Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

Τα πάντα για σέναΠως μας συμπεριφέρονται οι άλλοι ; Ο κανόνας του 95%!

Πήγαινε κάτω

Τα πάντα για σέναΠως μας συμπεριφέρονται οι άλλοι ; Ο κανόνας του 95%!

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 16.03.11 12:50

Σύμφωνα με έρευνες ψυχολόγων , το 95 % της συμπεριφοράς που λαμβάνουμε από τους ανθρώπους γύρω μας οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο εμείς οι ίδιοι τους προσκαλούμε να μας συμπεριφερθούν.
Τι εννοούμε με τον όρο ΄πρόσκληση΄ ;
Ως πρόσκληση μπορούν να χαρακτηριστούν οι πράξεις , τα λόγια μας , ακόμα και η μη λεκτική επικοινωνία , η γλώσσα του σώματος μας.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα μεγάλο γραφείο με πολλούς ανθρώπους ή σε μια κοινωνική εκδήλωση , παίξτε για λίγο τον ρόλο του παρατηρητή. Επικεντρωθείτε σε ένα άτομο και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς αυτό το άτομο προσκαλεί τους γύρω του να του συμπεριφερθούν. Μετά , παρατηρήστε κατά πόσο το άτομο αυτό λαμβάνει την ανάλογη συμπεριφορά. Με αυτό τον τρόπο θα επιβεβαιώσετε τον κανόνα του 95% ! Εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις το άτομο αυτό θα λάβει αυτό που εκπέμπει.

