Tό ραντεβού στόν αέρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Παρόμοια θέματα
    Η ωρα !!

    clock-desktop.com
    Ελάτε να κουβεντιάσουμε

    [ Copy this | Start New | Full Size ]
    Πρόσφατα Θέματα
    ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
    Ανέκδοτα
    Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
    Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
    πρόγνωση καιρού από το weather.gr
    Ροή είδήσεων
    Αναλυτικά ζώδια
    Τί παίζει τώραστήν ΤV.

     

    Τίτλοι εφημερίδων
    Φαρμακεία

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ***

    Πήγαινε κάτω

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** Empty ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ***

    Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:26

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** Cinnamon

    [size=18]/Το να προσθέτει κανείς λίγη κανέλλα στο επιδόρπιό του πιθανόν συμβάλλει σε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Malmo, στη Σουηδία, ανακάλυψαν ότι λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του τσαγιού κανέλλα, στο ρυζόγαλο, μείωσε την αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα, σε μια ομάδα υγιών εθελοντών.
    Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘American Journal of Clinical Nutrition’ και ενισχύουν παλαιότερες έρευνες ότι η κανέλλα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ‘συνταγογραφήσουν’ οι ειδικοί την κανέλλα ως θεραπευτική αγωγή κατά του διαβήτη.
    Η ερευνητική ομάδα της Dr.Joanna Hlebowicz βάσισε τα ευρήματά της σε 14 εθελοντές, στους οποίους μετρήθηκε το επίπεδο σακχάρου πριν και μετά την κατανάλωση ρυζόγαλου. Ο κάθε εθελοντής εξετάστηκε πριν την κατανάλωση ρυζόγαλου χωρίς κανέλλα και μετά την κατανάλωση ρυζόγαλου με κανέλλα.
    Όπως φάνηκε από τις εξετάσεις, το σάκχαρο αυξήθηκε λιγότερο μετά την κατανάλωση κανέλλας. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η κανέλλα μειώνει το ρυθμό με τον οποίο η τροφή περνά από το στομάχι στα έντερα, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.
    Χρησιμοποιώντας υπέρηχους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές εμφάνιζαν βραδύτερο ρυθμό γαστρικής εκκένωσης μετά την κατανάλωση ρυζόγαλου με κανέλλα.
    Το αν άνθρωποι με διαβήτη θα πρέπει να προσθέτουν στη διατροφή τους κανέλλα είναι κάτι που θα πρέπει να διαπιστωθεί μετά από περαιτέρω έρευνα. Σε μικρή έρευνα, σημειώνει η ερευνητική ομάδα, φάνηκε πως όταν οι διαβητικοί τύπου ΙΙ προσέθεταν κανέλλα στη διατροφή τους για 40 μέρες τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης είχαν την τάση να μειώνονται.
    Αντίθετα, πρόσφατη έρευνα δεν έδειξε παρόμοια οφέλη σε ασθενείς με διαβήτη Ι.
    Καταλήγοντας, οι ερευνητές σημειώνουν ότι χρειάζεται η διεξαγωγή νέας έρευνας σε ανθρώπους με διαβήτη.size]
    Aννα
    Aννα
    Αdmin
    Αdmin

    Αριθμός μηνυμάτων : 4835
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
    Ηλικία : 59
    Τόπος : Αθήνα

    https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** Empty Καρπούζι

    Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:29

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** 1186662665_20

    Με γλυκιά γεύση και άρωμα τo καρπούζι αποτελεί τo πιο δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με έρευνες, περιέχει πλήθος ευεργετικών για την υγεία μας συστατικών, πολλά από τα οποία ίσως δεν γνωρίζουμε.
    Μάθετε λοιπόν ότι:
    100 γρ. καρπούζι έχουν 30 θερμίδες, 7,6 γρ. υδατάνθρακες και 94 γρ. νερό. Έχει αρκετή ζάχαρη, γι' αυτό αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση του.
    Περιέχει βιταμίνη C, που δρα προστατευτικά κατά της γήρανσης, βήτα-καροτίνη και βιοτίνη, που δρουν προληπτικά στην ανάπτυξη καρκίνου.

    Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, που μας προστάτευε από τις μολύνσεις και ενδυναμώνει την όραση.
    Η βιταμίνη Β6 που περιέχει βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου;
    Περεχεί το αμινοξύ citrolline, που στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε ένα βασικό αμινοξύ, την αργινίνη. Που συμβάλλει σημαντικά σημαντικά στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού pas συστήματος.

    Περιέχει λυκοπένιο, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική δράση, και κάλιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έχοντας παράλληλα διουρητική δράση.
    Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
    Aννα
    Aννα
    Αdmin
    Αdmin

    Αριθμός μηνυμάτων : 4835
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
    Ηλικία : 59
    Τόπος : Αθήνα

    https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** Empty ΜΗΛΟ

    Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:30

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** 2871_2428

    Η κατανάλωση μήλων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδέχεται να ωφελεί το παιδί μελλοντικά προστατεύοντάς το από άσθμα και άλλες ασθένειες, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας.

    Ερευνητές από την Ολλανδία και τη Σκωτία, με επικεφαλής τον S.M Willers, του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 2.000 γυναικών και την πνευμονική λειτουργία 1.253 παιδιών. Στην ηλικία των 5 ετών, 162 από αυτά, ποσοστό 12,9%, παρουσίασαν δύσπνοια το προηγούμενο έτος και 145 από αυτά, ποσοστό 11,6% εμφάνισαν άσθμα.

    Μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας τροφών που κατανάλωναν οι έγκυες, μόνο η κατανάλωση μήλων φάνηκε να έχει συνεχή προστατευτική σχέση με το παιδικό άσθμα, όπως δημοσιεύεται στην έκθεση της ερευνητικής ομάδας στο περιοδικό ‘Thorax’.

    Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης, αυτό είναι νέο εύρημα. Στην έρευνα φάνηκε ότι τα παιδιά γυναικών που έτρωγαν κατά μέσον όρο 4 μήλα την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρουσίασαν 37% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν δύσπνοια και 53% λιγότερες να εμφανίσουν άσθμα, σε σύγκριση με όσες έτρωγαν ένα μήλο ή κανένα.

    Το προστατευτικό αποτέλεσμα προέκυψε μόνο από την κατανάλωση μήλων και δεν φάνηκε να προκύπτει από την κατανάλωση άλλων φρούτων ή λαχανικών, λόγω πιθανώς των φλαβονοειδών που περιέχονται στα μήλα και που έχει φανεί πως έχουν θετικά αποτελέσματα στην πνευμονική λειτουργία των ενηλίκων.

    Η παρούσα έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που έτρωγαν ψάρι στην εγκυμοσύνη προστάτευαν το παιδί τους από την εμφάνιση εκζέματος. Τα παιδιά γυναικών που έτρωγαν ψάρι μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν 43% χαμηλότερο κίνδυνο για έκζεμα σε σχέση με όσες απέφευγαν την κατανάλωσή του.

    Οι ερευνητές θεωρούν πως αν επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα οι συστάσεις για αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των εγκύων, ενδεχομένως θα βοηθήσουν στην πρόληψη του άσθματος και της αλλεργίας στα παιδιά.
    Aννα
    Aννα
    Αdmin
    Αdmin

    Αριθμός μηνυμάτων : 4835
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
    Ηλικία : 59
    Τόπος : Αθήνα

    https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

    ***ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ*** Empty ΡΟΔΙ

    Δημοσίευση  Aννα 18.01.10 12:31

    Εκχύλισμα ροδιού μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη ή στην επιβράδυνση του, αν τα αποτελέσματα εργαστηριακών πειραμάτων μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.

    Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν με επικεφαλής τον Δρ Χασάν Μουκχταρ εξηγεί ότι τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, συστατικά που κάνουν το χυμό τους να έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δραστηριότητα από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.

    Όταν οι ερευνητές επώασαν προστατικά καρκινικά κύτταρα με χαμηλές συγκεντρώσεις εκχυλίσματος ροδιού παρατήρησαν μια σχετιζόμενη με τη δοσολογία αναστολή της κυτταρικής ανάπτυξης.

    Στα προστατικά καρκινικά κύτταρα που καθοδηγούνται από τα ανδρογόνα και εκφράζουν το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA), η θεραπεία με εκχύλισμα ροδιού μείωσε του υποδοχείς ανδρογόνων και την έκφραση του PSA.

    Όταν ανθρώπινα προστατικά καρκινικά κύτταρα ενέθηκαν σε ποντίκια, η σίτιση των πειραματόζωων με εκχύλισμα ροδιού καθυστέρησε την εκδήλωση των όγκων. Η ανάπτυξη των όγκων ανεστάλη σημαντικά και η επιβίωση παρατάθηκε.

    Όσο για το αν ο χυμός του ροδιού μπορεί να συστηθεί προς κατανάλωση στους άνδρες με καρκίνο του προστάτη, οι επιστήμονες βασιζόμενοι στα στοιχεία τους εκτιμούν ότι είναι απίθανο να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και πολύ πιθανό να έχει ευεργετικές επιδράσεις.

    Τέλος, εφόσον από τα πειράματα προέκυψε ότι το εκχύλισμα ροδιού αναστέλλει και την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος, είναι πιθανόν ο χυμός να είναι ωφέλιμος και για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

    Σε μια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα έρευνα, επιστήμονες από τη Χάιφα του Ισραήλ, βρήκαν ότι ο χυμός ροδιού μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους. Οι ασθένειες αυτές, είναι η κυριότερη αιτία θανάτων.

    Επιδρώντας στο μεταβολισμό της χοληστερόλης και ιδιαίτερα της LDL-χοληστερόλης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες από το ρόδι, μειώνουν τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης των αγγείων. Μειώνοντας τον κίνδυνο αυτό, μειώνεται ο κίνδυνος απόφραξης των αγγείων, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων.

    Οι Ισραηλινοί επιστήμονες εισηγούνται την κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού την ημέρα για την πρόληψη και μείωση των θανάτων λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Σήμερα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τις εξαιρετικά ωφέλιμες επιδράσεις του ροδιού στην ανθρώπινη υγεία, έχει αυξηθεί. Διεξάγονται τώρα κλινικές έρευνες που στόχο έχουν να επιβεβαιώσουν σε μεγάλους αριθμούς ανθρώπων τα πρώτα δεδομένα που προέκυψαν.

    Βλέπουμε λοιπόν ότι η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει σιγά σιγά όσα εμπειρικά είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι από διάφορους πολιτισμούς στην αρχαιότητα.

    Το ρόδι αποδεικνύεται ότι περιέχει πολύ ισχυρά στοιχεία που δρουν κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο μέλλον δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν και άλλες ωφέλιμες δράσεις του όπως για παράδειγμα στη γονιμότητα και στις μολύνσεις.
    Aννα
    Aννα
    Αdmin
    Αdmin

    Αριθμός μηνυμάτων : 4835
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
    Ηλικία : 59
    Τόπος : Αθήνα

    https://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

    Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

    Επιστροφή στην κορυφή

    - Παρόμοια θέματα

     
    Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
    Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης