Παρόμοια θέματα
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ροή είδήσεων
Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία
Σπιτικό λικέρ ροδιού
Σελίδα 1 από 1
Σπιτικό λικέρ ροδιού
1 κιλό σπόροι ροδιού (ζυγισμένοι και καθαρισμένοι από 8-10 ρόδια)
800-1000 γρ. ζάχαρη
800 ml τσίπουρο
1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε βάζο με καλό κλείσιμο και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι κοντά σε θέρμανση, ή έξω στον ήλιο).
Τις πρώτες μέρες όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό κουνάμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά τον 1 μήνα το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε άλλη 1 βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρουμε.
800-1000 γρ. ζάχαρη
800 ml τσίπουρο
1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε βάζο με καλό κλείσιμο και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι κοντά σε θέρμανση, ή έξω στον ήλιο).
Τις πρώτες μέρες όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό κουνάμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά τον 1 μήνα το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε άλλη 1 βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρουμε.
Λικέρ κεράσι
1 κιλό κεράσια
700 ml οινόπνευμα ποτοποιϊας ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 - 3 καρφάκια γαρύφαλλο
Καθαρίζουμε τα κεράσια απ'τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τον καρπό σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα και λίγη από τη ζάχαρη (περίπου 5 - 6 κ.σ.). Βάζουμε τη γυάλα στον ήλιο για 3 - 4 βδομάδες και την πρώτη βδομάδα ανακινούμε τη γυάλα να διαλύσει η ζάχαρη καλά.
Οταν περάσει ο καιρός μαζεύουμε το ποτό και φτιάχνουμε σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό μαζί και τα κανελογαρύφαλλα. Αφού βράσει για 3 λεπτά το σουρώνουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσει πριν το ρίξουμε στο ποτό.
Τ'ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1 - 2 βδομάδες να ανταλλάξουν τις γεύσεις τους.
Στην υγειά σας!
700 ml οινόπνευμα ποτοποιϊας ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 - 3 καρφάκια γαρύφαλλο
Καθαρίζουμε τα κεράσια απ'τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τον καρπό σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα και λίγη από τη ζάχαρη (περίπου 5 - 6 κ.σ.). Βάζουμε τη γυάλα στον ήλιο για 3 - 4 βδομάδες και την πρώτη βδομάδα ανακινούμε τη γυάλα να διαλύσει η ζάχαρη καλά.
Οταν περάσει ο καιρός μαζεύουμε το ποτό και φτιάχνουμε σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό μαζί και τα κανελογαρύφαλλα. Αφού βράσει για 3 λεπτά το σουρώνουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσει πριν το ρίξουμε στο ποτό.
Τ'ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1 - 2 βδομάδες να ανταλλάξουν τις γεύσεις τους.
Στην υγειά σας!
Λικέρ μαστίχα
1lt νερό
750 γρ ζάχαρη
1 lt καθαρό οινόπνευμα 90 βαθμών
1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ)
Η μαστίχα δεν είναι παρά ένα είδος ρετσίνι και διαλύεται με το οινόπνευμα. Για να πετύχει λοιπόν - σύμφωνα με την προαναφερθείσα γιαγιά - αυτό το λικέρ, χρειάζεται μόνο καθαρό οινόπνευμα 90-95 βαθμών, και όχι κονιάκ ή άλλο ποτο που έχουν μόνο 40 βαθμούς.
Βάζουμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα. Ανακινούμε κάθε τόσο και αυτή θα λειώσει (συνήθως τη βάζει απο την προηγούμενη μέρα). Μια δοκιμή που έκανα σε ένα ποτηράκι χρειάστηκε μια -δυο ώρες για να λειώσει χωρίς να ασχοληθώ μαζί της.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι μέτρια δεμένο, και μόλις κρυώσει, το προσθέτουμε στη φιάλη με το οινόπνευμα. Κλείνουμε και αφήνουμε στον ήλιο 40 ημέρες.
Tip: Η μαστίχα συχνά περιέχει σκουπιδάκια και μια λευκή σκόνη, που όταν δυαλύεται "λερώνουν" το λικέρ. Γι αυτό όταν ετοιμαστεί, το μεταγγίζουμε σε καθαρή φιάλη, περνώντας το μέσα από σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει 2-3 φίλτρα του καφέ το ένα μέσα στο άλλο.
Η γιαγιά μου παραδέχτηκε οτι ποτέ δεν κρατήθηκε ολόκληρο σαρανταήμερο για να ανοίξει το μπουκάλι, πάντα έκλεβε μέρες. Στο σερβίρισμα, προτιμάει να προσθέτει μια "κορδέλα" φλούδα λεμονιού στο ποτήρι της, και πάγο.
750 γρ ζάχαρη
1 lt καθαρό οινόπνευμα 90 βαθμών
1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ)
Η μαστίχα δεν είναι παρά ένα είδος ρετσίνι και διαλύεται με το οινόπνευμα. Για να πετύχει λοιπόν - σύμφωνα με την προαναφερθείσα γιαγιά - αυτό το λικέρ, χρειάζεται μόνο καθαρό οινόπνευμα 90-95 βαθμών, και όχι κονιάκ ή άλλο ποτο που έχουν μόνο 40 βαθμούς.
Βάζουμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα. Ανακινούμε κάθε τόσο και αυτή θα λειώσει (συνήθως τη βάζει απο την προηγούμενη μέρα). Μια δοκιμή που έκανα σε ένα ποτηράκι χρειάστηκε μια -δυο ώρες για να λειώσει χωρίς να ασχοληθώ μαζί της.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι μέτρια δεμένο, και μόλις κρυώσει, το προσθέτουμε στη φιάλη με το οινόπνευμα. Κλείνουμε και αφήνουμε στον ήλιο 40 ημέρες.
Tip: Η μαστίχα συχνά περιέχει σκουπιδάκια και μια λευκή σκόνη, που όταν δυαλύεται "λερώνουν" το λικέρ. Γι αυτό όταν ετοιμαστεί, το μεταγγίζουμε σε καθαρή φιάλη, περνώντας το μέσα από σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει 2-3 φίλτρα του καφέ το ένα μέσα στο άλλο.
Η γιαγιά μου παραδέχτηκε οτι ποτέ δεν κρατήθηκε ολόκληρο σαρανταήμερο για να ανοίξει το μπουκάλι, πάντα έκλεβε μέρες. Στο σερβίρισμα, προτιμάει να προσθέτει μια "κορδέλα" φλούδα λεμονιού στο ποτήρι της, και πάγο.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΜΕΛΙ
1 μπουκάλι καλό κονιάκ (750 ml)
150 γρ. μέλι
1 κ. γλ. κάρδαμο χονδροκοπανισμένο
1 κ.γ. λεβάντα
1 κ. γλ. κανελογαρίφαλα χονδροκοπανισμένα
1 κ. σούπ. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού ανάμικτα
4 - 5 κόκκους μαύρο πιπέρι χονδροκοπανισμένους
450 γρ. μαύρη ζάχαρη
Βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Τα βράζουμε για 7 με 8 λεπτά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις χλιαρύνει το μείγμα το ανακατεύουμε με το μέλι καλά, ώστε να διαλυθεί εντελώς. Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι ή δοχείο που να σφραγίζει αεροστεγώς. Το ανακινούμε 2 - 3 φορές και το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για τρεις εβδομάδες. Καλό είναι να το ανακινούμε περιστασιακά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε μια σήτα και επιπλέον σε φίλτρο του καφέ. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Είναι καλύτερα να έχει από μόνο του χαμηλή θερμοκρασία για να μη χρειαστεί να το κρυώσουμε με παγάκια στο σερβίρισμα.
Αυτό το λικέρ, φυλαγμένο σε όμορφα μπουκαλάκια, είναι ένα υπέροχο δώρο για τους φίλους.
Αντί για κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ουίσκι. Mπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το μέλι με ένα φλιτζάνι ακόμη μαύρη ζάχαρη και να πειραματιστούμε με διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων.
150 γρ. μέλι
1 κ. γλ. κάρδαμο χονδροκοπανισμένο
1 κ.γ. λεβάντα
1 κ. γλ. κανελογαρίφαλα χονδροκοπανισμένα
1 κ. σούπ. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού ανάμικτα
4 - 5 κόκκους μαύρο πιπέρι χονδροκοπανισμένους
450 γρ. μαύρη ζάχαρη
Βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Τα βράζουμε για 7 με 8 λεπτά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις χλιαρύνει το μείγμα το ανακατεύουμε με το μέλι καλά, ώστε να διαλυθεί εντελώς. Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι ή δοχείο που να σφραγίζει αεροστεγώς. Το ανακινούμε 2 - 3 φορές και το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για τρεις εβδομάδες. Καλό είναι να το ανακινούμε περιστασιακά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε μια σήτα και επιπλέον σε φίλτρο του καφέ. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Είναι καλύτερα να έχει από μόνο του χαμηλή θερμοκρασία για να μη χρειαστεί να το κρυώσουμε με παγάκια στο σερβίρισμα.
Αυτό το λικέρ, φυλαγμένο σε όμορφα μπουκαλάκια, είναι ένα υπέροχο δώρο για τους φίλους.
Αντί για κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ουίσκι. Mπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το μέλι με ένα φλιτζάνι ακόμη μαύρη ζάχαρη και να πειραματιστούμε με διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
04.10.14 19:25 από Aννα
» H Αλβανία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ - “Περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, το μήνυμα από Βρυξέλλες
24.06.14 18:18 από Aννα
» Ανοίγουν 600 θέσεις στη ΔΕΗ – Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις
24.06.14 18:15 από Aννα
» Συναγερμός ενόψει καύσωνα - Μέτρα προφύλαξης από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
24.06.14 18:12 από Aννα
» Κλειστό το Μετσόβιο μέχρι τη Δευτέρα, με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων
24.06.14 18:09 από Aννα
» Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
24.06.14 18:06 από Aννα
» Όλο το 24ωρο οι ηλεκτρονικές καταθέσεις δικογράφων
24.06.14 18:03 από Aννα
» Έλλη Κοκκίνου: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα της υγεία της
24.06.14 17:55 από Aννα
» HomeΕλλάδα ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Θάλαμος αερίων για άλλη μία φορά η Αττική
24.06.14 17:51 από Aννα