Στην εφορία , πως θα μιλούσατε σε έναν υπάλληλο ο οποίος έχει ύφος υπεροχής και όλη την καλή διάθεση να σας ταλαιπωρήσει; Μα φυσικά θα απευθυνόσασταν σε αυτόν επιθετικά , χωρίς όμως να έχει δώσει σε εσάς προσωπικά κάποιο λόγο για να το πράξετε. Μια αεροσυνοδός με χαμογελαστή και θετική διάθεση σας προδιαθέτει να της απευθυνθείτε ευγενικά και με χαμόγελο αν θελήσετε κάτι. Το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα. Προσκαλούμε τους άλλους να ακολουθήσουν την δική μας συμπεριφορά!
Αναρωτιέστε τι συμπεριφορές προκαλείτε; Αφού έχετε παρατηρήσει τους γύρω σας και έχετε εξοικειωθεί με την ιδέα του να αναγνωρίζετε την συμπεριφορά τους , παρατηρήστε τον εαυτό σας. Δυστυχώς , δεν θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα , αφού δεν μπορείτε να έχετε σφαιρική εικόνα τον αντιδράσεων σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αναρωτηθείτε : – Πως μου συμπεριφέρονται συνήθως οι άλλοι ; Προσπαθήστε να καταλήξετε στα τρία βασικότερα ήδη συμπεριφοράς που λαμβάνετε και βάση αυτών θα καταλάβετε τα δικά σας μηνύματα προς το περιβάλλον.
Ακόμα καλύτερα , εάν εντοπίσετε τις δικές σας συμπεριφορές αναρωτηθείτε πως θα αντιμετωπίζατε εσείς κάποιο άτομο που το χαρακτήριζαν αυτές οι συμπεριφορές. Αναλάβετε λοιπόν την ευθύνη των πράξεων σας. Αυτό που συνήθως δίνετε αυτό συνήθως λαμβάνετε και από τους άλλους.
Αν σας αρέσει ο τρόπος που οι άνθρωποι σας συμπεριφέρονται και σας αντιμετωπίζουν , τότε αισθανθείτε περήφανοι και νιώστε αυτοπεποίθηση γιατί εάν εσείς δεν αλλάξετε κάποια σημαντικά στοιχεία στην συμπεριφορά σας , τότε θα έχετε τις επιθυμητές σας σχέσεις με το περιβάλλον σας εφ όρου ζωής.
Εάν πάλι η συμπεριφορά των γύρω σας απέναντι σας δεν σας αρέσει , τότε εντοπίστε τα αρνητικά σας σημεία. Τι αρνητικό εκπέμπετε στους γύρω σας ; Μόλις καταλήξετε στα αρνητικά που σας χαρακτηρίζουν προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε για ένα χρονικό διάστημα με τις ακριβώς αντίθετες συμπεριφορές! Είστε νευρικός / η με τους ανθρώπους και αυτοί σας το ανταποδίδουν ; Προσπαθήστε να τους αντιμετωπίσετε ήρεμα και θα διαπιστώσετε αμέσως τις αλλαγές και στην δική τους συμπεριφορά απέναντι σας. Βάλτε συγκεκριμένους στόχους και δουλέψτε μέσα. Σας για το πώς θα τους επιτύχετε χρησιμοποιώντας τις ανάλογες συμπεριφορές και αντιδράσεις προς τους γύρω σας. Με την πάροδο του χρόνου , και με την συνεχή χρήση τους οι προσκλήσεις αυτές θα σας γίνουν τρόπος ζωής. Εάν μπείτε σε αυτή την διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη , πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι και να είσαστε προετοιμασμένοι για τις τυχόν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
Όσο πιο δύσκολες και πιο αρνητικές είναι οι συμπεριφορές από τους γύρω σας , τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σας να αλλάξετε αυτή την στάση τους τροποποιώντας την δική σας συμπεριφορά απέναντι τους. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν και θα σας απαλλάξουν από όλες τις αρνητικές σκέψεις που σας επιβαρύνουν.
Προσοχή! Όλες οι αλλαγές που θα κάνετε θα πρέπει να είναι αυθεντικές και όχι προσποιητές και να πηγάζουν σαν αποτέλεσμα της αυτοκριτικής σας. Εάν πιέσετε τον εαυτό σας να προσποιείται για να γίνει αρεστός , τότε κάποια στιγμή το προσωπείο θα πέσει και ίσως τότε οι αντιδράσεις από το περιβάλλον προς το άτομο σας να γίνουν ακόμα χειρότερες. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε εύκολα να προσποιηθείτε στην λεκτική επικοινωνία αλλά πολύ δύσκολα στην μη λεκτική επικοινωνία. Εάν προσποιείστε θα προδοθείτε!
Εάν πιστεύετε ότι είσαστε ανίκανος / η , προκαλείτε τους άλλους να σας κριτικάρουν συνεχώς και να σας μειώνουν. Εάν πιστεύετε ότι είστε γλυκός / ια και καλός / ή , προκαλείτε τους άλλους να σας εκμεταλλευτούν. Εάν αισθάνεστε φοβισμένος / φοβισμένη τότε προκαλείτε τον πανικό και στους γύρω σας. Εάν πιστεύετε ότι είσαστε ανώτερος / η από τους άλλους , τους προκαλείτε να σας κάνουν να ξεκαβαλήσετε το καλάμι! Εάν είσαστε κεφάτος /η , προκαλείτε τους άλλους να γελάσουν και να αστειευτούν μαζί σας. Εάν πιστεύετε πως οι άνθρωποι γύρω σας είναι ικανοί , τότε τους προκαλείτε το αίσθημα της παραγωγικότητας!
Δεν είναι απλό να κατανοήσετε ,τα λάθη ως προς τον τρόπο που περνάτε μηνύματα για την προσωπικότητα σας στους άλλους. Με συστηματική προσπάθεια και συνεχείς εσωτερικές διεργασίες ανακαλύψτε το πρόβλημα και διορθώστε το. Να είστε σίγουροι ότι το 95% των προβλημάτων σας σε σχέση με την συμπεριφορά που λαμβάνει από τους γύρω σας θα λυθεί μια για πάντα!
ΠΗΓΗ.egw..gr


http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης