Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Κορμός πορτοκαλιού..
Σελίδα 1 από 1
Κορμός πορτοκαλιού..
Υλικά:
4 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
80 γρ. ζάχαρη άχνη
το ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
το χυμό από ½ πορτοκάλι
65 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού Γκραν Μαρνιέ ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
μερικά φρέσκα μπουμπούκια τριαντάφυλλου για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 65 γρ. από τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να πήξει και να γίνει λείο και ανοιχτόχρωμο μίγμα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπώντας για λίγο ακόμη.
3. Ρίχνουμε 40 γρ. από τα τριμμένα αμύγδαλα και το αλεύρι στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά όλο το μίγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 33x23 εκ., στο οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα απαλό στην αφή και σπογγώδες κέικ.
4. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο μισό τμήμα μιας νοτισμένης, καθαρής πετσέτας κουζίνας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα αμύγδαλα και αναποδογυρίζουμε το ψημένο κέικ πάνω σε αυτά. Το σκεπάζουμε με το άλλο μισό της πετσέτας και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το Γκραν Μαρνιέ μέχρι να γίνει σαντιγί και την αλείφουμε στο κέικ. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά, τυλίγουμε προσεκτικά το κέικ σε ρολό. Διακοσμούμε με τα μπουμπούκια των τριαντάφυλλων και σεβίρουμε.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού, σε αυτή τη συνταγή, με του λεμονιού. Απλώς, αντικαθιστούμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με τα αντίστοιχα του λεμονιού και αντί για αμυγδαλόψιχα διακοσμούμε τον κορμό μας με ζάχαρη άχνη.
ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ
Αντί για πορτοκάλι ή λεμόνι, αρωματίζουμε το μίγμα του κορμού με 1 κουτ. του γλυκού δυνατό, στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 3 κουτ. της σούπας καυτό νερό. Την χτυπημένη κρέμα γάλακτος της γέμισης την αρωματίζουμε με 1 κουτ. του γλυκού καφέ ή με 1 κουτ. της σούπας λικέρ καφέ και συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία, όπως περιγράφουμε στην αρχική συνταγή.
4 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
80 γρ. ζάχαρη άχνη
το ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
το χυμό από ½ πορτοκάλι
65 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού Γκραν Μαρνιέ ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
μερικά φρέσκα μπουμπούκια τριαντάφυλλου για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 65 γρ. από τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να πήξει και να γίνει λείο και ανοιχτόχρωμο μίγμα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπώντας για λίγο ακόμη.
3. Ρίχνουμε 40 γρ. από τα τριμμένα αμύγδαλα και το αλεύρι στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά όλο το μίγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 33x23 εκ., στο οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα απαλό στην αφή και σπογγώδες κέικ.
4. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο μισό τμήμα μιας νοτισμένης, καθαρής πετσέτας κουζίνας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα αμύγδαλα και αναποδογυρίζουμε το ψημένο κέικ πάνω σε αυτά. Το σκεπάζουμε με το άλλο μισό της πετσέτας και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το Γκραν Μαρνιέ μέχρι να γίνει σαντιγί και την αλείφουμε στο κέικ. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά, τυλίγουμε προσεκτικά το κέικ σε ρολό. Διακοσμούμε με τα μπουμπούκια των τριαντάφυλλων και σεβίρουμε.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού, σε αυτή τη συνταγή, με του λεμονιού. Απλώς, αντικαθιστούμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με τα αντίστοιχα του λεμονιού και αντί για αμυγδαλόψιχα διακοσμούμε τον κορμό μας με ζάχαρη άχνη.
ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ
Αντί για πορτοκάλι ή λεμόνι, αρωματίζουμε το μίγμα του κορμού με 1 κουτ. του γλυκού δυνατό, στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 3 κουτ. της σούπας καυτό νερό. Την χτυπημένη κρέμα γάλακτος της γέμισης την αρωματίζουμε με 1 κουτ. του γλυκού καφέ ή με 1 κουτ. της σούπας λικέρ καφέ και συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία, όπως περιγράφουμε στην αρχική συνταγή.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα