Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ Empty ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Δημοσίευση  Aννα 01.12.10 20:38

Τα παγκόσμια χρονικά είναι γεμάτα με αμέτρητες ιστορίες από άνδρες που έψαχναν αδιάκοπα για το τέλειο ερωτικό φίλτρο. Τελικά, η λύση είναι στις…φερομόνες! Η πρώτη φερομόνη, που ανακαλύφθηκε το 1956, ασκούσε ισχυρή σεξουαλική έλξη στους σκώρους.


Μια ομάδα Γερμανών ερευνητών εργάστηκε επί 20 χρόνια για την απομονώσει. Αφού αφαίρεσαν βασικούς αδένες από την άκρη της κοιλιάς σε 500,000 θηλυκούς σκώρους, κατάφεραν να απομονώσουν μια παράξενη ουσία. Μια ασήμαντη ποσότητα της ουσίας αυτής, έκανε τους αρσενικούς σκώρους να φτερουγίζουν ταραγμένα. Αυτή η ένδειξη, κατέστησε δυνατό τον καθορισμό της πρώτης φερομόνης.


Τι είναι οι φερομόνες;


Η λέξη φερομόνες, που είναι ελληνική και έχει επικρατήσει διεθνώς, προέρχεται από τις λέξεις φέρω και οσμή. Οι φερομόνες βρίσκονται σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο και αποτελούν την πρωϊμότερη μορφή ζωικής επικοινωνίας. Στον κόσμο των ζώων, οι φερομόνες ανιχνεύονται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, βοηθώντας τα ζώα να καθορίσουν την περιοχή τους, να αναγνωρίζουν τους συντρόφους τους και να προκαλέσουν σεξουαλικό ενδιαφέρον.

Επειδή τα περισσότερα είδη ζωών δεν είναι πάντα σεξουαλικά διαθέσιμα, τις στιγμές που μπορούν να ζευγαρώσουν, τα θηλυκά εκπέμπουν ένα είδος ισχυρού «μηνύματος» προς τα αρσενικά, μέσω φερομονών. Αρκεί μια ελάχιστη ποσότητα φερομονών για να πάρει το μήνυμα το αρσενικό. Η ίδια η φερομόνη, λοιπόν, δρα σαν προπομπός της σεξουαλικής επιθυμίας.

Πολλά ζώα διαθέτουν ένα ειδικό όργανο, το οποίο μεταφέρει χημικά ερεθίσματα κατευθείαν στα πλέον πρωτόγονα κέντρα του εγκεφάλου, προκαλώντας ενστικτώδεις αντιδράσεις. Στα ανθρώπινα έμβρυα υπάρχουν ανάλογα όργανα αλλά φαίνεται ότι καθίστανται μη λειτουργικά μετά τη γέννηση.


Η επίδραση των φερομονών στον άνθρωπο.

Στον άνθρωπο, η σχέση όσφρησης – σεξουαλικότητας δεν είναι σαφής. Εξάλλου, η όσφρηση ως αίσθηση στους ανθρώπους είναι υποβαθμισμένη. Σήμερα, οι περισσότεροι καλύπτον τις οσμές τους με αρώματα, ωστόσο παλιότερα κάτι τέτοιο δεν ήταν συνηθισμένο: έχει μείνει ιστορικό το γράμμα του Ναπολέοντα στην Ιωσηφίνα μετά τη μάχη του Αούστερλιτς: «Ne te lave pas! Je reviens.» (Μην πλυθείς! Έρχομαι.)

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται χωρίς ικανοποιητική εξήγηση είναι το ακόλουθο: γυναίκες που ζουν μαζί, συγχρονίζουν τον κύκλο τους, επειδή εκκρίνουν μια άοσμη ουσία στον ιδρώτα, κάτι που μάλλον συνδέεται με την λειτουργία των φερομονών.

Με την πάροδο των ετών, οι άνθρωποι φαίνεται ότι έχασαν την ικανότητα τους να ανιχνεύουν τις φερομόνες συνειδητά. Σε αντίθεση με τα άλλα ζώα, δεν μυρίζουμε ο ένας τον άλλο όταν συναντιόμαστε, αλλά έχει βρεθεί ότι η αντίληψη των φερομονών παραμένει σε υποσυνείδητο επίπεδο, σχεδόν σε επίπεδο ένστικτου, που ωστόσο είναι ικανό να ανιχνεύσει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η άποψη ότι οι ίδιες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται και από τους ανθρώπους, αλλά μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό να εξηγηθεί που επιδρούν οι φερομόνες και πως τα μηνύματα τους μεταφέρονται στον εγκέφαλο.


Νεώτερες ανακαλύψεις.

Πρόσφατα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Yale, πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει ένα γονίδιο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει υποδοχείς φερομονών. Ο υποδοχέας είναι κάποιο τμήμα του κυττάρου το οποίο συνδέεται με ειδικά μόρια. Το γονίδιο, δεν εμφανίζει καμία ομοιότητα με τα υπόλοιπα γονίδια των ανώτερων θηλαστικών, ενώ μοιάζει πολύ με τα γονίδια που προκαλούν τη δημιουργία υποδοχέων των φερομονών σε άλλα ζώα.

Μπορεί, λοιπόν ο έρωτας να έχει θεωρηθεί μαγεία, ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερες αλήθειες από όσες μπορεί κανείς να διακρίνει με τα μάτια του. Υποστηρίζουν ότι, φερομόνες που εκκρίνονται από τις γυναίκες, μπορούν να εξαπατήσουν τους άνδρες ώστε να θεωρούν απλές γυναίκες περισσότερο γοητευτικές, ελκυστικές και όμορφες από ότι στην πραγματικότητα είναι!

Ένα γονίδιο, λοιπόν, που μπορεί να εξηγήσει πως οι άνθρωποι συλλέγουν τα σήματα που προέρχονται από τις φερομόνες, έχει επισημανθεί με ακρίβεια για πρώτη φορά. Αυτή η ανακάλυψη αναμένεται να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τα βασικά μας ένστικτα…




ΠΗΓΗ:www.rodostoday.gr

Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 59
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ Empty Απ: ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Δημοσίευση  zizel 12.12.10 0:36

[b][i]Το άρωμα σου ... ακόμα πάνω μου..

στα χέρια μου.. στα ρούχα μου.. στο σώμα μου...

ανεξίτηλα σημάδια μου αφήνει...

Με αγγίζεις και τρέμω...

τρέμω από φόβο μη σε χάσω...

Είναι ριζωμένος ο φόβος μου σα νύχτα βαθιά...

μήπως φύγεις από της καρδιάς μου το κύκλο..

Θέλω να μείνεις..

μείνε.. για να αντέξω το χρόνο..

πριν με γκρεμίσει...

να με κρατάς...

να μη πνιγώ..

που καιρό τώρα στοίχειωνε τις νύχτες μου...

Θέλω ξανά να ονειρευτώ με τα μάτια ανοιχτά...

να ζήσω τις πιο όμρφες στιγμές...

Να υπάρχω για να ζω μόνο στη ζεστή θαλπωρή του έρωτα σου...

Να ξυπνάω κάθε μέρα...

και μαζί με τον ήλιο να ανατέλλω και εγώ...

εκεί ...

Να ταξιδεύω πλάι σου σε μέρη που δε βάζει ο νους...

σε παράδεισους κρυφούς..

εγώ και εσύ...

Ένα δρόμο να μου χαρίσεις...

...Μείνε...

zizel
zizel

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 11/12/2010
Ηλικία : 52
Τόπος : peiraias

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ Empty Απ: ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Δημοσίευση  Aννα 12.12.10 14:23

Zizel εκπληκτικο!!!!! ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 144488 ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 60180
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 59
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης