Η ωρα !!

clock-desktop.com
Ελάτε να κουβεντιάσουμε

[ Copy this | Start New | Full Size ]
Πρόσφατα Θέματα
ΕΟΡΤΟΛΌΓΙΟ
Ανέκδοτα
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr
Πρόβλεψη ημέρας για διάφορες περιοχές
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Ροή είδήσεων
Αναλυτικά ζώδια
Τί παίζει τώραστήν ΤV.

 

Τίτλοι εφημερίδων
Φαρμακεία

Πολύχρωμο ζελέ φρούτων με γάλα

Πήγαινε κάτω

Πολύχρωμο ζελέ φρούτων με γάλα

Δημοσίευση  Aννα Την / Το 23.07.10 18:12

Πανεύκολο, δροσιστικό και απολαυστικό!

Χρόνος ετοιμασίας μέχρι να πήξη το ζελέ!
Αφιερωμένο στον Τερατομπαμπά για τα γενέθλεια του, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Υλικά:


  • 3 φακελάκια ζελέ με διαφορετική γεύση και χρώμα
  • 750 γρ. ζεστό νερό
  • 500 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. κρύο νερό

Εκτέλεση:



  • Η πρώτη μας επιλογή είναι ζελέ με γεύση κεράσι.



  • Αδειάζουμε το ζελέ σ’ ένα μικρό μπολ.



  • Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) ζεστό νερό.



  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς!



  • Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε.



  • Έτοιμο.



  • Στην συνέχεια, διαλέγουμε την πιατέλα ή το μπολ στο οποίο θα φτιάξουμε το γλυκό μας.


  • Εμείς διαλέξαμε ένα ψηλό διάφανο μπολ για να φαίνεται καλύτερα το πολύχρωμο ζελέ μας. Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε σε μια ρηχή πιατέλα και να προσθέσουμε επιπλέον δόσεις ζελέ.



  • Έτοιμο. Το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.



  • Ακολούθως για την δεύτερη στρώση επιλέξαμε ζελέ με γεύση ανανά για να έχουμε κίτρινο χρώμα.



  • Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία, αδειάζουμε το ζελέ σ’ ένα μικρό μπολ.



  • Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) ζεστό νερό.



  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς!



  • Ακολούθως, προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε.



  • Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει τελείως.



  • Στην συνέχεια βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και προσθέτουμε την δεύτερη στρώση ζελέ.



  • Προσεκτικά κι όχι από πολύ ψηλά προσθέτουμε το κρύο ζελέ στο μπολ μας!



  • Έτοιμο, το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει.



  • Μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμο!



  • Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Ζελέ με γεύση φράουλα.



  • Αδειάζουμε το ζελέ σ’ ένα μικρό μπολ.



  • Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) ζεστό νερό.



  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς!



  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε άλλα 250 γρ. (1 ποτήρι) νερό κρύο και ανακατεύουμε.


  • Δεν θελήσαμε αυτή την φορά να προσθέσουμε γάλα για να διατηρήσουμε έτσι αυτό το ωραίο έντονο χρώμα της φράουλας!



  • Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει τελείως.



  • Όταν κρυώσει το ζελέ, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και του προσθέτουμε το ζελέ.



  • Προσεκτικά πάντα προσθέτουμε το κρύο ζελέ στο μπολ μας!



  • Έτοιμο, το τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει.



  • Και ναι είμαστε έτοιμοι να το τσακίσουμε



  • Ώρα για σερβίρισμα!



  • Ζελεδάκι κανείς?



  • Αυτό πάει στο γκρινιάρικο τερατάκι



  • Και αυτό πάει στο αστεράκι



  • Το συνοδεύουμε με φρέσκες φράουλες!


  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πάλι στον Τερατομπαμπά!

Παραλλαγές:

  • Είναι ένα γλυκό που ο καθένας μπορεί να αυτοσχεδιάσει και να πειραματιστεί τόσο σε χρώματα αλλά και γεύσεις.


  • Ταιριάζουν όμορφα και μικρά κομματάκια από φρέσκα φρούτα της κάθε γεύσης. ΜΗΝ το παρακάνετε όμως και προσθέστε τα όταν το ζελέ θα έχει αρχίσει να πήζει.


  • Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολάκια.
  • asteromases






















http://annafrank7.blogspot.com/
http://annafrank-annafrank.blogspot.com/


http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!
ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ !!!


avatar
Aννα
Αdmin
Αdmin

Αριθμός μηνυμάτων : 4835
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randevou-ston-aera5.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης