Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

"O Γιώργος είναι άθεος, ψυχάκιας και σχιζοφρενής"!

Πήγαινε κάτω

"O Γιώργος είναι άθεος, ψυχάκιας και σχιζοφρενής"!

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 20.11.11 21:51


Άγνωστες πτυχές της οικογένειας Παπανδρέου από την πρώτη γυναίκα του!

Η Έυα Ζησιμίδου, η πρώτη γυναίκα του Γιώργου Παπανδρέου, λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό τους εξομολογείται στον Δήμο Μπότσαρη, παλιό συνεργάτη του πρωθυπουργού, όσα είδε και έζησε κοντά στον Γιώργο και την οικογένεια του στο Καστρί.


Ο Δήμος Μπότσαρης εκδίδει βιβλίο με όσα του εξομολογήθηκε η Εύα Ζησιμίδου, με τίτλο "Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει". Βιβλίο που εκδόθηκε το μακρινό 1988 από τις εκδόσεις Ισοκράτη και πλέον είναι εξαιρετικό δυσεύρετο.

Στο βιβλίο αναφέρεται μάλιστα και μία επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1957 προς τον στενό φίλο του και κουμπάρο,Αδαμάντιο Πεπελάση, που του ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Αντρέας απαντάει:

"Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;"Το βιβλίο αναφέρει άγνωστες πτυχές από την ζωή των Παπανδρέου , όπως τις έζησε η πρώτη γυναίκα του Γιώργου. Λέει, πως θεός της οικογένειας είναι το συμφέρον, περιγράφει τον αυταρχικό πεθερό που είδε στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου, το πως έκανε την πτυχιακή του Γιώργου στο Λονδίνο, το πάθος του πρωθυπουργού για τα αυτοκινήτα και την πολυτελή ζωή στο Καστρί, αλλά και το πως αντιμετώπιζε τις πολλές εξωσυζυγικές περιπέτειες του Αντρέα, η Μάργκαρετ!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο λένε πως "ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει!
Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”. Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ήταν για την Εύα μεγάλη θυσία, γιατί ήδη της είχε προσφερθεί μια θαυμάσια σταδιοδρομία στη Γενεύη. Ο Γιώργος όμως επέμενε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα βασιζόμενος στον πατέρα του. Και η Εύα έβλεπε ότι τόσο ο άντρας της όσο και η Μάργκαρετ, παρά τις ψυχρότατες σχέσεις τους με τον Ανδρέα, δεν ήσαν διατεθειμένοι να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Έβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ χτυπούσε ήδη την πόρτα της Εξουσίας.


Στην Ελλάδα, η Εύα ένιωσε γρήγορα τον πρώτο ισχυρό κλονισμό: Την πρώτη μέρα που έφαγαν στο Καστρί με τον Ανδρέα και την Μάργκαρετ, διαπίστωσε με οδυνηρή κατάπληξη ότι ο Ανδρέας και η Μάργκαρετ αγνοούσαν ότι ήταν η σύζυγος του γυιου τους. Της φερόντουσαν σαν να είχαν μπροστά τους μια … “καλή φίλη” του Γιώργου από το Λονδίνο!


Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ όμως ήταν Ελλάδα, και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά-σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυπτε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος, αφού στη χώρα μας δεν είχε ακόμα νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος και οι πολιτικοί γάμοι Ελλήνων που είχαν τελεσθεί στο εξωτερικό εθεωρούντο ανυπόστατοι, δηλαδή σαν να μην είχαν γίνει ποτέ.


Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεπτόταν ότι θα γινόταν και μητέρα και ήξερε ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να δηλωθεί ως γνήσιο στα ελληνικά ληξιαρχεία. Έθεσε, λοιπόν, στον Γιώργο ζήτημα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη: ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά-κοφτά ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος! Στην παρατήρηση της Εύας ότι θα υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας του παιδιού τους αν έμενε έγκυος, ο Γιώργος της έδωσε την απάντηση ότι αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα.


Άρχιζαν όμως έτσι οι απογοητεύσεις και οι ανησυχίες της Εύας. Έβλεπε ότι είχε γίνει μέλος μιας οικογένειας όπου ο μόνος θεός ήταν το συμφέρον και τίποτε άλλο. Η πλήρης αθεΐα του Γιώργου δεν ήταν μια απλή αδιαφορία ενός νέου ανθρώπου απέναντι στη θρησκεία και τις τελετουργίες της, όπως είχε υποθέσει στην αρχή η Εύα. Ήταν μια σκληρή πεποίθηση, ζυμωμένη μέσα σ’ ένα περιβάλλον άκρατου ατομισμού. “Δεν υπάρχει αγάπη σ’ αυτή την οικογένεια”, μου είπε σε κάποια στιγμή η Εύα Παπανδρέου. “Δεν υπάρχουν αισθήματα. Υπάρχει μόνο το συμφέρον του καθενός”.


Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1985 ο Γιώργος παρουσιάστηκε απέναντι στην Εύα αποφασισμένος πια για οριστική ρήξη και διάλυση του γάμου τους. Επικρατούσε και πάλι κλίμα γενικής ευφορίας στο Καστρί και η Εύα έβλεπε τον άντρα της ακόμα πιο ψυχρό και αλαζονικό στις μεταξύ τους σχέσεις. Αντίθετα ο Ανδρέας Παπανδρέου φαινόταν να έχει καταλάβει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία περίοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η διαφορά μόνο 5% σε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία το 1985 αντί του 12% του 1981, σε συνδυασμό και με την κακή εξέλιξη των οικονομικών της χώρας, είχαν οδηγήσει τον Ανδρέα στη σκέψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο ο Ανδρέας υπέφερε τώρα πιο συχνά από τις γνωστές “καταθλίψεις” του και ήταν βέβαιο ότι σύντομα θα αναζητούσε τις πρόσκαιρες “δραπετεύσεις” του από την πραγματικότητα σε μια καινούρια ερωτική περιπέτεια όπως και έγινε με τη Δήμητρα Λιάνη.


Σ’ αυτές τις “καταθλίψεις” του Ανδρέα η Εύα αποδίδει το ότι η Μάργκαρετ εμφανίζεται και πάλι ισχυρή στο πλευρό του ύστερα από κάθε εξωσυζυγική ιστορία του.


“Όταν μιλάμε για κατάθλιψη του Ανδρέα, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν έχει δει τον Ανδρέα σ’ αυτή την κατάσταση”, λέει η Εύα. “Μόνο ένας άνθρωπος που τον ξέρει καλά από χρόνια μπορεί τότε να τον πλησιάσει και να του φερθεί όπως πρέπει και αυτό ξέρει και το εκματαλλεύεται στο έπακρο η Μάργκαρετ.”


Για τον Γιώργο Παπανδρέου, όμως, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους… επιστροφές. Αλλά και η Εύα δεν ήταν διατεθειμένη να δέχεται αδιαμαρτύρητα την αδιαφορία, την ψυχρότητα και την άτακτη εξωσυζυγική ζωή του άντρα της, όπως της είχε συστήσει ως… συμφέρουσα λύση η πεθερά της!


Στις παραμονές των Χριστουγέννων του 1985, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο: Ο Γιώργος ανακοίνωσε ξαφνικά στην Εύα ότι θα έφευγε “μόνος του” για τα βουνά της Ιταλίας, για να κάνει… σκι και να ξεκουραστεί!
“Τα χασα λέει η Εύα. Είχα καλέσει φίλους μας για την Πρωτοχρονιά και του είπα ότι θα γινόμαστε ρεζίλι, αλλά ο Γιώργος έφτιαχνε κιόλας τις βαλίτσες του. Κάποια στιγμή του είπα πως δεν ήταν σωστό να αφήσει το σπίτι του και το μικρό παιδί του τέτοιες μέρες. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί είναι ακόμα μικρό… και δεν καταλαβαίνει!”


Παρά την προειδοποίηση της γυναίκας του ότι το ταξίδι του αυτό μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με τη “συντροφιά” του για να περάσει τις υπόλοιπες μέρες των εορτών με τους δικούς της στο Λονδίνο, αποφασισμένη και να τους ενημερώσει για το τέλος της έγγαμης συμβίωσής της με τον Γιώργο.


Θα μεσολαβούσε όμως αναγκαστικά μια συνάντηση με όλη την οικογένεια Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί είχε ήδη ορισθεί ένα γιορταστικό οικογενειακό γεύμα στο Καστρί. Η Εύα πήρε το παιδί της και πήγε στο Καστρί. Δεν είχε την πρόθεση να χαλάσει την ατμόσφαιρα συζητώντας ειδικά εκείνη τη μέρα το πρόβλημά της και την τροπή που είχαν πάρει οι σχέσεις της με τον Γιώργο, υπολόγιζε όμως ότι κάποιος θα ρωτούσε γιατί πήγε μόνη της, ότι κάποιος θα ενδιαφερόταν να μάθει πού είναι ο Γιώργος. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Κατάπληκτη έβλεπε να προσποιούνται όλοι τον… ανήξερο! Σαν να μην είχε γίνει αντιληπτή από κανένα η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το Χριστουγεννιάτικό τραπέζι και από την Αθήνα, ενώ ήταν φανερό ότι όλοι τους ήξεραν πολύ καλά τα καθέκαστα.
Η Εύα έφυγε για το Λονδίνο, γύρισε μετά από μερικές ημέρες και είδε ότι ο Γιώργος είχε επιστρέψει στο σπίτι τους πριν απ’ αυτήν, είχε πάρει τα πράγματά του και είχε εγκατασταθεί αλλού.


Σε τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται πρωτοβουλίες συγγενών και φίλων για να μη χωρίσει το ζευγάρι, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα μικρό παιδί. Υπήρξαν τέτοιου είδους προσπάθειες. Γρήγορα όμως φάνηκε ότι η οικογένεια Παπανδρέου δεν ενδιαφερόταν τόσο να σωθεί αυτός ο γάμος όσο να μην υπάρξει “σκάνδαλο” που θα μπορούσε να βλάψει πολιτικά. Αυτό το συμπέρασμα βγάζει η Εύα Παπανδρέου από τις τρομερές πιέσεις και από τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εναντίον της αλλά και από τη συμπεριφορά της οικογένειεας Παπανδρέου προς τον Γιώργο: Έμμεσα τον ενθάρρυναν να χωρίσει. Το πρώτο δείγμα ήταν η παραχώρηση στον Γιώργο του σπιτιού του Ψυχικού για να εγκατασταθεί εκεί. Ως διά μαγείας, δηλαδή οι Παπανδρέου έπαψαν να έχουν “ανάγκη” το… εισόδημα από το νοίκι! Δεν ήταν μόνο αυτό. Άφθονο έρρευσε το χρήμα για να επιπλώσει ο Γιώργος τη βίλλα του Ψυχικού, την οποία αρνιόνταν να παραχωρήσουν στο ζευγάρι τον καιρό που υπήρχε πραγματική ανάγκη. Η Εύα Παπανδρέου υπολογίζει ότι τότε δόθηκαν στο Γιώργο πάνω από 5.000.000 δραχμές για την εγκατάστασή του στο Ψυχικό. Και επί πλέον ο πατέρας του του αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο, ένα πολυτελές GOLF GTI, το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αγάπησε σαν να ήταν… ζωντανό! “Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός”, λέει η Εύα, “ότι όταν στις 29 Ιουνίου του 1986, ο Γιώργος τράκαρε αυτό το αυτοκίνητο, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και άρχισε να κλαίει σαν μικρό παιδί”!
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε “ζηλέψει” εκείνο το αυτοκίνητο από τότε που είχε δει ένα παρόμοιο, με μεταλλικό ασημί χρώμα, στο πάρκινγκ της Βουλής.
“Τίνος είναι αυτό;”, ρώτησε τότε τον τροχονόμο.
“Της κυρίας Ακρίτα”.
“Ακούς εκεί! Ορίστε μας τώρα! Η Σύλβα με … GTI!”, έλεγε και ξανάλεγε ο Γιωργάκης.

Η Εύα Παπανδρέου συνάντησε τον Πρωθυπουργό πεθερό της λίγες μέρες πριν από το επίσημο ταξίδι του στην Κίνα. Αυτή τη φορά, όμως, είδε μπροστά της έναν Ανδρέα που δεν είχε ξαναδεί και που ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα της φερόταν όπως της φέρθηκε εκείνη την ημέρα.
Ο Ανδρέας ήταν αγριεμένος και ιταμός. “Άκου εδώ”, της είπε, “δεν θα εκβιάσεις εσύ το γυιό μου. Θα του δώσεις και το παιδί και το διαζύγιο εδώ και τώρα. Πριν φύγω για την Κίνα θα έχεις υπογράψει τα χαρτιά. Ο γυιός μου έχει δικαίωμα να ξαναπαντρευτεί. Και μην τολμήσεις να πας στη Δικαιοσύνη. Αν πας στη Δικαιοσύνη θα σε εξοντώσω, θα σε λιώσουμε. Ο γυιός μου έχει δικαιώματα! Το νόμο τον έφτιαξα για να είναι οι άνδρες ελεύθεροι από σας τις γυναίκες!”
“Και νομίζετε ότι με 20.000 το μήνα μπορώ να ζήσω;”, ρώτησε απελπισμένη η Εύα. “Αυτό που σου λέω! Αυτά τα λεφτά και ούτε δραχμή παραπάνω!”.
Βγαίνοντας από το Καστρί η Εύα Παπανδρέου μονολογούσε: “Είναι τρελλός. Αυτός ο άνθρωπος είναι τρελλός!”

parapolitika


http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 54
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο Γιώργος ήταν αλλού

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 20.11.11 22:13


“Και βέβαια θα συνεχίσω. Αυτό έλειπε, ένα ατύχημα, όσο σοβαρό κι αν ήταν, να αλλάξει μια αντίληψη και φιλοσοφία ζωής. Εμείς οι ποδηλάτες δεν το βάζουμε εύκολα κάτω”......

δήλωνε το 2008 ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

αναφερόμενος στο ατύχημά του με το ποδήλατο, το οποίο έγινε ανέκδοτο. Υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο και στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο, στο ύψος της πλάτης. “Ένας έμπειρος ποδηλάτης με αγωνιστικό ποδήλατο, όπως το δικό μου, ξέρει ότι μπορείς να επιδιορθώσεις βλάβες στις ταχύτητες ή την αλυσίδα εν κινήσει. Πάντα όμως υπάρχει αυτό που λέμε “κακιά στιγμή”. Μια τέτοια στιγμή ήταν και για μένα. Προσπάθησα να διορθώσω τη βλάβη που αντιλήφθηκα ότι υπήρχε στην αλυσίδα, μπλόκαρε ο μηχανισμός”, είχε δηλώσει στον “Κόσμο του Επενδυτή”, με την αλλαγή αλυσίδας εν κινήσει να γίνεται το ανέκδοτο της εποχής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπήρξε πάντοτε “ξένος” προς τη φιλοσοφία του λαού της Ελλάδας. Μπορεί να έγινε ανεκτός λόγω του ονόματος του μπαμπά του, αλλά ποτέ δεν ταίριαξε πραγματικά με την νοοτροπία του Έλληνα. Δεν φαινόταν να ενοχλείται από τα σχόλια που προκαλούσαν οι απόψεις υπέρ της αποποινικοποίησης των μαλακών ναρκωτικών.

Η πρωτοβουλία του για την ελληνοτουρκική φιλία, δεν έπιασε σε ένα λαό που πολεμά με τον γείτονα εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά εκείνος επέμενε και το έριξε στο… ζεϊμπέκικο. Είναι χαρακτηριστικό του να επιμένει στις απόψεις του, ακόμα και όταν τους έχει όλους εναντίον του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσπαθούσε να αλλάξει σε τίποτα, όταν του έλεγαν τα λάθη του. Όταν κατέκτησε την εξουσία, έκανε άλλα από αυτά που υποσχέθηκε, πήρε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στη μεταπολίτευση, πιστεύοντας πραγματικά ότι “σώζει” τους πολίτες. Αυτό έκανε εντελώς αντιπαθητικές τις συνήθειές του. Μίλαγε ελληνικά τόσο άσχημα, οσο μιλάει ο Βενιζέλος Αγγλικά. Είχε γεννηθεί στο Σαιντ Πωλ της Μινεσότα. Λάτρευε την τεχνολογία, τα πήγαινε καλύτερα με το λάπτοπ, παρά με τον μέσο Έλληνα. Στο υπουργικό συμβούλιο, ως πρωθυπουργός παρουσιαζόταν με το iPad και το iPad2. Η συνήθειά του να μην γράφει ποτέ αλλά να πληκτρολογεί μόνον στο φορητό του γκατζετάκι, ενοχλούσε τους γύρω του. Τον φαντάζεστε σε καφενείο της Άνω Ρούγας να πληκτρολογεί τα σχόλια του καφετζή ….. για τα προβλήματα του χωριού …

Παράταγε τη χώρα στα προβλήματά της για να κάνει ποδήλατο ή καγιάκ (θα πει βέβαια κάποιος .. ποιά η διαφορά με κάποιον που θα έκανε το ίδιο .. όχι για ποδήλατο ή καγιάκ, αλλά για να πάει στα μπουζούκια …. καμία διαφορά …. αλλά θα ταίριαζε στο λαό περισσότερο.. θα το καταλάβαινε καλύτερα).

Στις 31 Οκτωβρίου του 2010, ο Γιώργος φορώντας μια πολύ εντυπωσιακή μαύρη φόρμα και μαύρα γυαλιά συμμετείχε στο αγώνισμα των δέκα χιλιομέτρων στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Η εικόνα ήταν πρωτόγνωρη για ένα πρωθυπουργό που τεντώνεται μπροστά στις κάμερες, ενώ κατά τα λοιπά η χώρα βρισκόταν σε οικτρή κατάσταση. Ξεκινούσε η αντιστροφή της τάσης σχετικά με την αντιμετώπιση των συνηθειών του Γιώργου από την κοινή γνώμη. Η ώρα των γιαουρτιών είχε φθάσει και η εμφάνισή του ανάμεσα σε τόσο πλήθος θα ήταν η τελευταία.

Ο επίλογος ήρθε στο καφενείο του εθνικού κήπου όπου η φωτογραφία, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου έπινε τον καφέ του, αφού ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του, είχε συμβολισμό βαρύτατο. Μας είπε ότι ”απαλλάχθηκε” από εμάς, τελικά δεν μας συμπάθησε ποτέ και πολύ, όπως ίσως ούτε εμείς.

Δεν γεννηθήκαμε και σπουδάσαμε στις ΗΠΑ, δεν είχαμε μαμά την Margaret, δεν μας ετοίμασε ο μπαμπάς καριέρα Πρωθυπουργού, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ποδήλατο για σπορ αλλά πάμε με ποδήλατο στη δουλειά για να γλυτώνουμε το εισιτήριο του λεωφορείου, δεν είμαστε υπέρ των πολλών μεταναστών γιατί δεν μένουμε στην Εκάλη αλλά στην πλατεία Αμερικής όπου έχει πολλούς μετανάστες κι όλους παράνομους, δεν μελετάμε όπως ο Γιώργος τον ελληνικό λαό …… γιατί είμαστε κι εμείς λαός …..Πηγή:pisoporta.wordpress.com


http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 54
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μας ταίριαξε ποτέ

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 20.11.11 22:18


Από την ελληνοτουρκική προσέγγιση στην αλλαγή αλυσίδας εν κινήσει και από την αποποινικοποίηση στο... κανό.

Συνήθειες και απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου που τον έκαναν να διαφέρει και να προκαλεί τα σχόλια φίλων και εχθρών (Vids+Pics)

"Και βέβαια θα συνεχίσω. Αυτό έλειπε, ένα ατύχημα, όσο σοβαρό κι αν ήταν, να αλλάξει μια αντίληψη και φιλοσοφία ζωής. Εμείς οι ποδηλάτες δεν το βάζουμε εύκολα κάτω", δήλωνε το 2008 ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο ατύχημά του με το ποδήλατο, το οποίο έγινε ανέκδοτο και αγαπημένο θέμα αρθρογράφων και σατιρικών εκπομπών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπήρξε από το ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας "ξένος" ως προς τη φιλοσοφία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, του βαθέος ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κοινωνίας.
Μπορεί να έγινε αποδεκτός ή για να ακριβολογούμε ανεκτός λόγω του βάρους του ονόματός του, αλλά ποτέ δεν ταίριαξε πραγματικά με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.
Ο ίδιος δεν φαινόταν να ενοχλείται από τα σχόλια που προκαλούσαν οι συνήθειές του, αλλά και οι απόψεις που κατά καιρούς εξέφραζε όχι μόνο ως πρωθυπουργός, αλλά και στη δεκαετία του 90' και του 80', είτε προτείνοντας το Εθνικό Απολυτήριο, είτε τασσόμενος υπέρ της ελεύθερης ραδιοφωνίας, είτε υποστηρίζοντας την αποποινικοποίηση για τους χρήστες μαλακών ναρκωτικών.
Η πρωτοβουλία του επί κυβερνήσεων Σημίτη για την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, λοιδορήθηκε αγρίως, ωστόσο ο ίδιος επέμενε καταφεύγοντας ακόμα και στο... ζεϊμπέκικο.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του, παρά το γεγονός ότι είναι άνθρωπος ευγενής και ήπιων τόνων, να επιμένει στις απόψεις του ακόμα και όταν τους έχει όλους εναντίον του, πράγμα που αποδείχθηκε περίτρανα από το 2009 και μετά.
Τα ελληνικά και το iPad
Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε πολλά τρωτά σημεία όσον αφορά την εικόνα του ως πρωθυπουργός. Το βασικό ήταν ότι κυρίως μέχρι να γίνει πρωθυπουργός (αλλά σε πολλές περιπτώσεις και αργότερα) έκανε πράγματα που δεν ταίριαζαν στη θέση του και κυρίως δεν προσπαθούσε να αλλάξει σε τίποτα.
Το γεγονός ότι όταν κατέκτησε τελικά την εξουσία, έκανε άλλα από αυτά που υποσχέθηκε, αλλά και το ότι πήρε τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα στη μεταπολίτευση, πιστεύοντας ότι "σώζει" τους πολίτες, έκαναν ακόμα πιο ενοχλητικές τις συνήθειές του, ακόμα και σε όσους αρχικά τις αντιμετώπιζαν ως ένδειξη ειλικρίνειας.
Μίλαγε ελληνικά τόσο άσχημα, οσο μιλάει ο Βενιζέλος Αγγλικά, κάτι που έδινε λαβές σε όσους θεωρούσαν ως μειονέκτημα το γεγονός ότι είχε γεννηθεί στο Σαιντ Πωλ της Μινεσότα και σπούδασε σε πανεπιστήμα των ΗΠΑ, της Στοκχόλμης και της Μεγάλης Βρετανίας.
Η λατρεία του για την τεχνολογία, επίσης προκαλούσε ειρωνικά σχόλια, καθώς ήταν ο πρώτος που προσήλθε με λάπτοπ σε υπουργικό συμβούλιο, ενώ ακόμα και ως πρωθυπουργός δεν εγκατέλειψε τις συνήθειές του, χρησιμοποιώντας το iPad και στη συνέχεια το iPad2.
Η συνήθειά του να μην κρατάει σημείωσεις με τον παραδοσιακό τρόπο, ξένιζε ακόμα και αρκετούς υπουργούς, ωστόσο ο ίδιος έδειχνε να μην πτοείται.Το κανό, η αλυσίδα και ο Μαραθώνιος
To πάθος του για τη γυμναστική τον έβαλε σε περιπέτειες, όχι μόνο για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που φρόντιζε τόσο πολύ το σώμα του όσο για το ότι ανεξαρτήτως χρονικής συγκυρίας δεν παρέλειπε ποτέ να ασκείται είτε με ποδήλατο, είτε με το "θρυλικό" κανό του.Τον Απρίλιο του 2008, πριν γίνει πρωθυπουργός, είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο, το οποίο μνημονεύεται ακόμα, λόγω κυρίως της εξιστόρησής του από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο και στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο, στο ύψος της πλάτης.
"Ένας έμπειρος ποδηλάτης με αγωνιστικό ποδήλατο, όπως το δικό μου, ξέρει ότι μπορείς να επιδιορθώσεις βλάβες στις ταχύτητες ή την αλυσίδα εν κινήσει. Πάντα όμως υπάρχει αυτό που λέμε "κακιά στιγμή". Μια τέτοια στιγμή ήταν και για μένα. Προσπάθησα να διορθώσω τη βλάβη που αντιλήφθηκα ότι υπήρχε στην αλυσίδα, μπλόκαρε ο μηχανισμός", είχε δηλώσει στον "Κόσμο του Επενδυτή", με την αλλαγή αλυσίδας εν κινήσει να γίνεται το ανέκδοτο της εποχής.
Στις 31 Οκτωβρίου 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου φορώντας μια εντυπωσιακή μαύρη φόρμα και μαύρα γυαλιά συμμετείχε στο αγώνισμα των δέκα χιλιομέτρων στο πλαίσιο του 28ου Μαραθώνιου της Αθήνας.
Η εικόνα ήταν πρωτόγνωρη και σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιον από τους προκατόχους του σε ανάλογη θέση.
Με τη χώρα να έχει μπει ήδη στο μνημόνιο, ξεκινούσε και η αντιστροφή της τάσης σχετικά με την αντιμετώπιση των συνηθειών του Γιώργου Παπανδρέου από την κοινή γνώμη.
Η εμφάνισή του ανάμεσα σε τόσο πλήθος θα ήταν η τελευταία. Τα μέτρα που ακολούθησαν καθιστούσαν απαγορευτικό κάθε παρόμοιο εγχείρημα.
Εποχή άφησαν επίσης οι ιστορίες για το κανό του. Τον Σεπτέμβριο του 2011 και ενώ η κρίση σάρωνε την Ελλάδα, εθεάθη να κάνει κωπηλασία στην παραλία του Σχινιά. Τα σχόλια ήταν δηλητηριώδη, καθώς θεωρήθηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου την ώρα που η χώρα κατέρρεε βρισκόταν στον.... "κόσμο" του.
Η μικρή αλλαγή στο δρόμο προς την πρωθυπουργία
Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να είναι ο εαυτός του, δεν κατάφερε να αποφύγει τον πειρασμό να υιοθετήσει αρκετά από τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού συστήματος, του οποίου εμφανίστηκε ως "πολέμιος".
Οι εξαγγελίες για τη διαφάνεια, τον σεβασμό στον πολίτη και το opengov, πήγαιναν χέρι χέρι με το "λεφτά υπάρχουν", τις υποσχέσεις (που εύκολα ξέχασε) για πιέσεις ώστε να αλλάξει το σύμφωνο σταθερότητας και πολιτικές ντρίμπλες που θύμιζαν Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς όμως να συνοδεύονται από τη γοητεία ή τη ρητορική δεινότητα του τελευταίου.Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από απανωτές ήττες και μια νικηφόρα εσωκομματική "μάχη" απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο, έγινε τελικά πρωθυπουργός και παρά το ότι εξακολουθούσε να διαφέρει από τους προηγούμενους άρχισε σιγά σιγά να προσέχει και να αλλάζει.
Στην εποχή του μνημονίου έκοψε τις πολλές εμφανίσεις και φρόντιζε οι επιδόσεις του στη... γυμναστική να μην γίνονται πλέον γνωστές.
Το αθώο ψέμα στον Καρατζαφέρη
Φτάνοντας στα γεγονότα των τελευταίων ημερών δυο στιγμιότυπα αποτυπώνουν την αλλαγή που συνετελέσθη σταδιακά στη συμπεριφορά του, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας και την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.Το πρώτο, οι φωτογραφίες από τον Εθνικό Κήπο, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου έπινε τον καφέ του, αφού ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του. Ένας καλά σκηνοθετημένος τρόπος να μας πει ότι "απαλλάχθηκε" από εμάς, που δεν συνάδει στην εικόνα του αυθόρμητου Έλληνα της διασποράς.
Το δεύτερο η αμήχανη συζήτηση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο Προεδρικό, στην τελευταία συνεδρίαση, όταν και "κλείδωσε" η επιλογή Παπαδήμου.
Ο Γ. Καρατζαφέρης παρατηρώντας το iPad, που είχε φέρει μαζί του τον ρώτησε για τη μάρκα και ο Γιώργος Παπανδρέου του απάντησε ότι είναι "το παλιό της Apple", ενώ είναι γνωστό ότι είχε αποκτήσει εδώ και καιρό το "καινούργιο της Apple" iPad2.
Αμηχανία λόγω της κρισιμότητας της στιγμής ή ανεξήγητη ντροπή για το ότι πάντα βρισκόταν μπροστά σε θέματα τεχνολογίας;
Ο πρωθυπουργός που δεν μας ταίριαξε ποτέ, πέρασε στην ιστορία και φυσικά αν είχε αφήσει κάτι καλό πίσω του κανένας δεν θα ενοχλούνταν ούτε από τα ελληνικά του, που δεν βελτιώθηκαν, ούτε από το κανό, ούτε από την αλλαγή της αλυσίδας εν κινήσει.
Με την ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων και έργων, την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, το ψαλίδι σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και την αδυναμία ελέγχου της ακρίβειας, δεν θα κέρδιζε τη συμπάθεια του κόσμου ακόμα και αν πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του μοιράζοντας καθημερινά το συσσίτιο στους άπορους.
Άλλωστε, την ημέρα που ανακοίνωσε ότι παραιτείται, η ΕΛΣΤΑΤ μετρούσε τους ανέργους του Αυγούστου στους 907.000.
Ένας πρωθυπουργός με τέτοιο έργο δεν θα μπορούσε να μας ταιριάζει, όποια και αν ήταν τα χόμπι και οι συνήθειές του
http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 54
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης