι
2 ντομάτες
4 κρεμμύδια
2 κουταλάκια τσαγιού ζάχαρη
Μπρόκολο
1 κιλό μπρόκολο
1 κρεμμύδι 25 γρμ βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζωμός κότας
αλάτι, πιπέρι
1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Κροκέτες 500 γρμ. πατάτες
αλάτι 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 κρόκοι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Αρνάκι
1. Αλείφετε στο κρέας με μια σάλτσα από λάδι, 2 σκελίδες σκόρδο, ένα κουταλάκι τσαγιού θυμάρι, κανέλα και γλυκάνισο και τ’ αφήνετε περ 3-4 ώρες να τραβήξει.
2. Μετά αλατοπιπερίζετε. Φυλάτε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σ’ ένα τηγάνι, τσιγαρίζετε μέσα το κρέας περ. 8 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Τυλίγετε το κρέας σε αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό στο φούρνο στους 50 βαθμούς.
3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα Ναπολιτέν και προσθέτετε το βούτυρο του ψητού. 4. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα Ναπολιτέν.
Μπρόκολο
1. Καθαρίζετε το λαχανικό, το πλένετε και το μοιράζετε σε κομμάτια. Από τα κοτσάνια κόβετε μικρά αστέρια. Κόβετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε καυτό βούτυρο.
2. Προσθέτετε το μπρόκολο και το ζωμό κοτόπουλου. Αλάτι, πιπέρι. Αχνίζετε το λαχανικό 8-10 λεπτά. Το πασπαλίζετε με παρμεζάνα και με ολόκληρο πιπέρι, το σερβίρετε μαζί με το κρέας.
3. Ετοιμάζετε τις κροκέτες. Από το μίγμα πλάθετε 8 μεγάλα μπαλάκια, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και φτιάχνετε σε κάθε μια από ένα βαθούλωμα με την ανάποδη ενός κουταλιού.
4. Πλάθετε 8 μπαλάκια στο μέγεθος του φουντουκιού και τα βάζετε στο βαθούλωμα. Πιέζετε τις άκρες γύρω γύρω. Αλείφετε τις κροκέτες με χτυπημένο κρόκο και γάλα εβαπορέ και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περ. 20 λεπτά
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Γαλοπούλα με κάστανα και πουρέ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:22

Υλικά: για 10 μερίδες
Για τη γέμιση
500 γραμ. κάστανα
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας κομμένος μαϊντανός
1 μικρό αυγό (χτυπημένο)
αλάτι και πιπέρι
500 γραμ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα
250 γραμ. άπαχο ζαμπόν 1 γαλοπούλα
150 γραμ. Μαδέρα
Για το γαρνίρισμα
Στρογγυλά κομμένα μήλα και πουρέ μήλου
Φυλλαράκια κάρδαμου
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε. Τα αναμειγνύουμε με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τα μήλα σε μια χύτρα και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Τα ρίχνουμε στη γέμιση μαζί με το μπέικον. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και τη ράβουμε. Για να ψηθεί η γαλοπούλα ομοιόμορφα και για να έχει ωραία εμφάνιση όταν την παρουσιάσουμε στο τραπέζι, πρέπει να γίνει ένα συμπαγές κομμάτι. Aυτό θα το κατορθώσουμε αν τη δέσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, αλείφουμε την πέτσα της με βούτυρο και την αλατοπιπερώνουμε καλά. Τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 3 ½ - 4 ώρες. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τη Μαδέρα στο ζωμό που υπάρχει στο ταψί, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και το βράζουμε 3 λεπτά. Ραντίζουμε τη γαλοπούλα, με αυτό το ζωμό και σερβίρουμε, γαρνίροντας με δαχτυλίδια μήλου και κάρδαμο.
α)Πουρές μήλου
Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα μαρμελάδα (με την κανέλα και το γαρίφαλο) ή σα συνοδευτικό χοιρινού κ.ά.
Στη δεύτερη περίπτωση αντικαταστήστε τα μπαχαρικά με το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού.
Υλικά
1½ κιλά μήλα πλυμένα
1 lt νερό
1½ κιλά ζάχαρη καστανή ανοιχτή
½ κουταλιά τσαγιού κανέλα σκόνη
½ κουταλιά τσαγιού γαρίφαλο σκόνη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα μήλα ολόκληρα και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό πάνω από χαμηλή φωτιά. Όταν μαλακώσουν καλά, τα περνάμε από το μύλο λαχανικών και ζυγίζουμε τον πουρέ αυτό. Για κάθε 450 γραμ. πουρέ προσθέτουμε 350 γραμ. ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά, αν θέλουμε και ζεσταίνουμε το μείγμα σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός πουρές. Tο βάζουμε σε βαζάκια και τα κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και μετά με το καπάκι τους.
β)Πουρές μήλου
Yλικά
1 κιλό μήλα
2 ½ κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας γαλέτα
½ φλιτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο κανέλα ξύσμα φλούδας λεμονιού
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο βούτυρο τα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Tα αφήνουμε να βράσουν για λίγο με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τη γαλέτα, την κανέλα, το κρασί και βράζουμε για λίγο ακόμα χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα αφήσουν τα μήλα. Bάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πολτός.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Γαλοπούλα γεμιστή

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:24

6-7 kg. γαλοπούλα

2 λεμόνια κομμένα στα δύο

50 gr. βούτυρο

700 gr. ανάμικτα λαχανικά - καρότα,

αρακάς, πατάτες, καλαμπόκι

φύλλα μαϊντανός - δάφνη


Γέμιση





50 gr. λάδι

500 gr. συκωτάκια πουλιών

225 gr. πανσέτα ψιλοκομμένη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φινόκια ψιλοκομμένα

25 gr. βούτυρο

φύλλα από θυμάρι - μαϊντανό - δάφνη

300 gr. τρίμματα άσπρου ψωμιού φρέσκα

2 λεμόνια το ξύσμα

2 αυγά

125 gr. φρυγανιά κοπανισμένη

αλατοπίπερο

λίγο αλεύρι




Οδηγίες






Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ξεπλένετε και στεγνώνετε τη γαλοπούλα.

Βάζετε τα λεμόνια, τον μαϊαντανό και τη δάφνη στην κοιλιά και κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, γεμίζετε με το 1/3 της γέμισης το άνοιγμα του λαιμού και κλείνετε καλά με οδοντογλυφίδες, ενώνετε τα πόδια με σπάγκο και τα δένετε με την ουρά.

Γυρίζετε προς την πλάτη τις φτερούγες και τις ενώνετε προς τα πίσω, αφήνοντας όμως, ελεύθερες τις άκρες από τις φτερούγες για να γίνουν τραγανές, βάζετε τα λαχανικά σε ταψί και τη γαλοπούλα επάνω.

Αλείφετε καλά με το βούτυρο, σκεπάζετε όλη τη γαλοπούλα με ένα μεγάλο σκληρό αλουμινόχαρτο βουτυρωμένο στερεώνοντας καλά στις άκρες του ταψιού, βάζετε στον φούρνο να ψηθεί υπολογίζοντας 25 λεπτά για κάθε 500 gr. γαλοπούλας ( μια γαλοπούλα περίπου 6,5 - 7 kg. θα χρειαστεί σχεδόν 5 ώρες ψησίματος ).

Βγάζετε και βάζετε σε πιατέλα κόβετε και σερβίρετε.



Γέμιση



Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα για 4 - 5 λεπτά. Βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα και κρατάτε στην άκρη.

Ρίχνετε στο τηγάνι την πανσέτα, τα κρεμμύδια το φινόκιο και σιγοβράζετε σκεπασμένο για 10 λεπτά.

Ρίχνετε τα αρωματικά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τα συκωτάκια, τα τρίμματα, το ξύσμα και το βούτυρο. Γεμίζετε με το 1/3 της γέμισης τον λαιμό της γαλοπούλας.

Πλάθετε με την υπόλοιπη 20 - 24 μακρόστενες κροκέτες, τις περνάτε από αλεύρι, αυγά, φρυγανιά και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 4 - 5 λεπτά να ροδίσουν, τις βάζετε σε ταψάκι και τις ψήνετε για 20 λεπτά να γίνουν τραγανές, σερβίρετε με τη γαλοπούλα.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:25

μπουτάκια κότας χωρίς κόκαλο (με την πέτσα όμως)
Φέτες τυρί γκούντα (ή ότι άλλο σας αρέσει)
Φέτες μπέικον
Αλάτι, πιπέρι

Ανοίγουμε το μπουτάκι σαν μια φέτα.
Βάζουμε αλάτι πιπέρι, μετά μια φέτα κασέρι γκουντα ή ότι άλλο σας αρέσει, και μια φέτα μπέικον.
Τυλίγουμε προσεκτικά να γίνει ρολλακι και το δένουμε με σπαγγο. Τα ψήνουμε στο φούρνο με πατατούλες μικρές.
Αφού ψηθούν, βγάζουμε τον σπαγγο και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε φετουλες.
Γαρνίρουμε με πατατουλες ή πουρέ λαχανικών
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Κοτόπιτα

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:26

Υλικά (για ένα ταψί):
2 φύλλα κουρού
850γρ στήθος κοτόπουλο ωμό (περίπου 700γρ βρασμένο)
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με λίγο ελαιόλαδο, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει και βάζουμε τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ.
Αφαιρούμε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στο ίδιο ζουμί το κοτόπουλο να βράσει επίσης μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια που βράσαμε και τα πατάμε με ένα πιρούνι (δε θέλουμε να τα λιώσουμε εντελώς). Στη συνέχεια βάζουμε στο ίδιο μπολ το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (που έχουμε κόψει με το χέρι μας), το ελαιόλαδο - κρατώντας λίγο για να αλείψουμε το τελευταίο φύλλο και λίγο ζωμό κοτόπουλου (περίπου ½ φλιτζάνι) που έχουμε κρατήσει από όταν βράζαμε το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας, και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κοτόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

TIP: Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με φύλλο κρούστας. Προσοχή όμως! Τα φύλλα κρούστας χρειάζονται λάδωμα με αποτέλεσμα να το παρακάνετε ίσως στο λάδι! Θα πρέπει να υπολογίσετε έτσι ώστε το ½ φλιτζάνι λάδι να σας φτάσει και για τα φύλλα αλλά και για τη γέμιση!

Πηγή: pathfinder.gr
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Κεμπάπ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:27

300 γρ. κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος άπαχος

1 μικρό κρυμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.γ. χυμός λάιμ

1/2 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. κορίανδρος τριμμένος

1 ασπράδι αβγού

1/2 φλ. ψωμί τριμμένο

1 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος



Οδηγίες





Ανακατέψτε τον κιμά με όλα τα υλικά. Πλάστε μακρόστενα μπιφτεκάκια και ψήστε.

Μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ ή στη σχάρα ή και στο φούρνο.




Λίγα μυστικά ακόμα


Με τα μακρόστενα μπιφτέκια μπορείτε να φτιάξετε γιαουρτλού. Επίσης μπορείτε να τα περάσετε σε καλαμάκια (τα κάνετε σαν κεφτεδάκια) με διάφορα λαχανικά (μικρά ντοματάκια, ροδέλες κολοκυθιού, κομμάτια πιπεριάς κλπ) και να φτιάξετε σουβλάκια.

Για να γίνει η συνταγή ασφαλείς για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:



Ελέγξτε τα μπαχαρικά

Χρησιμοποιείστε ψωμί χωρίς γλουτένη
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Γιαουρτλού

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:28

Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)

1 κρεμμύδι τριμμένο

Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Μαιντανό

Λίγο σκόρδο

Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια


Για τη σάλτσα:




4 ντομάτες ψιλοκομμένες

Λίγο κανέλα

2 κουταλιές βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι


Για το σερβίρισμα:




Πίτες για σουβλάκι

500γρ γιαούρτι στραγγιστό

λίγο βούτυρο






Οδηγίες





Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.

Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.

Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.

Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.

Σερβίρετε ως εξής:

Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Ανατολίτικο Ψητό Αρνί

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:29

1,5 κιλό (χωρίς κόκκαλο, φέτες) μπούτι Αρνί
2 κουταλιές Μέλι
1 κουταλάκι Πέντε μπαχαρικά σκόνη
1/3 φλυτζανιού Σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια Σησαμέλαιο
2 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο Τζίντζερ
2 κουταλιές φρέσκα ψιλοκομμένα Φύλλα κορίανδρου
1/4 φλυτζανιού ξηρό σέρι ή Χυμός λεμονιού

Βάλτε σε μια πιατέλα το αρνί. Περιχύστε το με τα υπόλοιπα υλικά ανακατωμένα. Γυρίστε το αρνί να βραχεί γύρω γύρω με τη μαρινάτα. Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στραγγίστε το αρνί και φυλάξτε τη μαρινάτα. Βάλτε το αρνί πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε το αλείφοντας το μία φορά με τη μαρινάτα, περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο θέλετε.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Αρνί Φρικασέ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:31

Αρνί Φρικασέ

ΥΛΙΚΑ

1 ½ kg Αρνί [πλάτη]
½ kg Μαρούλι
1 ματσάκι Άνιθο
6 φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 κουτ. σούπας Νισεστέ
3 κουτ. σούπας Φρέσκο Βούτυρο [γιδίσιο]
1 Λεμόνι
1 Αυγό
Αλεύρι
Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι, ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το αρνί για μιάμιση ώρα. Αν έχουμε χύτρα τότε το βράζουμε για 45 λεπτά.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζωμό του για να κάνουμε αργότερα το αυγολέμονο.

Στην κατσαρόλα λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του βρασμένου αρνιού και τα σωτάρουμε -όταν το βούτυρο έχει ζεσταθεί- σε χαμηλή φωτιά. Φροντίζουμε να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές τους. Τα γυρνάμε απαλά για να μην διαλυθούν [το αρνί -ειδικά το μικρό αρνάκι, όταν βράσει είναι πολύ μαλακό και εύκολα διαλύεται] και τα σωτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο βούτυρο θα σωτάρουμε τα χορταρικά. Ρίχνουμε πρώτα το φρέσκο κρεμμυδάκι που είναι πιο σκληρό, και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μόνο του. Έπειτα προσθέτουμε και το μαρούλι και τον άνιθο. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μαλακώσουν όλα τα χόρτα ομοιόμορφα μέσα στα ζουμιά που βγάζουν [δεν προσθέτουμε νερό]. Προσθέτουμε σ’ αυτή τη φάση ένα κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι μαύρο. Για περίπου 10 λεπτά ανακατεύουμε συνέχεια [κατά προτίμηση με μια ξύλινη κουτάλα].
Όταν τα χόρτα μαλακώσουν βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του αρνιού κλείνουμε την φωτιά και το καπάκι και το αφήνουμε.
Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα: σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό από το βράσιμο του αρνιού [1 ποτήρι]. Χτυπάμε σε ένα μπωλ ένα αυγό και προσθέτουμε μέσα τον χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο αυγολέμονο λίγο από τον ζεστό ζωμό. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε λίγο λίγο και το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει το νισεστέ.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και δυναμώνουμε την φωτιά. Το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει, να πήξει.

Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε στην μεγάλη κατσαρόλα πάνω από το αρνί και τα χόρτα. Κλείνουμε το καπάκι, πιάνουμε από τα χερούλια την κατσαρόλα και την ανακινούμε κυκλικά για να πάει παντού η κρέμα και να μην χρειαστεί να ανακατέψουμε με κουτάλα και διαλύσουμε το φαγητό.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Αρνάκι λεμονάτο

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:32

2kg αρνάκι
2 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι

Σάλτσα για το τελείωμα
Χυμός από 2-3 φρέσκα λεμόνια
2 κουταλιές σούπας νισεστέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά. Καθαρίζουμε 2 κρεμμύδια και τα αφήνουμε ολόκληρα. Ξεφλουδίζουμε 4 σκελίδες σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με 2 λίτρα νερό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση ενώ με μια τρυπητή κουτάλα το ξαφρίζουμε. Αφού έχουμε αφαιρέσει τον αφρό, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, 1 κουταλιά σούπας ξύδι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, λίγο θυμάρι κι αλάτι και το βράζουμε για 1 ½ ώρα.

Αφού βράσει καλά κι έχει μείνει το μισό νερό, προσθέτουμε το χυμό 2-3 λεμονιών και το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα. Αραιώνουμε το νισεστέ σε μισό ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το βράζουμε λίγο μέχρι να «δέσει» και … καλή μας όρεξη!
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:33

400γρ. χυμό ντομάτας
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο
300 ml. κρασί μαυροδάφνη
Λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε λίγο ψωμί ψίχα μέσα σε γάλα και μαυροδάφνη και το ρίχνουμε μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο, τα οποία τα έχουμε σοτάρει και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε λίγο κρασί και το κύμινο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα πλάθουμε.

Αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρώς. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.

Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:34

ΥΛΙΚΑ
1 μικρό Κοτόπουλο σε μερίδες
750 γρ. Μπάμιες
Ελαιόλαδο
2 μέτρια Κρεμμύδια
1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
150 γρ Πιπεροσαλάτα
4 μέτριες Ντομάτες
4 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
Αλάτι, Πιπέρι
Χυμό ενός Λεμονιού
Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τις μπάμιες και τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε σε λεκάνη όπου έχουμε βάλει ξύδι και αλάτι και τις αφήνουμε μέσα για 2 ώρες. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σωτάρουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε για 20 λεπτά να σιγοβράσει το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Αφού βράσει βάζουμε το κοτόπουλο στην γάστρα, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και βάζουμε μια σειρά μπάμιες μια σειρά ντομάτες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε την Πιπεροσαλάτα, τις πιπεριές, το χυμό λεμονιού, και το λάδι με τα κρεμμύδια. (εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε το φαγητό 40 - 50 λεπτά στην αρχή στους 220 και κατόπιν στους 180 βαθμούς.

Εάν θέλουμε ανοίγουμε το καπάκι ρίχνουμε μέσα ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμη.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:35

ΥΛΙΚΑ
Πάνα (μπόλια) χοιρινή ή αρνίσια
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
7-8 κουταλιές γάλα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά την πάνα και την ξεπλένουμε με ξύδι και νερό.
Ρίχνουμε στον κιμά το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε το γάλα ενώ τα δουλεύουμε ωσότου να γίνει το μείγμα αφράτο. Στη συνέχεια κόβουμε την πάνα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι περίπου μια κουταλιά από τον κιμά.
Διπλώνουμε τις δυο πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε μικρό ρόλο.
Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ενώ τις γυρνάμε γύρω γύρω, προσέχοντας να μην μας αρπάξουν .
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

****ΚΡΕΑΤΙΚΑ**** Empty Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη

Δημοσίευση  Aννα 19.03.10 20:36

γαλοπούλα 2 1/2 - 3 κιλά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
5 λουκάνικα χωριάτικα με πορτοκάλι
3 αυγά ολόκληρα
2 φέτες λευκό ψωμί, μουσκεμένο στο γάλα
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Aλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:


Καψαλίζετε καλά τη γαλοπούλα. Την πλένετε σε καυτό νερό, την τρίβετε με λεμόνι και την αλατοπιπερώνετε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Στύβετε το ψωμί και ψιλοκόβετε τα λουκάνικα, αφού αφαιρέσετε το δέρμα τους. Βάζετε σε κατσαρολίτσα 1 κουταλιά από το βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι να ξανθύνει, προσθέτετε το συκωτάκι της γαλοπούλας ψιλοκομμένο, τα λουκάνικα και το μπέικον. Τα γυρίζετε 2-3 φορές να σοταρισθούν ελαφρά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε το στημένο ψωμί, τη γραβιέρα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Γεμίζετε την κοιλιά της γαλοπούλας με αυτό το μείγμα, ράβετε με λευκό σπάγκο και τοποθετείτε σε ταψί. Την περιλούετε με το βούτυρο και βάζετε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 2 1/2 ώρες περίπου. Προσθέτετε πότε - πότε λίγο ζεστό νερό και περιβρέχετε με τη σάλτσα για να μείνει μαλακή.
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 60
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης