Παρόμοια θέματα
  Η ωρα !!

  clock-desktop.com
  Ελάτε να κουβεντιάσουμε

  [ Copy this | Start New | Full Size ]
  Πρόσφατα Θέματα
  ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
  Ανέκδοτα
  Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
  Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
  πρόγνωση καιρού από το weather.gr
  Ροή είδήσεων
  Αναλυτικά ζώδια
  Τί παίζει τώραστήν ΤV.

   

  Τίτλοι εφημερίδων
  Φαρμακεία

  "Μέχρι το τέλος του 2010, θα βρεθεί ο δίδυμος πλανήτης της Γης".

  Πήγαινε κάτω

  "Μέχρι το τέλος του 2010, θα βρεθεί ο δίδυμος πλανήτης της Γης".

  Δημοσίευση  Aννα Την / Το 15.03.10 22:45

  "Μέχρι το τέλος του 2010, θα έχουμε ανακαλύψει έναν πλανήτη, εκτός ηλιακού συστήματος, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ο δίδυμος αδελφός της Γης" προβλέπει ένας από τους κορυφαίους αστρονόμους, o ελβετός Michael Mayer!

  Η ανακοίνωση έγινε στο συνέδριο για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την έναρξη του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης ζωής. Όπως εξηγεί ο Mayer ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να ανακαλυφθεί ένα μέρος στο οποίο οι συνθήκες θα ευνοούν την ανάπτυξης ζωής.

  "Μία από τις βασικότερες προυποθέσεις για να κατοικηθεί ένας πλανήτης, είναι να βρίσκεται σε μια κατάλληλη απόσταση από τον άστρο ήλιο για να αποφευχθεί η ανυπόφορη ζέστη, οι ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες και ο πάγος. Δυστυχώς οι πλανήτες που έχουν ήδη βρεθεί μέχρι σήεμρα, είναι αρκετά μεγάλοι και διαθέτουν τεράστιες ενεργειακές πλάκες. Το περιβάλλον αυτό δεν χαρακτηρίζεται βιώσιμο".

  Ο Ελβετός αστρονόμος είναι πεπεισμένος πως το διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ, το οποίο μεταφέρει το μεγαλύτερο αμερικάνικο τηλεσκόπιο Κέπλερ και βρίσκεται από το Μάρτιο του 2009 σε τροχιά κοντά στον Ήλιο , θα είναι εκείνο που θα μας φέρει τις κατάλληλες πληροφορίες για το πλανήτη που θα φιλοξενήσει το ανθρώπινο είδος.

  Επικεφαλής της ομάδος που ανακάλυψε το πρώτο εξω-ηλιακό πλανήτη στο παρελθόν, ο ίδιος δηλώνει σήμερα ενθουσιαμένος: " Δεν ξέρω εαν αυτό θεωρείται υπερ-αισιοδοξία, αλλά ενδόμυχα ήμουν σίγουρος πως στο απώτερο μέλλον θα βρεθεί ένας πλανήτης παρόμοιας σύνθεσης και μεγέθους με τη Γη μας".

  Έφθασε λοιπόν η ώρα που η Γη θα μοιραστει με το Δίδυμο Αδελφό της την ανθρωπότητα!Ας ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας ... Η μετακόμιση θα γίνει στο απώτερο μέλλον. Μέχρι το τέλος του 2010 αλλάζουνε τα πλάνα μας και αναζητούμε νέα κατοικία ...εκτός τροχιάς!

  Δείτε στο βίντεο τον τελευταίο εξωηλιακό πλανήτη που βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2006 και έμοιαζε περισσότερο από κάθε άλλον στη Γη.