Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

Κορμός πορτοκαλιού..

Πήγαινε κάτω

Κορμός πορτοκαλιού..  Empty Κορμός πορτοκαλιού..

Δημοσίευση  Aννα 21.11.10 20:11

Υλικά:
4 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
80 γρ. ζάχαρη άχνη
το ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
το χυμό από ½ πορτοκάλι
65 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού Γκραν Μαρνιέ ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
μερικά φρέσκα μπουμπούκια τριαντάφυλλου για τη διακόσμηση


Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 65 γρ. από τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να πήξει και να γίνει λείο και ανοιχτόχρωμο μίγμα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, χτυπώντας για λίγο ακόμη.
3. Ρίχνουμε 40 γρ. από τα τριμμένα αμύγδαλα και το αλεύρι στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά όλο το μίγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 33x23 εκ., στο οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα απαλό στην αφή και σπογγώδες κέικ.
4. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο μισό τμήμα μιας νοτισμένης, καθαρής πετσέτας κουζίνας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα αμύγδαλα και αναποδογυρίζουμε το ψημένο κέικ πάνω σε αυτά. Το σκεπάζουμε με το άλλο μισό της πετσέτας και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το Γκραν Μαρνιέ μέχρι να γίνει σαντιγί και την αλείφουμε στο κέικ. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά, τυλίγουμε προσεκτικά το κέικ σε ρολό. Διακοσμούμε με τα μπουμπούκια των τριαντάφυλλων και σεβίρουμε.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού, σε αυτή τη συνταγή, με του λεμονιού. Απλώς, αντικαθιστούμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με τα αντίστοιχα του λεμονιού και αντί για αμυγδαλόψιχα διακοσμούμε τον κορμό μας με ζάχαρη άχνη.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ
Αντί για πορτοκάλι ή λεμόνι, αρωματίζουμε το μίγμα του κορμού με 1 κουτ. του γλυκού δυνατό, στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 3 κουτ. της σούπας καυτό νερό. Την χτυπημένη κρέμα γάλακτος της γέμισης την αρωματίζουμε με 1 κουτ. του γλυκού καφέ ή με 1 κουτ. της σούπας λικέρ καφέ και συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία, όπως περιγράφουμε στην αρχική συνταγή.
Κορμός πορτοκαλιού..  1638433ctz3w6qmf9
Aννα
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 59
Τόπος : Αθήνα

https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης